Εντυπωσίασε τους Ροδίτες και τους επισκέπτες του νησιού το κρουαζιερόπλοιο “Odyssey of the Seas”

Το κρουαζιερόπλοιο “Odyssey of the Seas” το μεγαθήριο της εταιρείας Royal Caribbean, κατέπλευσε χθες το πρωί στη Ρόδο, προσεγγίζοντας για πρώτη φορά το νησί μας στο πλαίσιο της κρουαζιέρας του στη Μεσόγειο και όπως ήταν φυσικό, μαγνήτισε τα βλέμματα τόσο των ντόπιων όσο και των ξένων επισκεπτών μας.

Το στολίδι της εταιρείας έδεσε στο λιμάνι νωρίς το πρωί προερχόμενο από τη Μύκονο, μεταφέροντας 3.263 τουρίστες και 1.555 άτομα πληρώματος και αναχώρησε το απόγευμα για τα Χανιά.

Στο κρουαζιερόπλοιο έγινε υποδοχή από τις τοπικές αρχές στις 10 το πρωί στην προβλήτα του λιμανιού, όπου και έδεσε, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή αναμνηστικών πλακετών. Στην τελετή παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θανάσης Βυρίνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου Βασίλης Παπαοικονόμου, και εκπρόσωποι των αρχών του λιμανιού.

Σημειώνεται ότι το κρουαζιερόπλοιο “Odyssey of the Seas” θα πραγματοποιήσει και άλλες προσεγγίσεις στο λιμάνι μας και μάλιστα σε μία από αυτές όταν θα πάψουν να ισχύουν τα απαγορευτικά μέτρα κατά της πανδημίας, θα γίνει επίσκεψη και ξενάγηση στους χώρους του.
Το 348 μέτρων κρουαζιερόπλοιο επρόκειτο να προσεγγίσει τη Ρόδο πέρυσι το καλοκαίρι και για την εξυπηρέτησή του έγιναν και εργασίες εκβάθυνσης, όμως τελικά ακύρωσε το ταξίδι του.

Πρόκειται για ένα κρουαζιερόπλοιο που διαθέτει 16 καταστρώματα, 15 εστιατόρια, 2 πισίνες, και μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 5.500 επιβάτες στις 2.105 καμπίνες που έχει. Τα μέλη του πληρώματός του ανέρχονται σε 1.663 άτομα.
Tο νεότερο πλοίο της εταιρείας Royal Caribbean Cruises, πέρυσι επρόκειτο να μεταφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, εμβολιασμένους για τον κορωνοϊό Ισραηλινούς τουρίστες στο πλαίσιο κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, πραγματοποιώντας 15 προσεγγίσεις το διάστημα από τον Ιούνιο έως και τον Αύγουστο.

Λόγω όμως της επιδημιολογικής έκρηξης που παρουσιάστηκε τα ταξίδια ακυρώθηκαν. Πάντως ρόκειται για ένα κρουαζιερόπλοιο-αρχιτεκτονικό θαύμα, το οποίο ενσωματώνει τις τελευταίες τάσεις της τεχνολογίας και προσφέρει απίστευτες εμπειρίες ακόμη και για τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη. Διαθέτει προσομοιωτή κυμάτων και τοίχο αναρρίχησης ύψους 12 μέτρων. Οι επιβάτες του θα μπορούν να θαυμάσουν θέα που κόβει τη ανάσα 91 μέτρα πάνω από τη θάλασσα στο North Star, μια γυάλινη κάψουλα με θέα 360 μοιρών, και να ψυχαγωγηθούν με χορό, τραγούδι και ακροβάτες.

Ο εσωτερικός χώρος του κρουαζιερόπλοιου των 348 μέτρων, είναι τεράστιος με κατάστρωμα δύο επιπέδων, οι υπαίθριες πισίνες είναι σχεδιασμένες σε στιλ θερέτρου ενώ διαθέτει υδροπάρκο, υδρομασάζ και αιώρες. Επίσης το “Odyssey of the Seas” διαθέτει μεγάλο εσωτερικό χώρο για ψυχαγωγικές δραστηριότητες, κλαμπ με θέα τη θάλασσα, σαλόνι για εφήβους με κονσόλες παιχνιδιών, μουσική και ταινίες και γαστρονομικά ταξίδια σε όλο τον κόσμο.

