Στην Ολομέλεια της Βουλής το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη – «Ναι» από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η συμπληρωματική τροπολογία, που μπλοκάρει την συμμετοχή στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη. H συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει στις 10:30.

Η βελτιωτική ρύθμιση που αποτρέπει τη συμμετοχή στις κάλπες εγκληματικών οργανώσεων, αναμένεται να ψηφιστεί από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται είτε να απέχει από την ψηφοφορία είτε να μετέχει αλλά να δηλώσει «παρών».

Χθες, ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να ομονοήσουν και να ψηφίσουν τη διάταξη. «Αυτοί που δεν θα ψηφίσουν την τροπολογία, είναι οι ίδιοι οι οποίοι κλείνουν το μάτι στη Χρυσή Αυγή», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με «τον θεσμικό ερασιτεχνισμό» της έχει γίνει ο «μεγαλύτερος χορηγός» της Ακροδεξιάς, επισημαίνοντας ότι από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση είχε προειδοποιήσει ότι θα οδηγήσουν στο «αντίθετο αποτέλεσμα». «Γίνονται χορηγοί του Κασιδιάρη με αυτές τις θεσμικές βαναυσότητες. Θα πάμε να ψηφίσουμε το λάθος;», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Εκτός από το κυβερνών κόμμα, την τροπολογία θα ψηφίσει και το ΠΑΣΟΚ παρά τις ενστάσεις της Χαριλάου Τρικούπη.

«Εμείς στηρίζουμε κάθε μέτρο που αποκλείει μία εγκληματική οργάνωση από τη συμμετοχή της στις εκλογές. Γιατί αυτό είναι προστασία της Δημοκρατίας» είπε στη Βουλή η κ. Ευαγγελία Λιακούλη, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Υποκριτικό το άγχος και το ενδιαφέρον σας όταν μέχρι σήμερα δεν κάνατε το ελάχιστο ώστε σήμερα να έχει ολοκληρωθεί η δίκη, να υπήρχε η αμετάκλητη καταδίκη των εγκληματιών, ναζιστών της Χρυσής Αυγής» ανέφερε η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ.

«Είχε δίκιο ο Τζανερίκος. Δεν μπορεί μέχρι χθες, σε όλες τις αποφάσεις, να ήταν εντάξει και σήμερα να θέλει Ολομέλεια το Α1 Τμήμα» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Αντώνης Μυλωνάκης Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης.

Τον φασισμό τον τσακίζουμε στους δρόμους και στην κάλπη, όχι στα δικαστήρια! σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25.

Στην Ολομέλεια της Βουλής το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη – «Ναι» από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις

Δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Ποιοι αρχηγοί θα πάνε Προεδρικό, ποιοι… το σκέφτονται, ποιοι είπαν «όχι» και ποιοι δεν προσκλήθηκαν

Ιδιαίτερο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό πολιτικό ενδιαφέρον έχει η φετινή δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, καθώς η πολιτική ρευστότητα που επικρατεί φαίνεται ότι επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό και τους πολιτικούς

Ο «αστυνομικός» γάτος Nimis που «περιπολεί» τους δρόμους του Άμστερνταμ

Η «αστυνομική γάτα» του Άμστερνταμ έχει γίνει viral στο TikTok, με τα βίντεό της να έχουν ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια προβολές. Ο γάτος, που ονομάζεται Nimis, ζει σε ένα πλωτό σπίτι και ξεχωρίζει χάρη στο κίτρινο γιλέκο που φορά, το οποίο θυμίζει αστυνομική στολή. Κάθε μέρα συνοδεύει την ιδιοκτήτριά του, Lydia Farber, στις βόλτες τους στα κανάλια

Κακοκαιρία μέχρι το Σάββατο: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες – «Κόκκινη προειδοποίηση»

Κακοκαιρία προβλέπεται από την Παρασκευή 24/7 μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 25/7 στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται από κατά τόπους ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια),