Επιμένει ο Ερντογάν: «ΟΧΙ» στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ – «Aς μην μπουν στον κόπο» να ταξιδέψουν στην Τουρκία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι δεν θα εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Νέους «κεραυνούς» κατά Σουηδίας, Φινλανδίας, έριξε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι δεν θα εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της ένταξης των δύο χωρών, δήλωσε, φανερά εκνευρισμένος πως οι δύο χώρες συνεχίζουν να στηρίζουν την τρομοκρατία καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν μας εκδίδουν τρομοκράτες»

Δεν μπορούμε να πούμε ναι στην ένταξη αυτών που επιβάλουν κυρώσεις στον αμυντικό τομέα εναντίον μας, επεσήμανε.

Οι διπλωματικές αντιπροσωπείες της Σουηδίας και της Φινλανδίας «ας μην μπουν στον κόπο» να ταξιδέψουν στην Τουρκία για να πείσουν την Άγκυρα να εγκρίνει το αίτημά τους, πρόσθεσε o Toύρκος Πρόεδρος.

 

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:
«Κοιτάξτε, και οι δύο χώρες δεν έχουν ξεκάθαρη στάση απέναντι στις τρομοκρατικές οργανώσεις. Επιπλέον εάν κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας πουν ότι είμαστε εναντίον αυτών των τρομοκρατικών οργανώσεων, έχουν δηλώσει ότι δεν θα παραδώσουν τους τρομοκράτες που θα έπρεπε να παραδώσουν.

Ακόμα κι αν παραδώσεις, ένας μουσουλμάνος δεν μπορεί να περάσει από μια τρύπα δύο φορές (σ.σ. δεν κάνουμε το ίδιο λάθος δυο φορές).

Νωρίτερα, η Ελλάδα είχε αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ. Η διοίκηση εκείνης της περιόδου έδωσε τη δυνατότητα στην Ελλάδα να επανέλθει στο ΝΑΤΟ. Οι πιο ηγετικές χώρες του ΝΑΤΟ παρέχουν κάθε είδους υποστήριξη στην Ελλάδα; Δημιουργούν κάθε είδους βάσεις; Δημιουργούν. Πώς θα τους πιστέψουμε; Η Σουηδία είναι κέντρο επώασης τρομοκρατικών οργανώσεων. Πάνε στη Βουλή και τους βάζουν να μιλήσουν. Έχουν ακόμη και φιλοτρομοκρατικά μέλη στα κοινοβούλια τους. Θα έρθουν λέει τη Δευτέρα. Έρχονται να μας πείσουν; Ας μη μας παρεξηγήσουν, αλλά μην κάνουν τον κόπο.

Στη διαδικασία αυτή, δεν θα πούμε ναι στην ένταξη στο ΝΑΤΟ των χωρών που οι οποίες επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία. Διότι το ΝΑΤΟ θα πάψει να είναι μια οργάνωση ασφαλείας και θα μετατραπεί σε έναν χώρο που θα συγκεντρωθούν οι εκπρόσωποι των τρομοκρατικών οργανώσεων».

Αξιωματούχοι της Σουηδίας και της Φινλανδίας ταξιδεύουν στην Τουρκία για να «ξεμπλοκάρουν» το βέτο
Ανώτεροι αξιωματούχοι της Σουηδίας και της Φινλανδίας σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην Τουρκία για να έχουν συνομιλίες με σκοπό να ξεπεράσουν τις αντιρρήσεις της Άγκυρας για την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε το σουηδικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι αντιπρόσωποι των δύο σκανδιναβικών χωρών θα συναντηθούν με Τούρκους ομολόγους τους στην τουρκική πρωτεύουσα, ανέφερε σε γραπτό του μήνυμα ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Επιμένει ο Ερντογάν: «ΟΧΙ» στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ – «Aς μην μπουν στον κόπο» να ταξιδέψουν στην Τουρκία

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς άλλαξε το αμυντικό δόγμα

Φέτος συμπληρώνονται 27 χρόνια από την κρίση των Ιμίων και πέρα από τη μνήμη των τριών στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού, που οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων κρατούν ζωντανή, στην Ιστορία έχει

Φιάσκο με το μαγικό φίλτρο Πανοραμίξ  κατανομής των οργανικών θέσεων των Λ/Φ στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ηρεμία επικρατεί στο Γαλατικό Χωριό των Λιμενικών παρά το γεγονός, ότι μειώθηκε και με την βούλα η εισαγωγή για το έτος 2023 των Λ/Φ κατά 40%. Φούσκα αποδείχθηκε και στην πράξη το «μαγικό φίλτρο» κατανομής των οργανικών θέσεων που κατασκεύασε

Πίτα ΕΑΑΛΣ: Οι τυχεροί της χρονιάς

Αναδημοσιεύουμε ενημέρωση της Ε.Α.Α.Λ.Σ. που αναρτήθηκε πριν λίγο στην ιστοσελίδα της: “Όπως επιτάσσει το έθιμο, αλλά και η δεοντολογία είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τους τυχερούς της χρονιάς για την Ένωσή μας, που έτυχαν τα τέσσερα φλουριά που είχαν

Δημήτριος και Τάσος Καφετζής: Δύο αδέλφια στο πηδάλιο του Celebrity Ascent

Το κρουαζιέροπλοιο Celebrity Ascent της Celebrity Cruises, το οποίο θα ξεκινήσει από το Fort Lauderdale των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2023, προσφέρει δρομολόγια Ανατολικής και Δυτικής Καραϊβικής, φέρνοντας τους επιβάτες του σε λιμένες, όπως η Aruba, το Bimini, το Grand

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