Εορταστική συνάντηση ε.α. και ε.ε. Αξ/κών ΠΝ & ΛΣ-ΕΛΑΚΤ στην νύφη του Πατραϊκού

Η ναυτική πυξίδα έδειχνε προς ένα συγκεκριμένο προορισμό το σημερινό ηλιόλουστο πρωϊνό.  Στην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού – ΕΑΑΝ, παράρτημα ΝΔ Ελλάδος.

Ο χώρος, έφερε έντονα το ναυτικό στοιχείο καθώς παντού υπήρχαν φωτογραφίες και βιβλία αφιερωμένα στη θάλασσα αλλά επί της στεριάς που εδρεύει η Ένωση, κυριαρχούσε η εορταστική ατμόσφαιρα των Άγιων Ημερών.  Από την μια, ο χριστουγεννιάτικος στολισμός και τα νόστιμα εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι οικοδεσπότες, και από την άλλη, μια ωραία θέα από τη δυτική πλευρά των γραφείων, στην αγριεμένη, λόγω βοριά, θάλασσα του Πατραϊκού κόλπου που «βυθίζεται» κανείς ατενίζοντας την ομορφιά της, ταίριαξαν με μοναδικό τρόπο.  Όλα αυτά, χάρις το μεράκι και την καλή διάθεση που χαρακτηρίζει τα μέλη της ΕΑΑΝ υπό τον άψογο συντονισμό του Προέδρου της, Βετεράνου Αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού Αντιναυάρχου ε.α. κ. Δημητρίου Μποϊλέ.

.com/img/a/

Μες στο γιορτινό «καραβάκι» της ΕΑΑΝ, είχαμε επιβιβαστεί κι εμείς, για τις ανάγκες του ρεπορτάζ.  Έχοντας την φωτογραφική μας μηχανή ανά χείρας, δοκιμάσαμε πολλά από τα γλυκάκια που ήταν σερβιρισμένα …οι γλυκές απολαύσεις είναι η μεγάλη μας αδυναμία γαρ!

.com/img/a/

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Διοικητής του Ναυτικού Σταθμού Ιονίου, Πλοίαρχος Παναγιώτης Γιαννουδάκης ΠΝ, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών Πλοίαρχος Λ.Σ. Λάζαρος Χανουμίδης, ο Αντιναύαρχος ε.α. Λ.Σ. Παναγιώτης Κοντογιάννης, ο Υποναύαρχος ε.α. Λ.Σ. Ανδρέας Λελάκης και άλλοι πολλοί αξιωματικοί εν ενεργεία και εν αποστρατεία, προερχόμενοι από το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα.

.com/img/a/

Κατά τη συζήτηση μαζί τους, διαπιστώσαμε με χαρά, ότι το Πολεμικό μας Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, είναι διαρκώς σε ετοιμότητα για οτιδήποτε και οπουδήποτε χρειαστεί η επέμβασή τους, με υψηλό φρόνημα και θέληση των στελεχών τους.  Επίσης, ακούσαμε ενδιαφέρουσες απόψεις από τους πεπειραμένους απόστρατους αξιωματικούς για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη γειτονιά μας.

.com/img/a/

Όλοι οι προσκεκλημένοι, αφού απόλαυσαν τα εδέσματα και τα ποτά από τον πλούσιο μπουφέ, έφυγαν απολύτως ικανοποιημένοι από την ωραία εκδήλωση που έλαβε χώρα στην ΕΑΑΝ, ευχαριστώντας τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της για την πρωτοβουλία της γιορταστικής διοργάνωσης, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη συνάντησή τους.

Εμείς, ευχόμαστε καλές γιορτές στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, απαρτιζόμενο από τους:

Πρόεδρο, Αντιναύαρχο (Ο) εα Δημήτριο Μποϊλέ ΠΝ

Αντιπρόεδρο, Αντιπλοίαρχο (Ε) εα Δημήτριο Τρασάνη ΠΝ

Γραμματέα, Πλωτάρχη ΛΣ εα Ιωάννη Αναστασόπουλο

Ταμία, Ανθυπασπιστή (Ε) εα Τασία Δημητροπούλου ΠΝ

Μέλος, Πλοίαρχο (Ε) εα Βαϊνά Νικόλαο ΠΝ

και τα Αναπληρωματικά Μέλη:

Πλοίαρχο ΛΣ εα Βασίλειο Πρεζαλή

Πλωτάρχη (Ε) εα Παναγιώτα Μάλλιαρη ΠΝ

Ανθυπασπιστή ΛΣ εα Νικόλαο Πλώτα

καθώς και τα λοιπά μέλη της Ένωσης.

Δίνουμε επίσης τις ευχές μας στο Πολεμικό Ναυτικό, στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και στα άξια και ικανά Στελέχη τους που μας κάνουν να νιώθουμε Εθνική υπερηφάνεια, ιδίως στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, για χρόνια πολλά και καλά, να είναι πάντα γεροί και δυνατοί όλοι τους και με την Γαλανόλευκη να κυματίζει αρχοντικά στο πιο ψηλό κατάρτι των πλοίων τους!

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κλειδώνουν» οι παροχές με το νέο Μεσοπρόθεσμο, δεν θα δοθούν άλλες

Πίστη στη δημοσιονομική σταθερότητα και στην υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική θα «εκπέμψει» το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, τόσο με το αρχικό σενάριο για το Πρόγραμμα Σταθερότητας που θα αποσταλεί στις Βρυξέλλες έως το τέλος του Απριλίου, όσο και με το

Ναυτιλία: Πρωτοβουλίες για «πράσινη ακτοπλοΐα»

Σε εξέλιξη βρίσκονται το τελευταίο διάστημα πρωτοβουλίες του υπουργείου Ναυτιλίας, προκειμένου να προχωρήσουν οι πράσινες επενδύσεις στην ακτοπλοΐα με παράλληλη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Ήδη το υπουργείο Ναυτιλίας μετά από πρόταση της μονάδας Β της επιτελικής δομής ΕΣΠΑ στις 05/04,

Καταδικάστηκε Ιρακινός που είχε συλληφθεί κατόπιν καταδίωξης

Συνολική ποινή φυλάκισης 7 ετών και 9 μηνών επιβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 44χρονο Ιρακινό που είχε συλληφθεί το περασμένο καλοκαίρι, μετά από καταδίωξη των λιμενικών ανοικτά της Καμείρου Σκάλας να επιχειρεί να επιστρέψει στα τουρκικά

Βόλος: «Σύλληψη βομβιστή με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό» – Άσκηση ευρείας κλίμακας στο λιμάνι

Άσκηση ευρείας κλίμακας με την κωδική ονομασία «ΤΑΛΩΣ 2024» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 κατά την χρονική περίοδο 07:00-14:30 στην ευρύτερη περιοχή του Εμπορικού Λιμένα-Λιμενικής Εγκατάστασης κυρίως της Περιοχής Διασύνδεσης Υπόχρεων ISPS- Κρουαζιερόπλοιων του Οργανισμού Λιμένος Βόλου. Η

Μετάβαση στο περιεχόμενο