Επιχείρηση διάσωσης 17 μεταναστών που βρίσκονταν σε νησίδα του Έβρου

Δεκαεπτά μετανάστες, που βρίσκονταν σε νησίδα εντός της κοίτης του ποταμού Έβρου, κοντά στην παρέβρια περιοχή του Πυθίου Διδυμοτείχου εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, με τη συνδρομή της Ε.Μ.Α.Κ. και παρουσία αξιωματούχων του Frontex, και τους απομάκρυναν με ασφάλεια από το σημείο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για 7 άντρες, 2 γυναίκες και 8 ανήλικους, για τον εντοπισμό των οποίων είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση από Μ.Κ.Ο. αναφορικά με την τοποθεσία όπου βρίσκονταν. Αφού ελέγχθησαν οι πληροφορίες και διαπιστώθηκε η βασιμότητά τους, άμεσα πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες ενέργειες για τη διάσωσή τους ενώ στο σημείο παρίστατο κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προκειμένου να παρασχεθεί βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης.

Όπως διαπιστώθηκε οι μετανάστες είχαν προωθηθεί παράνομα στο ελληνικό έδαφος από διακινητή, ο οποίος τους μετέφερε από την απέναντι όχθη με βάρκα και τους εγκατέλειψε στη νησίδα.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ανάγκες ένδυσης, σίτισης και πρώτων βοηθειών των διασωθέντων, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, καλύφθηκαν άμεσα από τις ελληνικές Αρχές, ενώ θα μεταφερθούν στο ΠΡΟΚΕΚΑ Ορεστιάδας για τις περαιτέρω διαδικασίες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Επιχείρηση διάσωσης 17 μεταναστών που βρίσκονταν σε νησίδα του Έβρου

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοπή Πίτας 2025 του Συλλόγου Αποστράτων Στελεχών ΛΣ ΒΔ Ελλάδος

Στις 9/2/25 στην αίθουσα του Πάνθεον στη Ηγουμενίτσα ο Σύλλογος Αποστράτων Στελεχών ΛΣ ΒΔ Ελλάδος πραγματοποίησε με επιτυχία την ετήσια γενική του συνέλευση.Παράλληλα ο σύλλογος έκοψε και την πίτα του.  Η Ε.Α.Α.Λ.Σ. εύχεται καλή χρονιά και δημιουργική!

Συνεδρίαση Νεοσυσταθέντος ΑΝΣ στο ΘΚ ”Γ. ΑΒΕΡΩΦ”

Tην Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2025, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ) υπό τη νέα του σύνθεση, επί του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ». Η νέα σύνθεση του ΑΝΣ είναι η ακόλουθη: Αντιναύαρχος Δημήτριος – ΕλευθέριοςΚατάρας ΠΝ Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Χρήστος Σασιάκος

Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής Καθηκόντων Διοικητού ΓΕΠΝ

Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2025, πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Οχυρό Βοτανικού, η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων του Γενικού Επιθεωρητή Πολεμικού Ναυτικού (ΓΕΠΝ), παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναυάρχου Δημήτριου-Ελευθέριου Κατάρα ΠΝ. Καθήκοντα Γενικού Επιθεωρητή Πολεμικού Ναυτικού παρέλαβε ο Υποναύαρχος (Μ) Πιέρρος

Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής Καθηκόντων Διοικητού Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ)

Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2025 και παρουσία του Επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Κωνσταντίνου Μπούζου, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης –  παραλαβής καθηκόντων Διοικητού της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ), από την Σμήναρχο (ΥΝ) Κυριακή Πελέκη στην Ταξίαρχο Μαρία Γιαννοπούλου. Την τελετή, η

Μετάβαση στο περιεχόμενο