Εμφύλιος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Η κόντρα Θεοδωρικάκου – Οικονόμου και το ξήλωμα του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

“Κακό κλίμα” και εσωτερικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο και τον υφυπουργό Ελευθέριο Οικονόμου.

Μία σύσκεψη για την ενίσχυση της ασφάλειας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ανέδειξε τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις και το “κακό κλίμα” ανάμεσα στον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο και τον υφυπουργό Ελευθέριο Οικονόμου.

Ως ένα δείγμα “επικυριαρχίας”, ο αρμόδιος υπουργός, έδωσε την εποπτεία του ενισχυμένου κέντρου συντονισμού της ΕΛ.ΑΣ., στη… Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στον υφυπουργό Ελευθέριο Οικονόμου και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Λάζαρο Μαυρόπουλο, προκειμένου να συντονίζουν τις αστυνομικές δυνάμεις και να ευθύνονται στη διαχείριση… αθλητικών εκδηλώσεων και αγώνων καθώς και των συγκεντρώσεων και πορειών.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης η αύξηση των περιπολιών στο λεκανοπέδιο της Αττικής, τη Θεσσαλονίκη και τα αστικά κέντρα όλης της χώρας, όπου παρουσιάζεται αυξημένη παραβατικότητα, η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, ιδιαίτερα στον Έβρο και την αποτροπή εισόδου στη χώρα παράνομων μεταναστών, η πλήρης φύλαξη κρίσιμων υποδομών και στόχων και η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε αεροδρόμια και τουριστικούς προορισμούς, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Στο πλαίσιο των επανατοποθετήσεων υποστρατήγων, μετακινήθηκε ο προϊστάμενος του Κλάδου Ασφαλείας του Αρχηγείου, Κώστας Μαρκόπουλος ως διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας και στην θέση του θα τοποθετηθεί ο μέχρι σήμερα Διευθυντής Δημόσιας Ασφάλειας Μαρίνος Σταγάκης.

Ο Ταξίαρχος Δημήτρης Δάβαλος, από βοηθός ΓΑΔΑ μετακινείται στην Σχολή Εθνικής Ασφάλειας ως διοικητής και στη θέση του θα τοποθετηθεί ο Ταξίαρχος Βασίλης Ρόκος.

Στην Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων τοποθετείται ο Υποστράτηγος Γιώργος Μπάλλας, μέχρι σήμερα Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, για την κάλυψη της θέσης αυτής μετά την προαγωγή του Νίκου Σπανουδάκη που έχει τοποθετηθεί Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας. Για την Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων προορίζεται ο Χαράλαμπος Καλόγηρος.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης- Η υποδειγματική στάση της δημοκρατικής και ουμανιστικής πατρίδας μας, σε αντιδιαστολή με τον τούρκικο αναθεωρητισμό..

Του Αντιστρατήγου Π.Σ. ε.α. Γιάννη Σταμούλη Με πρόσφατη την επανεκλογή του Προέδρου της εξ ανατολών γείτονας, είναι ιδιαίτερο σημαντικό στην πατρίδα μας, όλες οι πολιτικές δυνάμεις να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, αλλά το κυριότερο, στοιχισμένες στην διεθνή νομιμότητα, ειδικά για τα ζητήματα

Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης…

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών άφησε στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου νοσηλευόταν με πνευμονικό οίδημα, ο αγαπημένος τραγουδιστής, Γιάννης Φλωρινιώτης. Ο Γιάννης Αποστολίδης, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε… στις 15 Φεβρουαρίου του 1947 στη Φλώρινα. Ξεκίνησε να

Αναγκαίοι οι ναυαγοσωστικοί σταθμοί στο Αιγαίο

Πάρης Τσιριγώτης • [email protected] Την ανάγκη ύπαρξης επιχειρησιακού σχεδίου στο Αιγαίο, με τη δημιουργία ναυαγοσωστικών σταθμών για την ταχεία και άμεση αντιμετώπιση έκτακτων ναυτικών συμβάντων, επισημαίνει στη «Ν» ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών (ΕΠΡΝ) Παύλος Ξηραδάκης.   Με αφορμή

15η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών στην πόλη της Χαλκίδας[Βίντεο]

Ο Ευβοϊκός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών διοργάνωσε το, Σάββατο 3 Ιουνίου, την 15η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών στην πόλη της Χαλκίδας. Πάνω από 80 φουσκωτά σκάφη από όλη την Ελλάδα πέρασαν από την Παλαιά Γέφυρα του Ευρίπου. Το Eviathema επιβιβάστηκε

Μετάβαση στο περιεχόμενο