Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα ΥΝΑΝΠ κ. Διονύση Τεμπονέρα στη Χίο

Επίσκεψη στο νησί της Χίου πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Διονύσης Τεμπονέρας την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, στο πλαίσιο εκπροσώπησης της Κυβέρνησης στους εορτασμούς της 106ης επετείου απελευθέρωσης του νησιού από τους Τούρκους. Ο κ. Τεμπονέρας, μετά το πέρας της παρέλασης, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα της ημέρας, δήλωσε ότι “…αποτελεί μέρα εθνικής αυτογνωσίας και συλλογικής μνήμης. Εκατόν έξι χρόνια μετά την απελευθέρωση το φρόνημα είναι και παραμένει υψηλό. Η Ελλάδα παραμένει μια δύναμη ασφάλειας και αλληλεγγύης στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Παρ’ όλ΄ αυτά δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε ούτε σπιθαμή από τα χερσαία, εναέρια και θαλάσσια σύνορά μας”.Επιπροσθέτως, ο κ. Τεμπονέρας εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στη Χίο το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 στο πλαίσιο της εκδήλωσης του εορτασμού των 100 Χρόνων από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Χίου. Στην ημερίδα που διοργανώθηκε την ίδια ημέρα με θέμα την μεταναστευτική κρίση και τη μεταμνημονιακή Ελλάδα ο κ. Τεμπονέρας αναφέρθηκε στο θέμα του μεταναστευτικού, προβάλλοντας την σπουδαία και αναντικατάστατη δράση του Λιμενικού Σώματος. Έκανε λόγο για την επιχείρηση «Ποσειδών» που έχει τεθεί σε λειτουργία από τον Μάη του 2008, προσφέροντας αποτέλεσμα καθώς και για την καθημερινή μάχη που δίνουν οι Λιμενικοί, οι αφανείς ήρωες, αυτής της κρίσης, τονίζοντας ότι “…το Yπουργείο Ναυτιλίας είναι έτοιμο το επόμενο χρονικό διάστημα να δώσει μάχη για τις μεταναστευτικές ροές”.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστροφή ενοικίου: Τα 6 SOS για να μην την χάσετε

Αιτία αυτού του κινδύνου είναι η μη ορθή συμπλήρωση των κωδικών του εντύπου Ε1 της φετινής φορολογικής δήλωσης, στους οποίους δηλώνονται τα στοιχεία για τα ενοίκια που καταβλήθηκαν το 2025. Οι δικαιούχοι της επιστροφής ενός ενοικίου του 2025 ανέρχονται φέτος

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών – Το «ευχαριστώ» στα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό

«Το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει τα στενά όρια μιας στρατιωτικής αποστολής. Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του φυσικού πλούτου, των φυσικών πόρων της