Επίσκεψη Γεωργιάδη – Παπαθανάση στο εργοτάξιο της επένδυσης του Ελληνικού

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Νίκος Παπαθανάσης, συνοδευόμενοι από βουλευτές του Νοτίου Τομέα Αθηνών, επισκέφθηκαν σήμερα, Τρίτη 4 Μαρτίου 2023, το εργοτάξιο της επένδυσης στο Ελληνικό, όπου ξεναγήθηκαν από την εταιρεία Lamda Development στα έργα που βρίσκονται υπό κατασκευή.

Το παρών από τους βουλευτές που εκλέγονται στο Νότιο Τομέα Αθηνών έδωσαν η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Σοφία Βούλτεψη, ο κ.  Χάρης Θεοχάρης, η κ. Άννα Καραμανλήο κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκηςο κ. ΜπάμπηςΠαπαδημητρίου, ο κ. Βασίλης Σπανάκης, ο κ. Διονύσης Χατζηδάκης  και ο κ. Δημήτρης Βαγενάς.

Αρχικάτο κλιμάκιο των Υπουργών και Βουλευτών επισκέφθηκε το κτίριο για ΑμεΑ, το οποίο είναι το πρώτο κτίριο της ανάπλασης και αναμένεται να παραδοθεί στις αρχές φθινοπώρουΤο κόστος του υπολογίζεται περίπου στα 12.000.000 ευρώ και καλύπτεται από τη Lamda.

Άδωνις Γεωργιάδης:

«Αυτό το κτίριο που βλέπετε δεν υπήρχε πριν από ένα χρόνο. Σε δύο μήνες παραδίδεται στους Συλλόγους των ΑμεΑ, 10.000 τ.μ. είναι ήδη σχεδόν έτοιμα. Για όσους λένε ότι δεν προχωράει το Ελληνικό. Τέσσερις διαφορετικοί Σύλλογοι στεγάζονταν σε τέσσερα μικρά σαν κοντέινερ κτίρια. Αυτά έχουν κατεδαφιστεί και έρχονται όλοι δωρεάν και μεταγκαθίστανται σε αυτό το καταπληκτικό κτήριο, το οποίο έχει όλες τις σύννομες προδιαγραφές για να μπορούν οι άνθρωποι αυτοί να έχουν τη διαβίωση και τη θεραπεία που πρέπει με αξιοπρέπεια».

Εργοταξιάρχης:

«Εδώ θα εγκατασταθούν 4 Σύλλογοι ΑμεΑ. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, τον Ιούλιο θα αρχίσει η εγκατάσταση. Είναι 10.000 τετραγωνικά περίπου. Υπάρχουν πισίνες, φυσιοθεραπευτήρια, ενώ παρέχεται η δυνατότητα για διημέρευση. Το κτίριο είναι βιοκλιματικό, ενώ ο περιβάλλων χώρος θα επαναφυτευτεί. Το κόστος του κτιρίου ανέρχεται σε 12 εκατομμύρια ευρώ».

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το σημείο της υπογειοποίησης, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, μήκους 1.5 χλμ.το οποίο με την ολοκλήρωσή του αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας.

Εργοταξιάρχης:

«Στο έργο έχουμε 110 μηχανήματα που επιχειρούν. Εδώ, μόνο στην υπογειοποίηση έχουμε γύρω στα 30-35 μηχανήματα και 110 άτομα από πλευράς AVAX.  Και σε όλο το έργο έχουμε 300 άτομα που απασχολούνται.

Σκάβουμε 10 μέτρα κάτω από τη στάθμη της γης και είμαστε 5 μέτρα κάτω από τον υδροφόρο ορίζοντα. Αυτή τη στιγμή έχουμε σκάψει περίπου το 50% με 60% της εκσκαφής, δηλαδή έχουμε ξεπεράσει το 50% και οδεύουμε προς το 60% της εκσκαφής. Έχουμε σκυροδετήσει το 20% του φορέα, δηλαδή έχουμε σκυροδετήσει 25.000 κυβικά μέτρα μπετόν από το σύνολο των 125.000 και προχωράμε ολοταχώς

Το έργο κατασκευάζεται με τη μέθοδο του “cut and cover”, δηλαδή εκσκαφή και επίχωση ύστερα.  Φτιάχνουμε αυτό το φορέα από οπλισμένο σκυρόδεμα, έχει ειδικές μονώσεις έτσι ώστε να αντέχει και κατασκευάζεται σε τμήματα των 50 μέτρων, γιατί είμαστε στη θάλασσα, έχουμε αρμούς έτσι ώστε να αποφύγουμε τις διαφορικές καθιζήσεις.

Το τούνελ με ύψος 5,6-6 μέτρα σχεδιάζεται με τις υψηλότερες προδιαγραφές αυτή τη στιγμή όσον αφορά στην πυροπροστασία, τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Και νομίζω ότι από πλευράς προδιαγραφών που θα τηρεί το τούνελ αυτό όταν θα δοθεί στην κυκλοφορία θα είναι στα υψηλότερα στάνταρ όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και γενικότερα.

