Ένοπλες Δυνάμεις – Φωτιές: Στον αέρα 28 αεροσκάφη για κατάσβεση σε Αλεξανδρούπολη, Άνδρο και Μεσσηνία

Ενεργή είναι η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στις επιχειρήσεις πρόληψης και κατάσβεσης των πυρκαγιών σε όλη την επικράτεια, καθώς 12.500 άτομα συμβάλλουν στην προστασία απο τις φωτιές καθημερινά.

Ειδικότερα για τη σημερινή μέρα 27η Αυγούστου 2023,, κατόπιν διαταγών και οδηγιών του ΓΕΕΘΑ για την κατάσβεση των πυρκαγιών επιχειρούν συνολικά 5 Α/Φ CL-215, 5 Α/Φ CL-415, 15 Α/Φ PZL και 3 Ε/Π CHINOOK στα ενεργά μέτωπα των πυρκαγιών σε Αλεξανδρούπολη – Δαδιά, Άνδρο και Μεσσηνία σύμφωνα με τις ανάγκες και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Επιχειρούν προσωπικό και μέσα, όπως παρακάτω:

ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΔΑΔΙΑΣ:

● 90 άτομα του Σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ».

● 2 Ομάδες «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» των 10 ατόμων (σύνολο 20).

● 8 Προωθητές Γαιών, Ισοπεδωτές και Φορτωτές για δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

● Οχήματα Γενικής Χρήσης.

ΣΤΗΝ ΦΥΛΗ – ΠΑΡΝΗΘΑ ΑΤΤΙΚΗΣ:

● 2 Προωθητές Γαιών για δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

● Οχήματα Γενικής Χρήσης.

Επιπλέον, οι Ένοπλες Δυνάμεις για σήμερα 27 Αυγούστου 2023, συνδράμουν στην πρόληψη πυρκαγιών με εκπομπή συνολικά 123 περιπόλων χερσαίας επιτήρησης (738 άτομα με 369 οχήματα) και 7 πυροφυλακίων (42 άτομα με 21 οχήματα), με την εμπλοκή συνολικά 780 ατόμων και 390 οχημάτων, σύμφωνα με τον δείκτη επικινδυνότητας.

Επιπρόσθετα, κατόπιν εντολών του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου βρίσκονται σε ισχύ τα παρακάτω μέτρα:

● Εκπομπή 70 περιπόλων επιτήρησης σε 3 οκτάωρες βάρδιες (420 άτομα) επιπλέον των προβλεπομένων στην περιοχή Αττικοβοιωτίας.

● Εκπομπή περιπόλων για ασφάλιση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων μέχρι 5 – 10 χιλιόμετρα περιμετρικά αυτών σε όλη την επικράτεια.

● Εκπομπή επιπλέον περιπόλων για έλεγχο δρομολογίων στους ορεινούς όγκους του Έβρου και της Ροδόπης, από προσωπικό της Ε΄ Μοίρας Καταδρομών.

● Αυξημένη ετοιμότητα Στρατιωτικών Νοσοκομείων και Μονάδων Υγειονομικού.

● Το σύνολο των τμημάτων του σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» τηρούν ετοιμότητα 2 ωρών.

● Το σύνολο των διαθέσιμων μηχανημάτων τηρείται φορτωμένο επί αρματοφορέων, με τους οδηγούς και χειριστές αυτών να βρίσκονται εντός στρατοπέδων για άμεση εκτέλεση αποστολής, εφόσον απαιτηθεί.

● Το σύνολο των μέσων – μηχανημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ετοιμότητα για διάθεση, κατόπιν οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας.

Ένοπλες Δυνάμεις – Φωτιές: Στον αέρα 28 αεροσκάφη για κατάσβεση σε Αλεξανδρούπολη, Άνδρο και Μεσσηνία

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι κλάδοι θαλασσίων μεταφορών ναυπηγούν τα περισσότερα πλοία;

Μετάφραση-απόδοση στα ελληνικά: “ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ” Σύμφωνα με στοιχεία των Clarksons Research πάνω από 50% των παραγγελιών για ναυπηγήσεις πλοίων (μετρούμενες σε cgt – compensated gross tonnage) προέρχεται από μόλις δύο τομείς ναυτιλιακών μεταφορών, τα LNG και τα containers. Η επικείμενη

Αντίο δίπλωμα, μπάι μπάι άδεια: Αυτά είναι τα 6 λάθη που δεν συγχωρεί ο νέος ΚΟΚ

Όπως στο ποδόσφαιρο έτσι και στη ζωή – και στον δρόμο- υπάρχουν φάουλ και φάουλ. Είναι άλλο πράγμα δηλαδή πάνω στη φάση να χτυπήσεις κατά λάθος παίκτη της αντίπαλης ομάδας κι άλλο πράγμα να φερθείς αντιαθλητικά, να βγεις σαν κλαδευτήρι και

Πήγε για μεροκάματο και βρέθηκε σιδηροδέσμιος στα κρατητήρια

Στα κρατητήρια και από κει στο αυτόφωρο με τον… μισό ποινικό κώδικα στην πλάτη κατέληξε 24χρονος διανομέας στη Χαλκίδα, ο οποίος υπέπεσε στο …παράπτωμα να κινηθεί με το δίκυκλο της δουλειάς στον παραλιακό πεζόδρομο της πόλης, όπου και βρίσκεται το κατάστημα εστίασης

Μετάβαση στο περιεχόμενο