Επίσημο αίτημα της Ελλάδας στις ΗΠΑ για προμήθεια F-35

Υπεγράφη την Τετάρτη και αναμένεται να σταλεί άμεσα το επίσημο αίτημα της Ελλάδας προς τις ΗΠΑ για την προμήθεια F-35.

Συγκεκριμένα, το επίσημο αίτημα της Ελλάδας για 20 «αόρατα» με χαρακτηριστικά Stealth αεροσκάφη F-35 τις επόμενες ώρες θα φτάσει στο γραφείο Αμυντικής συνεργασίας της Αμερικανικής πρεσβείας.

Η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών και Επενδύσεων διαμορφώνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ελληνικό αίτημα και από τον Διευθυντή της, Ναύαρχο ε.α. Αριστείδη Αλεξόπουλο, θα παραδοθεί στους Αμερικανούς.

Πρόκειται για μια διαδικασία που είναι δρομολογημένη εδώ και αρκετό καιρό. Η υπογραφή και την αποστολή του Letter of Request (LoR) που είναι το πρώτο βήμα σε μια μακρά διαδικασία.

Με αυτό τον τρόπο επισφραγίζεται η πρόθεση της Πολεμικής Αεροπορίας να περάσει στην πέμπτη γενιά μαχητικών αεροσκαφών, τα οποία στην Ελλάδα θα έρθουν στα τέλη του 2027- 2028.

Πρόθεση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι μέσα στον Ιούλιο να προχωρήσει και το αίτημα για την αναβάθμιση των 38 F-16 Block 50, που αποφασίστηκε την Τρίτη στην επιτροπή εξοπλισμών της Βουλής.

Σημειώνεται ότι η ενέργεια είναι κάτι για το οποίο είχε προϊδεάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον.

Επίσημο αίτημα της Ελλάδας στις ΗΠΑ για προμήθεια F-35

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Άμεση εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ για Λιμενικούς και Αστυνομικούς λόγω μεταναστευτικού

Όλοι οι ένστολοι του Λιμενικού και της Αστυνομίας θα πάρουν εφάπαξ 600 ευρώ τα Χριστούγεννα  ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη. «Με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, με δεδομένη την πλάτη που έβαλαν οι

Άσκηση Κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ «CYBER COALITION 2022»

Από την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022 διεξήχθη στο ΓΕΕΘΑ  η άσκηση «CYBER COALITION 2022», η οποία αποτελεί την σημαντικότερη άσκηση κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ. Η «CYBER COALITION 2022» διευθύνεται από το Κέντρο Αριστείας Συνεργατικής Κυβερνοάμυνας (Cooperative