Επί πληρωμή τα γεύματα των σπουδαστών στην Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής

Ερώτηση προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για το γεγονός ότι οι σπουδαστές της Σχολής Αξιωματικών της Πυροσβεστικής αναγκάζονται να πληρώνουν τα γεύματα τους.

Αναλυτικά αναφέρουν την ερώτηση τους οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης:

“Η κυβέρνηση στις αρχές Φλεβάρη 2023 εγκαινίασε τη λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροσβεστικής στο χώρο της πρώην Αμερικανικής Βάσης στη Ν. Μάκρη, μετά τη μεταφορά της Σχολής Αξιωματικών από τη Ν. Κηφισιά.

Ωστόσο η μεταφορά αυτή για τους πρωτοετείς σπουδαστές της Σχολής Αξιωματικών, οι οποίοι στρατωνίζονται στη Σχολή, είχε ως συνέπεια να επιβαρύνονται οι ίδιοι το κόστος των δύο ημερήσιων γευμάτων στη Σχολή, για τα οποία ο κάθε σπουδαστής καταβάλλει περίπου δώδεκα (12) ευρώ ημερησίως.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Σχολή προμηθεύεται τα γεύματα από το Κέντρο Αναπληρώσεως Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) του στρατού στον Αγίο Ανδρέα στη Ν. Μάκρη.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη για τις ελλείψεις που υπάρχουν για τη μέριμνα των πυροσβεστών, μεταφέροντας ένα πολύ σημαντικό κόστος στους ίδιους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για τη δωρεάν χορήγηση γευμάτων στους σπουδαστές της Σχολής Αξιωματικών Πυροσβεστών στη Ν. Μάκρη, καθώς και την επιστροφή των χρημάτων που έχουν καταβάλλει μέχρι σήμερα;”

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΝ: To νέο πλοίο προσδίδει νέες επιχειρησιακές ικανότητες

Το ίδρυμα Αικατερίνη Λασκαρίδη προέβη στην πέμπτη κατά σειρά δωρεά σκάφους στο Π.Ν.  Μετά το εκπαιδευτικό και τα τρία PSV (Platform Supply Vessels) που διαμορφώθηκαν σε πλοία γενική υποστήριξης (ΠΓΥ) ήρθε η σειρά ενός ερευνητικού σκάφους με μεγάλες δυνατότητες αξιοποίησης

Κωνσταντία Δημογλίδου: Ποια είναι η εντυπωσιακή εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ

Όταν το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, στα υψηλά πατώματα της Κατεχάκη, μετά την ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης ενώπιον της προέδρου της Δημοκρατίας και του υπηρεσιακού πρωθυπουργού κ. Ιωάννη Σαρμά, άλλαζε η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τη σκυτάλη

Η Σ.Σ.Ε. στην Ι.Μ. Διδυμοτείχου

Τους τελειόφοιτους σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε.) δέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, τις απογευματινές ώρες της 31ης του μηνός Μαΐου ε.έ., στα πλαίσια της εκπαιδευτικής εκδρομής που

«Υγειονομική Μέριμνα για Όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Οι αποστολές οι οποίες αποτελούνταν από κλιμάκιο Στρατιωτικών Ιατρών ειδικοτήτων Καρδιολόγου, Παθολόγου, Ορθοπεδικού, Ωτορινολαρυγγολόγου και Οφθαλμίατρου καθώς και Στρατιωτικών Νοσηλευτών, μεταφέρθηκαν στα νησιά με Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και παρείχαν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε συνολικά 126 κατοίκους νήσων, όπως παρακάτω:

Μετάβαση στο περιεχόμενο