Το έργο προχωράει πάρα πολύ καλά.  Είμαστε εντός του χρονοδιαγράμματος, έχουμε ξεπεράσει όλους τους στόχους μας και προχωράμε. Το έργο θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2025 εξ ολοκλήρου, ενώ η  κυκλοφορία δεν θα χρειαστεί να διακοπεί. Θα γίνει ευρεία παράκαμψη».

Τέλος, επισκέφθηκαν το παράκτιο μέτωπο στο οποίο θα εγκατασταθούν το εμπορικό κέντροRiviera Galleria, ο πρώτος ουρανοξύστης RivieraTower και δύο ξενοδοχεία, ενώ θα αναβαθμιστεί η μαρίνα του Αγίου Κοσμά με δυνατότητα ελλιμενισμού 310 σκαφών αλλά και φιλοξενίας super yachts.

Άδωνις Γεωργιάδης:

« Ο ουρανοξύστης ο οποίος θα υψωθεί εδώ πέρα θα έχει θέα μέχρι τη θάλασσα.

Τώρα γίνεται η θεμελίωσηΈχουν πουληθεί όλα τα διαμερίσματα εκτός από τα ρετιρέ, αν θυμάμαι καλά, μόνο αυτά δεν έχουν πουληθεί. Όλα τα άλλα έχουν πουληθεί. Για να μην δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις στο κοινό, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένα τετραγωνικό, πρακτικά, απούλητο στο Ελληνικό της πρώτης φάσης.

Ό,τι διαβάζετε τις τελευταίες μέρες, όπως βλέπετε με τα μάτια σας, είναι όλα παραμύθια της Χαλιμάς. Το έργο προχωράει κανονικά. Το σημαντικό είναι ότι είναι εντός χρονοδιαγράμματος. Το master plan του έργου προέβλεπε και προβλέπει ότι η πρώτη φάση του έργου θα παραδοθεί έως 31 Δεκεμβρίου 2025.

Έως 31 Δεκεμβρίου 2025 εδώ θα μπορείτε να βλέπετε τα διάφορα έργα. Δεν τελειώνει το έργο τονΔεκέμβριο του 2025 καθώς έχει τρεις φάσεις και πολλά χρόνια εξέλιξης μπροστά. Αυτή είναι η πρόβλεψή του, αυτή είναι η σύμβασή του, αυτός είναι ο ρυθμός του. Δεν μπορείς να φτιάξεις ένα έργο 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε μερικούς μήνες.

Όμως, είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος. Παρά την κρίση, παρά την άνοδο των υλικών και των τιμών δεν έχει μειωθεί καθόλου η ζήτηση στο Ελληνικό, έχουν έρθει και Έλληνες και ξένοι και τα έργα όλα προχωρούν με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Όλα είναι εν εξελίξει, δεν υπάρχει κανένα κομμάτι που αυτή τη στιγμή δεν προχωράει».

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κίνηση – «ματ» του Λιμενικού μετά τη σύγκρουση πλοίων στη Χίο – Πώς εκτονώθηκε η κατάσταση (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής το μεσημέρι της Παρασκευής, μετά τη σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων ανοιχτά της Χίου. Μετά τη σύγκρουση των δύο πλοίων, που ήταν κενά φορτίου, στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές

H οικογένεια Δράγνη και η «αυτοκρατορία» με τα yachts

H KYPIAPXIA THΣ GOLDEN YACHTS ΣTHN AΓOPA YΠEPΠO   ΛYTEΛΩN ΣKAΦΩN H ναυπηγική μονάδα στο Πέραμα και το περίφημο Project X. Tα οφέλη του θαλάσσιου τουρισμού Eπιλέγοντας ως μέσον για να κάνουν τις διακοπές τους υπερπολυτελείς θαλαμηγούς και mega yachts απολαμβάνουν τις ελληνικές θάλασσες και αφήνονται

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος συνελήφθη αστυνομικός για διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων -2- πλαστά διαβατήρια, -2- κάρτες επιβίβασης και -3- κινητά τηλέφωνα Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος συνελήφθη χθες, Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023, σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται ότι διευκόλυνε την

Πάμπτωχη στα 97 της “έφυγε” η γυναίκα που ισχυριζόταν ότι είναι η μητέρα του Πούτιν

Η Βέρα Πούτινα επί δεκαετίες ισχυριζόταν ότι ο Ρώσος πρόεδρος ήταν γιος της, και γεννήθηκε από «παράνομη» σχέση που η ίδια είχε συνάψει με παντρεμένο άνδρα. Επί δεκαετίες η ηλικιωμένη γυναίκα προσπαθούσε να πείσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν πως είναι

Μετάβαση στο περιεχόμενο