Επιμένει με άλλες… τακτικές ο κ. Κικίλιας! Έστειλε… τον Γενικό Επιθεωρητή στο Λιμεναρχείο Χανίων για έλεγχο! Νέες αποκαλύψεις για το περιστατικό ξυλοδαρμού στο “Αριάδνη”

Έλεγχος στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων με εντολή του Υπουργού! Νέες αντιδράσεις στην “καρατόμηση” Γιαννουλάκη. Τι δηλώνουν η δικηγόρος του 72χρονου που ξυλοκοπήθηκε στο “Αριάδνη”, αλλά και ο νομικός σύμβουλος του Λιμενάρχη, Ευγένιος Αρετάκης.

Άλλες εποχές και άλλες τακτικές θυμίζει η εμμονή -και όχι επιμονή- του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλη Κικίλια, στην υπόθεση του Λιμενάρχη Χανίων, Νεκτάριου Γιαννουλάκη.

Η άδικη –αποδεδειγμένα πλέον και με έγγραφα– απόφασή του, που προκάλεσε “θύελλα” αντιδράσεων σε τοπικό επίπεδο και δεν λέει να καταλαγιάσει, φαίνεται πως έχει ενοχλήσει τον ίδιο τον Υπουργό, ο οποίος έδωσε νέα εντολή στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος να σταλεί ο Γενικός Επιθεωρητής Υποναύαρχος Χρήστος Παπακωνσταντίνου στα Χανιά για να ελέγξει το Λιμεναρχείο επί τρεις συνεχείς ημέρες!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες του PARAKRITIKA.GR, ο υψηλόβαθμος αξιωματικός βρίσκεται ήδη στα Χανιά από το πρωί της Τετάρτης και ξεκίνησε να κάνει… “φύλλο και φτερό” την Υπηρεσία, προκαλώντας, όπως ήταν εύλογο, την απορία όλων των στελεχών του Λιμενικού. Το τι ψάχνει να βρει το ξέρει μόνο ο ίδιος, ο Αρχηγός του Λ.Σ. Τρύφων Κοντιζάς και ο κ. Κικίλιας. Αν βεβαίως βρει κάτι…

Θα πρέπει πάντως να τονιστεί πως το “ανήθικο” της υπόθεσης είναι πως ο έλεγχος γίνεται μετά την “καρατόμηση” του κ. Γιαννουλάκη και εν τη απουσία του, στοιχείο που επίσης προκαλεί ερωτήματα για την όλη στάση του Υπουργείου και του Αρχηγείου.

Για το θέμα, το PARAKRITIKA.GR επικοινώνησε με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, λαμβάνοντας την απάντηση ότι είναι ενήμερος για όλα ο κ. Υπουργός, αλλά επί του παρόντος δεν υπάρχει κάποια νεότερη ανακοίνωση.

“ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΝΟΜΙΚΑ. ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ”

Μιλώντας στο PARAKRITIKA.GR, ο νομικός σύμβουλος του κ. Γιαννουλάκη, Ευγένιος Αρετάκης, τόνισε πως αν δεν γίνει κάτι μετά τις τόσες αντιδράσεις, θα κινηθεί νομικά.

“Είναι απολύτως λογικό να κινηθούμε νομικά. Όλες οι ενέργειες μετά την καταγγελία του περιστατικού στο πλοίο “Αριάδνη” έχουν γίνει με το γράμμα του νόμου, με ότι προβλέπεται από πλευράς Λιμενικού”, επισημαίνει ο κ. Αρετάκης.

“ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ… Ο 36ΧΡΟΝΟΣ ΕΞΥΒΡΙΣΕ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΜΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ”

Από πλευράς της, η δικηγόρος του 72χρονου που καθυβρίστηκε και ξυλοκοπήθηκε από τον 36χρονο, Δήμητρα Ζαφείρη, μιλώντας στην εκπομπή “Φέρε Καφέ” στον ΑΝΤΕΝΝΑ Δυτικής Κρήτης, ξεκαθάρισε -για μία ακόμη φορά- ότι η μήνυση δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το Λιμενικό, αλλά με τον δράστη και το πλήρωμα.

Τόνισε πως τα στελέχη του Λιμεναρχείου Χανίων έκαναν όπως προβλεπόταν τη δουλειά τους και ενήργησαν βάσει πρωτοκόλλου, δίνοντας μάλιστα προτεραιότητα στην υγεία του αιμόφυρτου 72χρονου και κατόπιν στην όλη διαδικασία.

Αποκάλυψε ωστόσο ότι ο 36χρονος άρχισε να βρίζει και να ξυλοκοπεί τον ηλικιωμένο μπροστά στα μάτια των δύο παιδιών του και της συζύγου του, δίνοντας άλλη διάσταση πλέον στην υπόθεση.


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΠΟ ΤΟ 51′ ΚΑΙ ΜΕΤΑ… ΕΔΩ


Να προστεθεί ότι, σύμφωνα με νέα στοιχεία που έχουν προκύψει, το σήμα αναζήτησης του 36χρονου δράστη του ξυλοδαρμού, αφού ταυτοποιήθηκε, κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, αλλά -και αυτό είναι το βασικότερο- σε τρεις Υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας (Κέντρο Επιχειρήσεων, Διεύθυνση Ασφαλείας και 7η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος).

Τα παραπάνω αποδεικνύουν και πάλι ότι ο κ. Κικίλιας είναι απόλυτα εκτεθειμένος και οφείλει να πάρει πίσω την απόφασή του, αποκαθιστώντας, όχι τον κ. Γιαννουλάκη, αλλά το Λιμενικό και τα στελέχη του στα Χανιά στο σύνολό τους. Κρύβεται πίσω από ανυπόστατες δικαιολογίες για το ατόπημά του, προσβάλλει την κοινή λογική και το περί δικαίου αίσθημα, μέσα στην ίδια την πατρίδα του Πρωθυπουργού.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις

Δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Ποιοι αρχηγοί θα πάνε Προεδρικό, ποιοι… το σκέφτονται, ποιοι είπαν «όχι» και ποιοι δεν προσκλήθηκαν

Ιδιαίτερο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό πολιτικό ενδιαφέρον έχει η φετινή δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, καθώς η πολιτική ρευστότητα που επικρατεί φαίνεται ότι επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό και τους πολιτικούς

Ο «αστυνομικός» γάτος Nimis που «περιπολεί» τους δρόμους του Άμστερνταμ

Η «αστυνομική γάτα» του Άμστερνταμ έχει γίνει viral στο TikTok, με τα βίντεό της να έχουν ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια προβολές. Ο γάτος, που ονομάζεται Nimis, ζει σε ένα πλωτό σπίτι και ξεχωρίζει χάρη στο κίτρινο γιλέκο που φορά, το οποίο θυμίζει αστυνομική στολή. Κάθε μέρα συνοδεύει την ιδιοκτήτριά του, Lydia Farber, στις βόλτες τους στα κανάλια

Κακοκαιρία μέχρι το Σάββατο: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες – «Κόκκινη προειδοποίηση»

Κακοκαιρία προβλέπεται από την Παρασκευή 24/7 μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 25/7 στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται από κατά τόπους ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια),