Ένωση Λιμενικών Αρχών Αττικής και Κορίνθου: Απάντηση σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας cretalive.gr της 07/07/2022 με τίτλο¨Από υπηρεσιακό λάθος βρέθηκε… στον ανακριτή 44χρονος λογιστής!¨

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Σύμφωνα με το άρθρο 253 του ΚΠΔ Προϋποθέσεις για τη διενέργεια έρευνας:
Αν διεξάγεται ανάκριση για κακούργημα ή πλημμέλημα, έρευνα διενεργείται, με την παρουσία πάντοτε εκπροσώπων της δικαστικής εξουσίας, όταν μπορεί βάσιμα να υποτεθεί ότι η βεβαίωση του εγκλήματος, η αποκάλυψη ή η σύλληψη των δραστών ή τέλος η βεβαίωση ή η αποκατάσταση της ζημίας που προκλήθηκε, είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί ή να διευκολυνθεί μόνο με αυτήν.
Κατά τη διάρκεια της κατ’ οίκον έρευνας σύμφωνα με το άρθρο 251 του ΚΠΔ
Καθήκοντα εκείνου που ενεργεί την ανάκριση – Αρχή της αναλογικότητας.
Ο ανακριτής και οι ανακριτικοί υπάλληλοι στους οποίους έχουν ανατεθεί ανακριτικές πράξεις κατά το άρθρο 249 παρ. 2 οφείλουν χωρίς χρονοτριβή να συγκεντρώνουν πληροφορίες για το έγκλημα και τους υπαιτίους του, να εξετάζουν μάρτυρες και κατηγορουμένους, να μεταβαίνουν επί τόπου για ενέργεια αυτοψίας, αφού πάρουν μαζί τους, αν υπάρχει ανάγκη, ιατροδικαστές ή άλλους πραγματογνώμονες, να διεξάγουν έρευνες, να καταλαμβάνουν πειστήρια και γενικά να ενεργούν οτιδήποτε είναι αναγκαίο για τη συλλογή και τη διατήρηση των αποδείξεων, καθώς και για την εξασφάλιση των ιχνών του εγκλήματος.
Τα πειστήρια που συλλέγονται κατάσχονται και ζυγίζονται όπως ακριβώς εντοπίζονται κατά τη διάρκεια της έρευνας, καταγράφοντας ρητά στην έκθεση κατάσχεσης και στο διαβιβαστικό προς την εισαγγελία ότι (στην προκειμένη περίπτωση) ότι πρόκειται για ΤΟ ΜΕΙΚΤΟ ΒΑΡΟΣ και όχι το καθαρό μιας και η μόνη αρμόδια και πιστοποιημένη αρχή να το κάνει είναι το γενικό χημείο του κράτους. Όσον αφορά υποθέσεις σχετικά με την ποινική αντιμετώπιση του κατηγορούμενου επιτρέψτε μας να τονίσουμε ότι κάθε ποινική δικογραφία είναι διαφορετική και μόνος αρμόδιος για την άσκηση της ποινικής δίωξης είναι ο/η εισαγγελέας που έχει γνώση όλης της δικογραφίας και όχι ο συντάκτης ενός ανυπόγραφου άρθρου.
Στην Ελλάδα, η κατοχή και η χρήση ναρκωτικών είναι παράνομη και ποινικά κολάσιμη πράξη, όλες οι ναρκωτικές ουσίες, εφόσον δεν είναι νόμιμα συνταγογραφημένες, θεωρούνται ναρκωτικά, η κατοχή των οποίων τιμωρείται.
 Σύμφωνα με τον ν. 4139/2013 περί Ναρκωτικών ουσιών, εάν αυτός που συλληφθεί δεν κάνει χρήση, τότε οποιαδήποτε ποσότητα βρεθεί στην κατοχή του θεωρείται με σκοπό την εμπορία, και είναι κακουργηματικής φύσεως.
Οι συνάδελφοι μας, Λιμενικοί και ειδικότερα η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΩΞΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ του ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ έχουν τεράστια εμπειρία και έχουν καταφέρει τεράστια πλήγματα στο οργανωμένο έγκλημα  με απήχηση στην Ελλάδα και όλο τον Κόσμο κάνοντας υπερήφανα όλα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και την κοινωνία.
Άλλη όμως η δική μας δουλειά κι άλλη η δική σας.
Οι ρόλοι είναι σαφώς οριοθετημένοι και σαφώς διακριτοί.
Ένωση Λιμενικών Αρχών Αττικής και Κορίνθου
ΦΩΤΟ:

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτο σκηνικό στη Χερσόνησο: Μεθυσμένος πήρε… σβάρνα δεμένα σκάφη μέσα στο λιμάνι!

Στη σύλληψη 38χρονου Βρετανού προχώρησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χερσονήσου, μετά από πρόσκρουση σκάφους σε άλλα προσδεμένα σκάφη Στη σύλληψη ενός 38χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αγγλίας, προχώρησαν χθες το απόγευμα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χερσονήσου. Σύμφωνα με την ενημέρωση, ο 38χρονος συνελήφθη για παράβαση του

Επιστροφή ενοικίου: Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι και πώς θα πάρετε έως 1.600 ευρώ

Επίδομα ενοικίου: Όλα τα νέα εισοδηματικά κριτήρια και η διπλή ενίσχυση για το Δημόσιο Σημαντική ανάσα σε χιλιάδες ενοικιαστές αναμένεται να προσφέρει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φάση δημόσιας

Μωβ μέδουσες: Συναγερμός σε τρεις περιοχές της Ελλάδας – Δείτε πού καταγράφονται οι περισσότερες εμφανίσεις

Οι μωβ μέδουσες ξανά στις ακτές: Οι «κόκκινες» ζώνες και το εργαλείο που προβλέπει την εξάπλωσή τους Η έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου φέρνει ξανά στο προσκήνιο την παρουσία των μωβ μεδουσών στις ελληνικές θάλασσες, με τις αναφορές εμφάνισής τους να καταγράφουν ανοδική πορεία σε συγκεκριμένες

Συντάξεις Δημοσίου: Επανασυνδέονται με τους μισθούς των εν ενεργεία – Ποιοι δικαιούνται έως 80%

Ποιοι δημόσιοι λειτουργοί παίρνουν αυξήσεις, αναδρομικά και πλαφόν 24 ετών για τα τέκνα Σε τροχιά σημαντικών αυξήσεων εισέρχονται οι συνταξιοδοτικές παροχές συγκεκριμένων ομάδων ασφαλισμένων του Δημοσίου, μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Το νέο νομοσχέδιο επαναφέρει μια