Ο Ο.Λ.Η. και πάλι στα Tourism Awards

Η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου απέσπασε για άλλη μια φορά την διάκριση των βραβείων Tourism Awards 2022 σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 9 Μαίου στο Θέατρον, Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στην Αθήνα.

Η διάκριση με το Bronze (χάλκινο) βραβείο στην κατηγορία Αειφόρος Τουριστική Ανάπτυξη που απονεμήθηκε στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου ΑΕ και στον Δήμο Ηρακλείου,   αποτελεί ένα αξιόλογο θετικό παράδειγμα για την ελληνική αγορά τουρισμού ενώ παράλληλα έχει αυξημένη αξία τόσο συμβολική όσο και πρακτική.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου από κοινού με τον Δήμο Ηρακλείου προέβησαν σε μία σειρά δράσεων ώστε ο κλάδος του θαλάσσιου τουρισμού να προσεγγίσει με ορθολογικό τρόπο τις νέες πολύπλευρες προκλήσεις του μέλλοντος και να συνεισφέρει στην βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη του προορισμού “Ηράκλειο” . Προχώρησαν σε στρατηγική συνεργασία με την GLOBAL SUSTAINABLE TOURISM COUNCIL (GSTC – Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού ) με σκοπό την αξιολόγηση του τουριστικού προορισμού «Ηράκλειο» με όρους αειφορίας. Η συνεργασία αυτή αποδεικνύει την επίτευξη συνεργατικών τουριστικών πρωτοβουλιών για την ανάδειξη και διατήρηση της πολιτισμικής κληρονομιάς και του περιβάλλοντος των αγαπημένων προορισμών του κόσμου για τις μελλοντικές γενιές και παράλληλα δείχνει τη συνεχή δέσμευση του Δήμου Ηρακλείου και του ΟΛΗ για τη μετάβαση του τουρισμού προς ένα βιώσιμο μέλλον. To Ηράκλειο, αξιολογήθηκε ως Αειφόρος Τουριστικός προορισμός, η πρώτη πόλη της χώρας «με εξαιρετικές επιδόσεις».

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. έντονα ευαισθητοποιημένος σε θέματα περιβάλλοντος και ιδιαίτερα στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, υιοθετεί την εφαρμογή διάθεσης υποδομών ηλεκτροδότησης και ηλεκτροφόρτισης κάθε τύπου πλοίου, συμμετέχοντας ως Επικεφαλής Εταίρος στο έργο που υποβλήθηκε επιτυχώς τον Ιανουάριο του 2021 στον Ευρωπαικό Μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF , Connecting Europe Facility 2020), με την ονομασία “Port Electrification- Alternative Maritime Power- ELECTRIPORT”. Το έργο περιλαμβάνει την εκπόνηση πλήρους σειράς μελετών ωρίμανσης και ανάπτυξης ολοκληρωμένου συστήματος «Cold Ironing» στο Λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης, με παράλληλη διερεύνηση χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ οι φορείς του έργου φιλοδοξούν να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες τεχνικές, χρηματοοικονομικές και περιβαλλοντικές διαδικασίες, έτσι ώστε το Λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης να καταστεί το πρώτο Λιμάνι στην Ελλάδα που θα εφαρμόσει μεθοδικά και ολοκληρωμένα την τεχνολογία «Cold Ironing». Το έργο ELECTRIPORT ενσωματώνει την Εθνική και Ευρωπαϊκή Πολιτική και Στρατηγική στον Τομέα των Μεταφορών, την ανάγκη ενίσχυσης των λιμενικών υποδομών με περιβαλλοντικά έργα, την προσαρμογή των λιμενικών εγκαταστάσεων στις απαιτήσεις μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα και φιλοδοξεί να συμβάλλει στην ολοκληρωμένη προστασία του περιβάλλοντος σε Λιμένες. Μέσω του έργου θα δημιουργηθεί μία πλατφόρμα ανοιχτού διαλόγου και ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε παγκόσμιο επίπεδο , προκειμένου φορείς Λιμενικών Υπηρεσιών, Φορείς Τεχνογνωσίας, Ακαδημαϊκά Ιδρύματα και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη, να έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να σχεδιάσουν από κοινού αντίστοιχες δράσεις με πολλαπλασιαστικό όφελος.

