Ενοποίηση Μετοχικών Ταμείων: Ένα «θρίλερ» σε συνεχιζόμενα επεισόδια…

Διαρροή προσωπικών δεδομένων από το ΜΤΝ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας φοβούνται οι εν ενεργεία και εν αποστρατεία Λιμενικοί-μέτοχοι του Ταμείου.

Ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων των μετόχων του, το ΜΤΝ είναι υποχρεωμένο να διασφαλίζει την φυσική και ηλεκτρονική ασφάλειά τους.

Οι συλλογικές οργανώσεις των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών του Λιμενικού, που τα μέλη τους είναι μέτοχοι του ΜΤΝ και δικαιούχοι των παροχών του, έχουν αναστατωθεί από πρόσφατο αίτημα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, να αποκτήσει προσωπικά δεδομένα τους, μέσω των Μετοχικών Ταμείων (Στρατού-Ναυτικού-Αεροπορίας), φοβούμενες τη χρήση τους σε ενδεχόμενη ενοποίηση του ΜΤΝ με το ΜΤΑ και με το χρονίως προβληματικό ΜΤΣ.

Οι προαναφερόμενες συλλογικές οργανώσεις στελεχών του Λιμενικού έχουν ήδη αντιδράσει άμεσα με γραπτές παρεμβάσεις τους προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ/ΜΤΝ, εκφράζοντας ζωηρές επιφυλάξεις για τη νομιμότητα του αιτήματος ΥΠΕΘΑ και ζητώντας σχετική ενημέρωση, επιφυλασσόμενες παντός νομίμου δικαιώματος, σε περίπτωση που προσωπικά δεδομένα μελών τους διαρρεύσουν από το ΜΤΝ προς το αιτούν Υπουργείο Άμυνας.

Μέχρι τώρα, πάντως, ουδείς γνωρίζει τα κίνητρα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της πολιτικής ηγεσίας του, ενώ οι συλλογικές οργανώσεις των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχουν αντιδράσει καθόλου και τηρούν «σιγή ασυρμάτου».

Υπενθυμίζεται ότι, τα Μετοχικά Ταμεία των οικείων Κλάδων ΕΔ προσφέρουν σημαντική οικονομική αρωγή τόσο στους εν ενεργεία και εν αποστρατεία μετόχους τους, όσο και στους κληρονόμους τους.  Προφανώς, να είναι η ενδεχόμενη συρρίκνωσή της, αυτό που τρομοκρατεί του Λιμενικούς-μετόχους του ΜΤΝ και να δικαιολογεί την αστραπιαία αντίδρασή τους.

Απορία, όμως, προκαλεί η «μη αντίδραση» των συλλογικών οργανώσεων των υπόλοιπων μετόχων του ΜΤΝ.  Άραγε, αυτή πού να οφείλεται;  Σε άγνοια ή σε γνώση των εξελίξεων;

Το «θρίλερ» της ενοποίησης των Μετοχικών Ταμείων αναμένεται να έχει πολλά επεισόδια με μπόλικο «σασπένς»…

Παραμείνετε συντονισμένοι στην ίδια συχνότητα…

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π.Ο.Ε.Σ. – Σε εξέλιξη οι άμεσες διαγραφές των αποστρατευθέντων

ΘΕΜΑ:   Ατζέντα 2030 και Σταδιοδρομία Αξιωματικών ΣΧΕΤ. :   α.  Υπ’ αριθμ. πρωτ. 916/2024 έγγραφό μας β.  Υπ’ αριθμ. πρωτ. 1025/2024 έγγραφό μας γ.  Υπ’ αριθμ. πρωτ. 1199/2024 έγγραφό μας δ.  Υπ’ αριθμ. πρωτ. 1439/2024 έγγραφό μας               ε.    Υπ’ αριθμ. πρωτ. 226/2025 έγγραφό μας στ.  Υπ’ αριθμ.

«Καφκικό» περιβάλλον στη Ρουμανία πριν τις προεδρικές κάλπες: Ο πόλεμος των τρολ, η λογοκρισία, τα βαριά πρόστιμα και οι φόβοι για ενίσχυση της ακροδεξιάς

Η ρουμανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει κατηγορίες για λογοκρισία εν όψει των επαναληπτικών προεδρικών εκλογών της Κυριακής, με αυστηρούς νόμους που εισήχθησαν για την καταπολέμηση της ρωσικής προπαγάνδας με bots και τρολ, μετά την ακύρωση των εκλογών του περασμένου Νοεμβρίου. Όπως γράφει το Politico, φιλελεύθερες οργανώσεις και

Γυναίκες στη ναυτιλία: Η αποκαλυπτική έρευνα των IMO και WISTA

Η συμπερίληψη αποτελεί καίρια πρόκληση για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, με τα ευρήματα της έρευνας των IMO και WISTA «Women in Maritime» να αναδεικνύουν ότι οι πρωτοβουλίες που λαμβάνουν χώρα με στόχο την ενίσχυση της ισότητας στη ναυτιλία πρέπει να αυξηθούν. Ειδικότερα, η

Σαν σήμερα: Όταν όλοι «έβλεπαν» καταστροφή, ο Ελληνικός Στρατός μεγαλούργησε: Μάχη του Σκρα και οι Βούλγαροι κατατροπώνονται

Ήταν μια από τις σημαντικότερες μάχες που ενεπλάκη ο Ελληνικός Στρατός στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου· μια μέρα σαν σήμερα 17 Μαΐου του 1918 (με το νέο ημερολόγιο 30 Μαΐου) ολοκληρώνεται με νίκη των ελληνικών δυνάμεων η Μάχη του Σκρα.   Εκείνη

Μετάβαση στο περιεχόμενο