Επιδημία εξαφανίσεων στα ελληνικά νησιά – Τα περιστατικά που έχουν κινητοποιήσει τις Αρχές

Οι θερμοκρασίες που αγγίζουν τα όρια του καύσωνα, τα δύσβατα – και σε πολλές περιπτώσεις ακαθάριστα – μονοπάτια, ο αποπροσανατολισμός, η άγνοια του τοπίου, η έλλειψη του σωστού εξοπλισμού και η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων, φαίνεται πως είναι οι παράγοντες που έχουν οδηγήσει το τελευταίο διάστημα στις εξαφανίσεις ξένων επισκεπτών σε διάφορα νησιωτικά μέρη της χώρας.

Όλα ξεκίνησαν στις 5 Ιουνίου όταν ο Βρετανός παρουσιαστής του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, εξαφανίστηκε στη Σύμη. Ο 67χρονος που είχε πάει για πεζοπορία βρέθηκε μετά από τέσσερις μέρες ερευνών, νεκρός.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά έναν 74χρονο Ολλανδός του οποίου η τύχη μέχρι και σήμερα αγνοείται. Ο 74χρονος εξαφανίστηκε ενώ έκανε πεζοπορία στις περιοχές Λημνιώνας και Κλήμα, νοτιοδυτικά του νησιού της Σάμου. Μετά από πέντε μέρες ερευνών από ξηρά, θάλασσα και αέρα, ο άνδρας εντοπίστηκε νεκρός.

Την Τρίτη 11 Ιουνίου, ένας 59χρονος Αμερικανός τουρίστας εξαφανίστηκε στην Αμοργό. Οι έρευνες που συνεχίζονται ακόμη και σήμερα, επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία, με βάση και το σήμα που εξέπεμψαν για τελευταία φορά τα δύο κινητά τηλέφωνα που είχε μαζί του, πηγαίνοντας για πεζοπορία.

Την ίδια μέρα, ένας 55χρονος Αμερικανός τουρίστας εξαφανίστηκε στο Μαθράκι Κέρκυρας. Ο άνδρας ήταν στο νησί για διακοπές. Ο άνδρας ήταν στο νησί για διακοπές.

Στις 13 Ιουνίου, ένας 80χρονος άνδρας πήγε για πεζοπορία στο Λασίθι μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο στη Λατώ. Η ώρα περνούσε και ο τουρίστας δεν είχε επιστρέψει, με τη σύζυγό του να καλεί την αστυνομία. Δυστυχώς, ο 80χρονος εντοπίστηκε νεκρός κοντά στον δρόμο που οδηγούσε στον αρχαιολογικό χώρο, το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Στη Σίκινο, αγνοούνται από τις 14 Ιουνίου δύο Γαλλίδες τουρίστριες, ηλικίας 64 και 73 ετών. Οι έρευνες επικεντρώνονται σε μονοπάτια του νησιού, και σε αυτές συμμετέχουν πυροσβέστες, εθελοντές, αστυνομικό κλιμάκιο από την Ίο, καθώς και ο δήμαρχος του νησιού, Βασίλης Μαράκης, και δημοτικοί σύμβουλοι. Η τελευταία επικοινωνία της μίας Γαλλίδας ήταν με τον ξενοδόχο της. Η γυναίκα μέσω εφαρμογής στο κινητό είχε αναφέρει πως είχε τραυματιστεί.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέος υπουργός Ναυτιλίας στη Βρετανία

Ο Μάικ Κέιν (φωτογραφία) διορίστηκε υπουργός Ναυτιλίας από τη νέα κυβέρνηση των Εργατικών της Βρετανίας μετά τη νίκη τους στις γενικές εκλογές την περασμένη εβδομάδα. Ο Κέιν έχει εκπροσωπήσει την κυρίως εργατική τάξη στην εκλογική περιφέρεια των Wythenshawe και Sale

Στην πατρίδα του Οδυσσέα, δεν τον θέλουν… (*)

ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ότι είστε ένας άνθρωπος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που ασχολείται με την εμπορική ναυτιλία, η οποία είναι τοις πάσι γνωστό- αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη δύναμη στον χώρο των θαλάσσιων μεταφορών. Γνωστό είναι επίσης ότι διά της ναυτιλίας, με

Νέες προδιαγραφές ρυμούλκησης για την ασφαλή διαχείριση υπηρεσιών στα λιμάνια

Με στόχο η διαχείριση των ναυτικών συμβάντων στο Αιγαίο αλλά και η ρυμούλκηση μεγάλων πλοίων στα λιμάνια να αποκτήσουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, το υπουργείο Ναυτιλίας έδωσε νέα “πίστωση” χρόνου στα ρυμουλκά πλοία να συμμορφωθούν πλήρως με τις νέες προδιαγραφές του προεδρικού

Τα μαθήματα από τη δράση των φρεγατών κατά των UAV στην Ερυθρά

Χρήσιμα συμπεράσματα για την αντιμετώπιση μη επανδρωμένων απειλών εξάγουν οι Έλληνες αξιωματικοί από τη συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Aspides» στην Ερυθρά Θάλασσα. Μέχρι σήμερα τα ελληνικά πλοία έχουν καταρρίψει τρία UAV των Χούθι, ένα εκ των οποίων με τη

Μετάβαση στο περιεχόμενο