Συνεπώς ο ΟΛΗ δικαίως βρίσκεται στην κορυφή των Tourism Awards με το βραβείο της  Bronze διάκρισης στην κατηγορία “Ηράκλειο”- Ανάπτυξη στη βάση της τήρησης των αυστηρών απαιτήσεων της αειφόρου ανάπτυξης και επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την δικαίωση των συντονισμένων ενεργειών και  άοκνων προσπαθειών της Διοίκησης στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη.

Τα Tourism Awards διοργανώνονται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ΕΟΤ, της Marketing Greece και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Στην έννατή τους διοργάνωση από την Boussias , τα βραβεία-θεσμός του κλάδου συνεχίζουν σταθερά να επιβραβεύουν τους πρωτοπόρους και τους καινοτόμους στο χώρο του Τουρισμού ενώ οι υποψηφιότητες φέτος ήταν περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά. Eπιβραβεύτηκαν και αναδείχθηκαν προϊόντα, υπηρεσίες και διαδικασίες ανάπτυξης οι οποίες προάγουν την GREEN οικονομία και το Eco Living.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης ανέφερε ότι «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου η σημερινή βράβευσή μας με το ανώτατο βραβείο των Tourism Awards και αυτή η διάκριση  σημαίνει για τον Οργανισμό μας ξεκάθαρη Στρατηγική στον τομέα της αειφόρου ανάπτυξης. Ο ΟΛΗ  διαθέτει σαφείς στόχους προς  σ΄αυτή την κατεύθυνση και αναπτύσσει μηχανισμούς για την εφαρμογή και υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών που προωθούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με την μείωση των εκπομπών αερίων  που  αυξάνουν την αποδοτικότητα των πόρων και μειώνουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Η Αειφόρος Τουριστική Ανάπτυξη λειτουργεί ως εφαλτήριο στην υιοθέτηση σταθερής στρατηγικής και  αποτελεί  ζήτημα ύψιστης σημασίας για τον ΟΛΗ  αποδεικνύει δε εμπράκτως ότι η ανάπτυξη είναι καθήκον όλων να συνυπάρχει με το σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο» .

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://www.tourismawards.gr/

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ε.Α.Α.Λ.Σ : Ενημέρωση μερισματούχων για χορήγηση έκτακτου επιδόματος από ΜΤΝ Δεκεμβρίου 2022

Ανακοίνωση Ε.Α.Α.Λ.Σ Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι άλλη μια πάγια επιδίωξη της Διοίκησής μας έγινε πραγματικότητα, αφού πριν τα τέλη του μηνός Δεκεμβρίου το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού θα χορηγήσει έκτακτο εφάπαξ μέρισμα στους δικαιούχους του. Ειδικότερα, η σχετική εισήγηση του

Νέα τουρκική προκλήση: Αλιευτικά ψάρευαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, συνοδεία ακταιωρού! – Τον… χαβά του ο Τσαβούσογλου

Τουρκικών προκλήσεων συνέχεια. Δεν περνά ούτε μια μέρα, που η Τουρκία, δεν θα προκαλέσει είτε από αέρα, είτε από θάλασσα, είτε διπλωματικά. Η Άγκυρα, με συνεχείς προκλητικές ενέργειες, θέλει να ρίξει λάδι στην φωτιά Αυτή τη φορά δύο τουρκικά αλιευτικά βγήκαν για ψάρεμα βόρεια της

La Repubblica: Νέα ένταση στις σχέσεις Ιταλίας – Γαλλίας λόγω μεταναστευτικού

Το μεταναστευτικό προκαλεί νέα ένταση ανάμεσα στην Ιταλία και στη Γαλλία, όπως μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Η συγκεκριμένη διαφορά αφορά τα πλοία των ΜΚΟ και το αν πρέπει να κατευθύνονται, κυρίως, προς ιταλικά λιμάνια. Σύμφωνα με τη La

Βρετανία, Ιαπωνία και Ιταλία συνεργάζονται για την κατασκευή μαχητικού νέας γενιάς ως το 2035

Η Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία θα αναπτύξουν από κοινό ένα μαχητικό αεροσκάφος νέας γενιάς έως το 2035, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι ηγέτες των τριών χωρών σε κοινή δήλωση. Η συμφωνία ουσιαστικά συνδυάζει το βρετανo-ιταλικό σχέδιο του μαχητικού νέας