Επιδότηση Πρακτικής Άσκησης σπουδαστών ΑΕΝ 2022

Αριθμ. 2232.14-9/70812/2022 – ΦΕΚ Τεύχος Β 5304/13.10.2022
Επιδότηση Πρακτικής Άσκησης σπουδαστών Α.Ε.Ν. επί πλοίου για την εκπλήρωση του Β’ θαλάσσιου εκπαιδευτικού ταξιδιού τους

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ – ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
αποφασίζουμε:

1. Την επιδότηση της Πρακτικής Άσκησης των σπουδαστών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού/Πλοιάρχων – Μηχανικών (ΑΕΝ/Π-Μ), με το ποσό των οκτακοσίων ογδόντα ευρώ (880€) ανά μήνα και ανά σπουδαστή που εκτέλεσαν/θα εκτελέσουν το Β’ Θαλάσσιο Εκπαιδευτικό Ταξίδι το έτος 2022 και συγκεκριμένα από 01-01-2022 έως 31-12-2022. Ως μήνας λογίζονται οι τριάντα (30) ημέρες. Τα ποσά της επιδότησης θα καταβάλλονται μηνιαίως και μέχρι οκτώ (8) μήνες και σύμφωνα με το χρονικό διάστημα της Πρακτικής Άσκησης των σπουδαστών που πραγματοποιείται κατά περίπτωση. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πράξης μέχρι το 2023 ανέρχεται στο ποσό των 6.497.920,00 ευρώ με δυνατότητα επαύξησής του μέχρι το 2023 με αντίστοιχη έγκριση από την οικεία Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης.

2. α) Οι αποδοχές των εκπαιδευόμενων σπουδαστών της δεύτερης εκπαιδευτικής περιόδου επί πλοίου είναι οι καθοριζόμενες κάθε φορά από τις ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις για την αντίστοιχη θέση στην οποία έχουν ναυτολογηθεί και είναι συγχρηματοδοτούμενες μέχρι το ποσό των 880€/μήνα. Οι προαναφερθείσες αποδοχές συμπεριλαμβανομένης της επιδότησης καταβάλλονται κάθε μήνα στο σπουδαστή από την εκμεταλλευόμενη το πλοίο εταιρεία, η οποία ενεργεί ως ενδιάμεσος μεταξύ Δικαιούχου (Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής) και σπουδαστή. Το ποσό της επιδότησης των 880€/μήνα καταβάλλεται στην εταιρεία από τον Δικαιούχο, μετά την απόλυση του σπουδαστή. Αποδοχές κάτω των 880€/ μήνα δεν είναι επιδοτούμενες.

β) Το ποσό της επιδότησης υπόκειται σε κρατήσεις υπέρ ΝΑΤ και λοιπών Ταμείων, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις περί ασφάλισης ναυτικών. Οι εργοδοτικές εισφορές και λοιπές οικονομικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις περί ναυτολόγησης βαρύνουν την εκμεταλλευόμενη το πλοίο εταιρεία.

3. Επιδότηση δικαιούνται και οι σπουδαστές, οι οποίοι δεν εκτελούν επιτυχώς το δεύτερο εκπαιδευτικό ταξίδι, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις του ισχύοντα Κανονισμού Εκπαίδευσης Α.Ε.Ν.

4. Την έκδοση Οδηγού Υλοποίησης και Εφαρμογής Φυσικού και Οικονομικού Αντικειμένου, όπου περιγράφονται η μεθοδολογία και οι διαδικασίες Υλοποίησης, Παρακολούθησης και Διαχείρισης της Πράξης με τίτλο «Πρακτική Άσκηση σπουδαστών Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) επί πλοίου για την εκπλήρωση του Β’ θαλάσσιου εκπαιδευτικού ταξιδιού τους» για τις προϋποθέσεις, τους όρους, τα όργανα και κάθε άλλο ζήτημα σχετικό με τη διαχείριση, παρακολούθηση, χρηματοδότηση, υλοποίηση ή άλλη συναφή ενέργεια που συνδέεται με την υλοποίηση της πράξης, που συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Ε.Π. ΕΣΠΑ 2014-2020. Ο Οδηγός εκδίδεται με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

5. Η ισχύς της παρούσης απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λαιμός: Γιορτάζει τα 50 χρόνια του στη μουσική και τη θάλασσα με μια συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

«Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος»: Η παραπάνω άποψη του Νίτσε μοιάζει να εκφράζει απόλυτα τον Γιώργο Λαιμό, έναν άνθρωπο που, επί σειρά ετών, καταρρίπτει τα στερεότυπα που θέλουν τους πλούσιους και ισχυρούς να θεωρούν την κάθε μορφής ευαισθησία

Συνταξιούχος αστυνομικός έπεσε θύμα απάτης από κέντρο αισθητικής, του πήραν μισό εκατομμύριο ευρώ

Νέα στοιχεία για καταγγελίες που αφορούν τον όμιλο κλινικών αισθητικής δερματολογίας και πλαστικής χειρουργικής που εμπλέκεται στην υπόθεση απαγωγής και ξυλοδαρμού υπαλλήλων ανταγωνιστικής επιχείρησης φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr. Πρόκειται για την περίπτωση ενός συνταξιούχου αστυνομικού που αναγκάστηκε να δώσει μισό εκατ.

Ο ιός που αυξάνει κατά 30% τον κίνδυνο εγκεφαλικού και εμφράγματος

Απειλή και μάλιστα μακροπρόθεσμη για την ομαλή καρδιαγγειακή λειτουργία θα μπορούσε να αποτελέσει ο ιός του έρπητα ζωστήρα, όπως αποκαλύπτει νεότερη συγκεντρωτική μελέτη Αυξημένο κίνδυνο για την υγεία της καρδιάς μπορεί να προκαλέσει ο ιός του έρπητα ζωστήρα, σύμφωνα με

Ο 28χρονος που εκτελέστηκε ως ο «Δράκος του Σέιχ Σου»: «Μανούλα μου γλυκιά είμαι αθώος» – Το χρονικό της υπόθεσης

«Μανούλα μου γλυκιά είμαι αθώος, αθώος, αθώος…» ήταν τα τελευταία λόγια που κατάφερε να εκστομίσει ο 28χρονος Αριστείδης Παγκρατίδης πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος της Χωροφυλακής στις 07:06 το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου 1968. Η εκτέλεση πραγματοποιήθηκε στο