Επιδημία εξαφανίσεων στα ελληνικά νησιά – Τα περιστατικά που έχουν κινητοποιήσει τις Αρχές

Οι θερμοκρασίες που αγγίζουν τα όρια του καύσωνα, τα δύσβατα – και σε πολλές περιπτώσεις ακαθάριστα – μονοπάτια, ο αποπροσανατολισμός, η άγνοια του τοπίου, η έλλειψη του σωστού εξοπλισμού και η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων, φαίνεται πως είναι οι παράγοντες που έχουν οδηγήσει το τελευταίο διάστημα στις εξαφανίσεις ξένων επισκεπτών σε διάφορα νησιωτικά μέρη της χώρας.

Όλα ξεκίνησαν στις 5 Ιουνίου όταν ο Βρετανός παρουσιαστής του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, εξαφανίστηκε στη Σύμη. Ο 67χρονος που είχε πάει για πεζοπορία βρέθηκε μετά από τέσσερις μέρες ερευνών, νεκρός.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά έναν 74χρονο Ολλανδός του οποίου η τύχη μέχρι και σήμερα αγνοείται. Ο 74χρονος εξαφανίστηκε ενώ έκανε πεζοπορία στις περιοχές Λημνιώνας και Κλήμα, νοτιοδυτικά του νησιού της Σάμου. Μετά από πέντε μέρες ερευνών από ξηρά, θάλασσα και αέρα, ο άνδρας εντοπίστηκε νεκρός.

Την Τρίτη 11 Ιουνίου, ένας 59χρονος Αμερικανός τουρίστας εξαφανίστηκε στην Αμοργό. Οι έρευνες που συνεχίζονται ακόμη και σήμερα, επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία, με βάση και το σήμα που εξέπεμψαν για τελευταία φορά τα δύο κινητά τηλέφωνα που είχε μαζί του, πηγαίνοντας για πεζοπορία.

Την ίδια μέρα, ένας 55χρονος Αμερικανός τουρίστας εξαφανίστηκε στο Μαθράκι Κέρκυρας. Ο άνδρας ήταν στο νησί για διακοπές. Ο άνδρας ήταν στο νησί για διακοπές.

Στις 13 Ιουνίου, ένας 80χρονος άνδρας πήγε για πεζοπορία στο Λασίθι μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο στη Λατώ. Η ώρα περνούσε και ο τουρίστας δεν είχε επιστρέψει, με τη σύζυγό του να καλεί την αστυνομία. Δυστυχώς, ο 80χρονος εντοπίστηκε νεκρός κοντά στον δρόμο που οδηγούσε στον αρχαιολογικό χώρο, το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Στη Σίκινο, αγνοούνται από τις 14 Ιουνίου δύο Γαλλίδες τουρίστριες, ηλικίας 64 και 73 ετών. Οι έρευνες επικεντρώνονται σε μονοπάτια του νησιού, και σε αυτές συμμετέχουν πυροσβέστες, εθελοντές, αστυνομικό κλιμάκιο από την Ίο, καθώς και ο δήμαρχος του νησιού, Βασίλης Μαράκης, και δημοτικοί σύμβουλοι. Η τελευταία επικοινωνία της μίας Γαλλίδας ήταν με τον ξενοδόχο της. Η γυναίκα μέσω εφαρμογής στο κινητό είχε αναφέρει πως είχε τραυματιστεί.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση αντιπροσωπειών της Ελληνικής και της Τουρκικής Ακτοφυλακής στο Κουσάντασι της Τουρκίας

Την Πέμπτη 19 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Περιφερειακών Διοικητών Αιγαίου Ελληνικής και Τουρκικής Ακτοφυλακής στο Κουσάντασι της Τουρκίας. Κατά τις συνομιλίες συμφωνήθηκε η συνέχιση της πολύ καλής συνεργασίας τόσο στο θαλάσσιο πεδίο όσο και στο επίπεδο της ανταλλαγής πληροφοριών, που

Πολιτική Προστασία: Έκτακτη ανακοίνωση για την επερχόμενη κακοκαιρία στην Βόρεια Ελλάδα

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή 20 Ιουνίου 2025 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση του καιρού αναμένεται σήμερα Παρασκευή (20-6-2025) στη βόρεια Ελλάδα και αύριο Σάββατο (21-6-2025) και σε νοτιότερες περιοχές

Κικίλιας: Εκδίδουμε συνεχείς ειδοποιήσεις στα πλοία μας στα Στενά του Ορμούζ – Είμαστε προσεκτικοί με τις κινήσεις μας

«Εάν προκύψει κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ – που είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο – θα επηρεάσει όλη την παγκόσμια οικονομία, όχι μόνο την ναυτιλία, καθότι τα πλοία και ο εμπορικός στόλος, παγκοσμίως, που διακινεί το 90% του εμπορίου, θα

Μειώθηκαν χωρητικότητα και ποντοπόρα πλοία, αλλά αυξήθηκαν τα επιβατηγά πλοία στην ελληνική σημαία

 Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τον μήνα Απρίλιο, ο ελληνικός στόλος αριθμούσε 1.833 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 35.160.808 κόρους, έναντι 1.821 πλοία και 36.394.197 κόρους, που ήταν τον Απρίλιο του 2024. Με άλλα λόγια, η χωρητικότητα μειώθηκε κατά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο