Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Στρατιωτικής Δικαιοσύνης: Περιμένουν επί τρία χρόνια εξομοίωση με τους τακτικούς δικαστές

Έδωσαν μία άλλη ευκαιρία στην κυβέρνηση κατά την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο.

Έτοιμοι για αποχή από τα καθήκοντά τους εμφανίζονται τα μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, καθώς εδώ και σειρά ετών αντιμετωπίζονται ως δεύτερης κατηγορίας σε σχέση με τους υπόλοιπους υπηρετούντες  στη Δικαιοσύνη.

Ωστόσο, κατά την πρόσφατη Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευσή της Ένωσης αποφάσισαν να δώσουν άλλη μία ευκαιρία προκειμένου να εκδοθεί ο εκτελεστικός νόμος από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατ’ εφαρμογή των συνταγματικών επιταγών.

Ειδικότερα, τα μέλη της Ένωσης επέλεξαν να μην προχωρήσουν σε αποχή, αν και επισημάνθηκε για άλλη μία φορά η συνεχιζόμενη νομοθετική αβελτηρία αναφορικά με τη μη έκδοση του εκτελεστικού νόμου.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, στο κενό παραμένει η εφαρμογή της συνταγματικής πρόβλεψης βάσει της οποίας διακήρυξε «με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο και με πρωτοφανή κοινοβουλευτική συναίνεση την πλήρη ισοτιμία -ως προς όλες τις εκφάνσεις της υπηρεσιακής υποστάσεώς τους- των δικαστικών λειτουργών της στρατιωτικής δικαιοσύνης με τους αντίστοιχους της πολιτικής, ποινικής και διοικητικής δικαιοσύνης, επιτάσσοντας, προς μετουσίωση της πανηγυρικής αυτής διακήρυξης, την έκδοση του απαιτούμενου προς το σκοπό αυτό εκτελεστικού νόμου».

Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Στρατιωτικής Δικαιοσύνης

freepik

Παρά την πρόβλεψη αυτή, όπως ανέφερε σε καταγγελία της η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Στρατιωτικής Δικαιοσύνης «επί τρία συναπτά έτη προκλητικά αγνοείται, πρωτίστως από την καθ’ ύλην αρμόδια προς την εκπλήρωσή της ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με αποτέλεσμα η ως άνω συνταγματικής περιωπής διάταξη να μην έχει εισέτι εφαρμοστεί».

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της σημείωνε ότι «δύο και πλέον έτη παρήλθαν από την αδιάλειπτη υποβολή εγγράφων και μη αιτημάτων της Ενώσεώς μας για συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου  Εθνικής Άμυνας προς διαλεκτική έκθεση, επισκόπηση και αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που απασχολούν τον κρίσιμο δικαιοδοτικό κλάδο της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης σε όλες τις πτυχές του, τα οποία έχουν μείνει «εκκωφαντικά» αναπάντητα».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετήσια Επιμνημόσυνη Δέηση για τους Πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού

Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, εκπροσωπώντας και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023, παρέστη στην ετήσια επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού κατά την εκτέλεση του καθήκοντος που τελέσθηκε στο Ναυτικό

Τελετή Επίδοσης Ξιφών σε Αξιωματικούς Ειδικοτήτων ΠΝ(φωτο)

Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, επέδωσε τα ξίφη σε Αξιωματικούς Ειδικοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης ΠΑΛΑΣΚΑΣ (ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ) στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά. Στην τελετή παρέστησαν μέλη του

Η Ένωση Λιμενικών Κυκλάδων στο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Οι μεταθέσεις έγιναν «για να τιμωρηθούν οι Κυκλάδες»

Το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με τις μεταθέσεις στις υπηρεσίες των νησιών, έθεσε η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος νομού Κυκλάδων, κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος.  Δυστυχώς, οι περισσότερες λιμενικές αρχές των Κυκλάδων,

Νέο πρόβλημα με το Blue Star 1 στη Νάξο – Δύο ώρες προσπάθεια για να δέσει στο λιμάνι (ΦΩΤΟ)

Νέο πρόβλημα με το Blue Star 1 στη Νάξο – Δύο ώρες προσπάθεια για να δέσει στο λιμάνι (ΦΩΤΟ) Νέο πρόβλημα για το πλοίο Blue Star 1 στο λιμάνι της Νάξου… Μετά την χθεσινή πρόσκρουση στο ντόκο του λιμένα του νησιού,

Μετάβαση στο περιεχόμενο