Επετειακή Εκδήλωση Συμπλήρωσης 40 Χρόνων από τη Μετεγκατάσταση της ΣΣΕ

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων η επετειακή εκδήλωση συμπλήρωσης 40 χρόνων από τη μετεγκατάσταση της Σχολής στις σημερινές της εγκαταστάσεις, στη Βάρη Αττικής.

Στην εκδήλωση παρέστησαν:

 • Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.
 • Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.
 • Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης.
 • Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.
 • Ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης κ. Γρηγόριος Κωνσταντέλλος.
 • Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης & Βάρης κ.κ. Αντώνιος.
 • Ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού – Διοικητής Δόγματος και Εκπαίδευσης Αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης.
 • Ο Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης.
 • Ο Διοικητής ΣΕΘΑ Αντιστράτηγος Αναστάσιος Σπανός και o Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ «ΘΗΣΕΑΣ») Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης.
 • Οι Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Κωνσταντίνος Γκίνης, Στρατηγός ε.α. Βασίλειος Τελλίδης και Στρατηγός ε.α. Γεώργιος Καμπάς.
 • Εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς
 • Ακαδημαϊκό προσωπικό της Σχολής.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο Αρχηγός ΓΕΣ και ο Διοικητής της ΣΣΕ Υποστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος.

Στον χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έκανε μία σύντομη αναδρομή στην ιστορία της Σχολής από την ίδρυσή της από τον Ιωάννη Καποδίστρια στο Ναύπλιο τον Ιούνιο του 1828, στις μετέπειτα μετεγκαταστάσεις της στην Αίγινα, στον Πειραιά, στο κτιριακό συγκρότημα της δωρεάς του Εθνικού Ευεργέτη Γεωργίου Αβέρωφ στο Πεδίο του Άρεως και τελικά το 1982 στην σημερινή έδρα της στην Βάρη.

Τόνισε ότι η Σχολή αποτελεί το αρχαιότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Χώρας, το οποίο άρχισε να λειτουργεί προτού η Ελλάδα αναγνωριστεί επίσημα ως κυρίαρχο κράτος το 1832, με πρώτιστο μέλημα να δημιουργεί και να πλάθει ικανούς ηγήτορες για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Επεσήμανε ότι «οι καλές ελπίδες του Έθνους» ήταν πάντοτε παρούσες σε όλες τις σημαντικές στιγμές του Έθνους, χύνοντας αίμα και γράφοντας χρυσές σελίδες ηρωισμού και δόξας από τον Μακεδονικό Αγώνα και τους Βαλκανικούς Πολέμους, μέχρι τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, την Κορέα και την Κύπρο, τιμώντας την στολή του Έλληνα Αξιωματικού.

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην σύγχρονη λειτουργία της ΣΣΕ και στην παροχή πολυεπίπεδης εκπαίδευσης στους Ευέλπιδες τόσο στον ακαδημαϊκό όσο και στον στρατιωτικό τομέα, σε ένα περιβάλλον υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων, υψηλού επιπέδου υποδομών διαβίωσης, άρτιων χώρων άθλησης, πεδίων βολών και ασκήσεων, και καινοτόμου προγράμματος εκπαίδευσης.

Κλείνοντας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στην διάκριση των Ευέλπιδων στον διεθνή διαγωνισμό στρατιωτικών δεξιοτήτων SANDHURST 22 στην Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ WEST POINT, στην οποία και κατέλαβαν την πρώτη θέση μεταξύ των αντίστοιχων ομάδων των ξένων Χωρών, και συνεχάρη την Διοίκηση της Σχολής όπως και το στρατιωτικό και ακαδημαϊκό προσωπικό για το έργο που επιτελούν.

Για να διαβάσετε ολόκληρη την ομιλία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ πατήστε εδώ και για να διαβάσετε την ομιλία του Αρχηγού ΓΕΣ πατήστε εδώ.

Ομιλίες πραγματοποίησαν επίσης ο Επίτιμος Διοικητής ΣΔΑ Αντιστράτηγος ε.α. Δημήτριος Μπάκας και ο ομότιμος καθηγητής Στρατιωτικής Ιστορίας στη ΣΣΕ Υποστράτηγος ε.α. Ανδρέας Καστάνης.


#ΕλληνικόςΣτρατός, #HellenicArmy

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θαλάσσιος υβριδικός πόλεμος στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο: Η απειλή και τα αντίμετρα της ελληνικής αποτροπής

Ο Θαλάσσιος Υβριδικός Πόλεμος (Maritime Hybrid Warfare – MHW) αναγνωρίζεται από το ΝΑΤΟ ως η νέα παγκόσμια ανερχόμενη απειλή, με την Ελλάδα να τον υφίσταται ήδη από την Τουρκία, η οποία, καθώς εξελίσσεται σε «ανεξέλεγκτο κράτος», μπορεί να εφαρμόσει τις

Τιμητική βράβευση της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Δηλώσεις  της κα. Μελίνας Τραυλού  κατά τη διάρκεια τιμητικής βράβευσης της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, «Για την ελληνική ναυτιλιακή μας οικογένεια, αποτελεί εθνικό καθήκον να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος. Να προσφέρουμε στο εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό

Παναγιωτόπουλος: Αφήστε τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση – Τι είπε για Α/ΓΕΕΘΑ και προσωπικό ΕΔ

Να αφήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε και για τις σχέσεις του με τον αρχηγό

Η ΛΑΡΚΟ και οι φορολογούμενοι

Η ΛΑΡΚΟ είναι εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου με ένα μεταλλουργικό εργοστάσιο στη Λάρυμνα Φθιώτιδας και ορυχεία στις περιοχές της Εύβοιας, του Νέου Κόκκινου Βοιωτίας, την Καστοριά και τα Σέρβια Κοζάνης.  Από το 1963 έως το 1982 λειτούργησε ως ιδιωτική επιχείρηση.  Αλλά