Υποδοχή από τον δήμο
Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν πολιτικοί και τουριστικοί φορείς της Ρόδου στους επικεφαλής του εντυπωσιακού κρουαζιερόπλοιου “Odyssey of the Seas” της εταιρείας Royal Caribbean Cruises, που προσέγγισε για πρώτη φορά το λιμάνι της Ρόδου, το πρωί της Παρασκευής 13 Μαΐου 2022, μεταφέροντας 3.300 επιβάτες, κυρίως Αμερικανούς, Βρετανούς, αλλά και διάφορες άλλες εθνικότητες, καθώς και πλήρωμα 1.550 ατόμων.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού Αθανάσιος Βυρίνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου Βασίλης Παπαοικονόμου, εκπρόσωποι όλων των τοπικών αρχών και φορέων, ο ναυτιλιακός πράκτορας Παύλος Γεωργιάδης που εκπροσωπεί τη συγκεκριμένη εταιρεία και στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, υποδέχθηκαν τον Σκανδιναβό καπετάνιο του πλοίου Per Kristoffersen και άλλους αξιωματικούς του πλοίου, με τον κ. Βυρίνη να τους προσφέρει δώρα, βιβλία, κεραμικά, τοπικά προϊόντα και φυσικά πλούσιο ενημερωτικό υλικό για το νησί.

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον του κ. Αθανάσιου Βυρίνη προσωπικά και όλων των τοπικών αρχών για το εντυπωσιακό και υψηλής καινοτόμας τεχνολογίας κρουαζιερόπλοιο, καθώς αντήλλαξαν πληροφορίες με τον κ. Kristoffersen, ο οποίος με τη σειρά του εξέφρασε τον θαυμασμό του για τη Ρόδο, τις φυσικές ομορφιές, την ιστορία και τον πολιτισμό της.

«Η αποφασιστικότητα του Δήμου Ρόδου, η στρατηγική του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου προς την κατεύθυνση εκσυγχρονισμού του τουριστικού λιμένα Ρόδου, το υψηλό επίπεδο ασφαλείας του λιμένα της Ρόδου, αλλά και η αξιοποίηση όλων των συγκριτικών  πλεονεκτημάτων του νησιού της Ρόδου, φύση, ιστορία, πολιτισμός, υποδομές, οδηγούν στην εκ νέου ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού,  εδραιώνοντας  τη Ρόδο στην αγορά  κρουαζιέρας και στις επιλογές προσεγγίσεων των διεθνών εταιρειών κρουαζιέρας για φέτος, καθιστώντας  το 2022, έτος – ορόσημο για την κρουαζιέρα στη Ρόδο» υπογράμμισε ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού Αθανάσιος Βυρίνης.

«Για χρονιά ρεκόρ η φετινή για τον Θαλάσσιο Τουρισμό με τη Ρόδο να διαδραματίζει πρωταγωνιστική θέση» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΔΛΤ Βασίλης Παπαοικονόμου.

Οι επιβάτες του πλοίου επέλεξαν οι περισσότεροι βόλτα στη Μεσαιωνική Πόλη και στο κέντρο της Ρόδου, ενώ πολλοί ήσαν εκείνοι που πήγαν στην Λίνδο.

Να σημειωθεί ότι το κρουαζιερόπλοιο “Odyssey of the Seas” θα αναχωρήσει στις 18.00 για τα Χανιά και θα προσεγγίσει και πάλι το λιμάνι της Ρόδου την 1η Ιουνίου 2022.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Μεγάλο Σχίσμα

Με τον όρο «Σχίσμα» εννοούμε τη διάσπαση της αδιαίρετης κατά την πρώτη χιλιετία Χριστιανικής Εκκλησίας, που συνέβη συμβατικά το 1054.  Το Σχίσμα επηρεάστηκε από πολιτικούς, πολιτιστικούς και οικονομικούς παράγοντες, αλλά η βασική του αιτία δεν ήταν κοσμική, αλλά θεολογική.  Οι

Ασφαλιστικά ταμεία: Πώς θα εμφανίσουν πλεόνασμα το 2023

Πλεόνασμα 749 εκατομμυρίων ευρώ, θα παρουσιάσουν το 2023, τα ασφαλιστικά ταμεία (Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης), παρά το γεγονός ότι η συνταξιοδοτική δαπάνη θα είναι αυξημένη λόγω των αυξήσεων που θα δοθούν στις συντάξεις μετά από 12 χρόνια μειώσεων και παγώματος των

Ναυτιλία: Το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο και το «χάος» στα Δαρδανέλια

«Δραματική» εικόνα παρουσιάζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για τις παράπλευρες συνέπειες στη ναυτιλία από την επιβολή πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο, καταγράφοντας τεράστια συμφόρηση δεξαμενοπλοίων στα Στενά του Βοσπόρου. Ειδικότερα, τονίζεται πως στη νέα εποχή στην αγορά δεξαμενόπλοιων στην ανατολική Μεσόγειο

Συντάξεις: Νέο κύμα μαζικής φυγής – Οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 200.000 – Ποιες είναι οι αιτίες

Νέος «πονοκέφαλος» για το υπουργείο εργασίας η συνεχιζόμενη  έκρηξη των αιτήσεων συνταξιοδότησης και το 2022. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των αιτήσεων θα ξεπεράσει και πάλι τις 200.000 πιέζοντας το ασφαλιστικό σύστημα όσον αφορά αφενός τις δαπάνες και αφετέρου τους ρυθμούς απονομής των συντάξεων. Ο