Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Στρατιωτικής Δικαιοσύνης: Περιμένουν επί τρία χρόνια εξομοίωση με τους τακτικούς δικαστές

Έδωσαν μία άλλη ευκαιρία στην κυβέρνηση κατά την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο.

Έτοιμοι για αποχή από τα καθήκοντά τους εμφανίζονται τα μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, καθώς εδώ και σειρά ετών αντιμετωπίζονται ως δεύτερης κατηγορίας σε σχέση με τους υπόλοιπους υπηρετούντες  στη Δικαιοσύνη.

Ωστόσο, κατά την πρόσφατη Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευσή της Ένωσης αποφάσισαν να δώσουν άλλη μία ευκαιρία προκειμένου να εκδοθεί ο εκτελεστικός νόμος από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατ’ εφαρμογή των συνταγματικών επιταγών.

Ειδικότερα, τα μέλη της Ένωσης επέλεξαν να μην προχωρήσουν σε αποχή, αν και επισημάνθηκε για άλλη μία φορά η συνεχιζόμενη νομοθετική αβελτηρία αναφορικά με τη μη έκδοση του εκτελεστικού νόμου.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, στο κενό παραμένει η εφαρμογή της συνταγματικής πρόβλεψης βάσει της οποίας διακήρυξε «με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο και με πρωτοφανή κοινοβουλευτική συναίνεση την πλήρη ισοτιμία -ως προς όλες τις εκφάνσεις της υπηρεσιακής υποστάσεώς τους- των δικαστικών λειτουργών της στρατιωτικής δικαιοσύνης με τους αντίστοιχους της πολιτικής, ποινικής και διοικητικής δικαιοσύνης, επιτάσσοντας, προς μετουσίωση της πανηγυρικής αυτής διακήρυξης, την έκδοση του απαιτούμενου προς το σκοπό αυτό εκτελεστικού νόμου».

Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Στρατιωτικής Δικαιοσύνης

freepik

Παρά την πρόβλεψη αυτή, όπως ανέφερε σε καταγγελία της η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Στρατιωτικής Δικαιοσύνης «επί τρία συναπτά έτη προκλητικά αγνοείται, πρωτίστως από την καθ’ ύλην αρμόδια προς την εκπλήρωσή της ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με αποτέλεσμα η ως άνω συνταγματικής περιωπής διάταξη να μην έχει εισέτι εφαρμοστεί».

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της σημείωνε ότι «δύο και πλέον έτη παρήλθαν από την αδιάλειπτη υποβολή εγγράφων και μη αιτημάτων της Ενώσεώς μας για συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου  Εθνικής Άμυνας προς διαλεκτική έκθεση, επισκόπηση και αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που απασχολούν τον κρίσιμο δικαιοδοτικό κλάδο της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης σε όλες τις πτυχές του, τα οποία έχουν μείνει «εκκωφαντικά» αναπάντητα».

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμμετοχή της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων

Μετά την απόφαση που έλαβε η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. συμμετείχε στην ανωτέρω Επιτροπή, κατά την ακρόαση φορέων και προσώπων, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από την πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων της Βουλής των

Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας: Προμήθεια ενός σκάφους στη Λιμενική Αρχή Στυλίδας

Το Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας, προχωρά στην προμήθεια ενός σκάφους με ενισχυμένο πλαστικό, τύπου IOLAOS 410 JHONPOL, ολικού μήκους 4,10 μέτρων, το οποίο διαθέτει ενσωματωμένη κονσόλα. Το σκάφος θα παραχωρηθεί άμεσα στη Λιμενική Αρχή Στυλίδας, για την υποστήριξη του έργου του

Ζεστή και εποικοδομητική ατμόσφαιρα στην πίτα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά

Σε ιδιαίτερο κλίμα λόγω της θυσίας των δύο ηρωικών πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας στον βωμό του καθήκοντος και της πατρίδας, έγινε χθες η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. Ήταν μια πραγματικά πολύ ζέστη,

Μπορεί να είμαστε αλλεργικοί… στον Ήλιο – Ένας γιατρός εξηγεί τους κινδύνους

Χωρίς τον Ήλιο, η ζωή στη Γη δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Ένα αστέρι που ζέσταινε τον μικρό βραχώδη πλανήτη μας, βοήθησε στη δημιουργία συνθηκών που σήμαιναν ότι η ζωή θα μπορούσε να αναπτυχθεί σε αυτή τη μικρή γωνιά του σύμπαντος.