Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στο Λιμεναρχείο Σύρου

Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου και βουλευτών στο Λιμεναρχείο Σύρου

Το Λιμεναρχείο Σύρου επισκέφτηκε στη συνέχεια το Κυβερνητικό κλιμάκιο όπου είχε συζήτηση με τον Λιμενάρχη Σύρου, Γιάννη Βαμβακούση και τα στελέχη σχετικά με την ανταπόκριση του Λιμενικού σώματος στα καθήκοντά τους. Στον ίδιο χώρο βρέθηκε και ο Διοικητής της 6ης ΠΕΔΙΛΣ, Ιάκωβος Γκύζης.

Τόσο ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Κουτουλάκης, όσο και οι Βουλευτές της ΝΔ, αναφέρθηκαν στο σημαντικότατο έργο που επιτελεί το Λιμενικό Σώμα,αλλά και για την ανάδειξη ζητημάτων θετικών η αρνητικών που θα πρέπει η κυβέρνηση να επιληφθεί.

Ο κος Λιμενάρχης αφου ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στη μεγαλη σημασία στελέχωσής του Λιμεναρχείου Σύρου, ενώ πρότεινε να γίνει Κεντρικό Λιμεναρχείο  της Σύρου, μιας και λειτουργεί στη πρωτεύουσα του νομού  Κυκλαδων και ολη η οικονομική δραστηριότητα του νησιού αναπτύσσεται  εντός και εκτός του Λιμένα.

Επίσης επιβεβαίωσε την καλή συνεργασία μεταξύ των ένστολων με αποτέλεσμα να οι πολίτες αυτου του νησιού να αισθάνονται μεγάλη ασφάλεια. Σημαντικό να γνωρίζουν οι πολίτες ότι μπορούν να απευθυνθούν στα σώματα ασφαλείας για τα προβλήματα τα οποία προκύπτουν.

Ενώ εξέφρασε και την αγωνία του για την έλλειψη προσωπικού στα Λιμεναρχεία των Κυκλάδων και την ανάγκη ενίσχυσης τους κατα την τρέχουσα θερινή περίοδο όπως εγινε πολυ επιτυχημένα και το καλοκαίρι του 2021.

Επίσης  ανέφερε το Λιμεναρχείο Σύρου είναι σαν ζωντανός οργανισμός με αποτέλεσμα οι Λιμενικοί να βρίσκονται σε εγρήγορση ωστε να διαχειριστούν θέματα που επιβάλλουν να βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους της αρμοδιότητας του Λιμεναρχείου.

Τέλος, ο κος Βαμβακούσης πρόσφερε στον Μανώλη Κουτουλάκη, αλλά και στους Βουλευτές της Ν.Δ, αναμνηστικά δώρα.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Μεγάλο Σχίσμα

Με τον όρο «Σχίσμα» εννοούμε τη διάσπαση της αδιαίρετης κατά την πρώτη χιλιετία Χριστιανικής Εκκλησίας, που συνέβη συμβατικά το 1054.  Το Σχίσμα επηρεάστηκε από πολιτικούς, πολιτιστικούς και οικονομικούς παράγοντες, αλλά η βασική του αιτία δεν ήταν κοσμική, αλλά θεολογική.  Οι

Ασφαλιστικά ταμεία: Πώς θα εμφανίσουν πλεόνασμα το 2023

Πλεόνασμα 749 εκατομμυρίων ευρώ, θα παρουσιάσουν το 2023, τα ασφαλιστικά ταμεία (Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης), παρά το γεγονός ότι η συνταξιοδοτική δαπάνη θα είναι αυξημένη λόγω των αυξήσεων που θα δοθούν στις συντάξεις μετά από 12 χρόνια μειώσεων και παγώματος των

Ναυτιλία: Το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο και το «χάος» στα Δαρδανέλια

«Δραματική» εικόνα παρουσιάζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για τις παράπλευρες συνέπειες στη ναυτιλία από την επιβολή πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο, καταγράφοντας τεράστια συμφόρηση δεξαμενοπλοίων στα Στενά του Βοσπόρου. Ειδικότερα, τονίζεται πως στη νέα εποχή στην αγορά δεξαμενόπλοιων στην ανατολική Μεσόγειο

Συντάξεις: Νέο κύμα μαζικής φυγής – Οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 200.000 – Ποιες είναι οι αιτίες

Νέος «πονοκέφαλος» για το υπουργείο εργασίας η συνεχιζόμενη  έκρηξη των αιτήσεων συνταξιοδότησης και το 2022. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των αιτήσεων θα ξεπεράσει και πάλι τις 200.000 πιέζοντας το ασφαλιστικό σύστημα όσον αφορά αφενός τις δαπάνες και αφετέρου τους ρυθμούς απονομής των συντάξεων. Ο