Επίσημο αίτημα της Ελλάδας στις ΗΠΑ για προμήθεια F-35

Υπεγράφη την Τετάρτη και αναμένεται να σταλεί άμεσα το επίσημο αίτημα της Ελλάδας προς τις ΗΠΑ για την προμήθεια F-35.

Συγκεκριμένα, το επίσημο αίτημα της Ελλάδας για 20 «αόρατα» με χαρακτηριστικά Stealth αεροσκάφη F-35 τις επόμενες ώρες θα φτάσει στο γραφείο Αμυντικής συνεργασίας της Αμερικανικής πρεσβείας.

Η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών και Επενδύσεων διαμορφώνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ελληνικό αίτημα και από τον Διευθυντή της, Ναύαρχο ε.α. Αριστείδη Αλεξόπουλο, θα παραδοθεί στους Αμερικανούς.

Πρόκειται για μια διαδικασία που είναι δρομολογημένη εδώ και αρκετό καιρό. Η υπογραφή και την αποστολή του Letter of Request (LoR) που είναι το πρώτο βήμα σε μια μακρά διαδικασία.

Με αυτό τον τρόπο επισφραγίζεται η πρόθεση της Πολεμικής Αεροπορίας να περάσει στην πέμπτη γενιά μαχητικών αεροσκαφών, τα οποία στην Ελλάδα θα έρθουν στα τέλη του 2027- 2028.

Πρόθεση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι μέσα στον Ιούλιο να προχωρήσει και το αίτημα για την αναβάθμιση των 38 F-16 Block 50, που αποφασίστηκε την Τρίτη στην επιτροπή εξοπλισμών της Βουλής.

Σημειώνεται ότι η ενέργεια είναι κάτι για το οποίο είχε προϊδεάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον.

Επίσημο αίτημα της Ελλάδας στις ΗΠΑ για προμήθεια F-35

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταφέροντας 11 ρ/κ από Ασία σε Ευρώπη με το πλοίο ανύψωσης βαρέων βαρών “Happy Star”

Μια εντυπωσιακή φωτογραφία ήρθε στη δημοσιότητα από το πλοίο ανύψωσης βαρέων βαρών Happy Star, το φόρτωσε και μετέφερε 11 ρυμούλκα από την Ασία προς την Ευρώπη. Το 156 μέτρων πλοίο διαθέτει δυο γερανούς με ανυψωτική ικανότητα 1100 τόνους! Το Happy

Δεξαμενόπλοια: Ο σκιώδης στόλος που μεταφέρει ιρανικό πετρέλαιο παραμένει στο παιχνίδι

Αυτό, όπως μεταδίδει το Hellenic Shipping News, πρακτικά σημαίνει ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν επιπτώσεις  στη μελλοντική προσφορά δεξαμενόπλοιων. Στην τελευταία της εβδομαδιαία ανάλυση η ναυλομεσιτική εταιρεία Gibson αναφέρει πως “οι ιρανικές εξαγωγές πετρελαίου συνεχίζονται, παρά το γεγονός ότι έχουν

Ώρα νησιού: Γιατί κάποια θέρετρα στις Μαλδίβες μετακινούν τα ρολόγια τους μια ώρα μπροστά

Μπορεί να είναι αλήθεια ότι τα πολυτελή θέρετρα των Μαλδίβων τα έχουν πραγματικά όλα – το τιρκουάζ νερό, την πλούσια θαλάσσια ζωή και, σε ορισμένες περιπτώσεις, το δικό τους σύστημα χρόνου. Αναφέρεται ως «ώρα του νησιού», δεν είναι μια μεταφορική ρήση που

Σύγκρουση και βύθιση πλοίου στον Εύξεινο Πόντο

Μετάφραση-απόδοση κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Τρία μέλη πληρώματος Συριακής εθνικότητας αγνοούνται όταν το 36 ετών πλοίο τους συγκρούσθηκε και βυθίστηκε στο διάδρομο σιτηρών της Ουκρανίας πλησίον των ακτών της Ρουμανίας τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (18/5). Tο υπό σημαία Τανζανίας

Μετάβαση στο περιεχόμενο