Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στο Λιμεναρχείο Σύρου

Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου και βουλευτών στο Λιμεναρχείο Σύρου

Το Λιμεναρχείο Σύρου επισκέφτηκε στη συνέχεια το Κυβερνητικό κλιμάκιο όπου είχε συζήτηση με τον Λιμενάρχη Σύρου, Γιάννη Βαμβακούση και τα στελέχη σχετικά με την ανταπόκριση του Λιμενικού σώματος στα καθήκοντά τους. Στον ίδιο χώρο βρέθηκε και ο Διοικητής της 6ης ΠΕΔΙΛΣ, Ιάκωβος Γκύζης.

Τόσο ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Κουτουλάκης, όσο και οι Βουλευτές της ΝΔ, αναφέρθηκαν στο σημαντικότατο έργο που επιτελεί το Λιμενικό Σώμα,αλλά και για την ανάδειξη ζητημάτων θετικών η αρνητικών που θα πρέπει η κυβέρνηση να επιληφθεί.

Ο κος Λιμενάρχης αφου ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στη μεγαλη σημασία στελέχωσής του Λιμεναρχείου Σύρου, ενώ πρότεινε να γίνει Κεντρικό Λιμεναρχείο  της Σύρου, μιας και λειτουργεί στη πρωτεύουσα του νομού  Κυκλαδων και ολη η οικονομική δραστηριότητα του νησιού αναπτύσσεται  εντός και εκτός του Λιμένα.

Επίσης επιβεβαίωσε την καλή συνεργασία μεταξύ των ένστολων με αποτέλεσμα να οι πολίτες αυτου του νησιού να αισθάνονται μεγάλη ασφάλεια. Σημαντικό να γνωρίζουν οι πολίτες ότι μπορούν να απευθυνθούν στα σώματα ασφαλείας για τα προβλήματα τα οποία προκύπτουν.

Ενώ εξέφρασε και την αγωνία του για την έλλειψη προσωπικού στα Λιμεναρχεία των Κυκλάδων και την ανάγκη ενίσχυσης τους κατα την τρέχουσα θερινή περίοδο όπως εγινε πολυ επιτυχημένα και το καλοκαίρι του 2021.

Επίσης  ανέφερε το Λιμεναρχείο Σύρου είναι σαν ζωντανός οργανισμός με αποτέλεσμα οι Λιμενικοί να βρίσκονται σε εγρήγορση ωστε να διαχειριστούν θέματα που επιβάλλουν να βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους της αρμοδιότητας του Λιμεναρχείου.

Τέλος, ο κος Βαμβακούσης πρόσφερε στον Μανώλη Κουτουλάκη, αλλά και στους Βουλευτές της Ν.Δ, αναμνηστικά δώρα.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τακτικές- Έκτακτες Κρίσεις Ανωτάτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων

Το ΣΑΓΕ κατά την 9η Συνεδρίασή του, της Παρασκευής 1 Μαρτίου 2024, έκρινε ως ακολούθως : 1. Στην Πολεμική Αεροπορία  α. Προήγαγε στο βαθμό του Υποπτεράρχου για πλήρωση κενών θέσεων, τους: (1) Ταξίαρχο (Ι) Τουρβαλή Ευάγγελο (2) Ταξίαρχο (Ι) Κομητούδη Αλέξανδρο (3) Ταξίαρχο

Έκτακτες Κρίσεις Ανωτάτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων

Το ΣΑΓΕ κατά την 8η Συνεδρίασή του, της Παρασκευής 1 Μαρτίου 2024, έκρινε ως ακολούθως : 1. Στο Πολεμικό Ναυτικό  Προήγαγε στο βαθμό του Αντιναυάρχου, για πλήρωση κενής θέσης, τον Υποναύαρχο (Μ) Δημητρόγλου Παναγιώτη ΠΝ 2. Στην Πολεμική Αεροπορία  Προήγαγε στο βαθμό του Αντιπτεράρχου,

Emily O’Reilly: «Πνίγηκαν 600 άνθρωποι χωρίς ένα “mayday”. Έτσι αποτρέπει τους μετανάστες η Ευρώπη;»

Μετάφραση-απόδοση κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» «Όταν, μια καλοκαιρινή νύχτα στη Μεσόγειο πεθαίνουν 600 άνθρωποι, που το ταξίδι τους ήταν γνωστό ή υπό παρακολούθηση επί ώρες και, κάποιες φορές από έναν ενωσιακό Οργανισμό, από ναυτιλιακές Αρχές δύο κρατών μελών της ΕΕ, από

Υπεγράφη σύμβαση αναβάθμισης δύο Super Puma – Τον Μάρτιο οι διαγωνισμοί για νέα ελικόπτερα πυρόσβεσης

Σύμβαση για την αναβάθμιση δύο Super Puma υπέγραψε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ΑΙΓΙΣ, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες. Πρόκειται για έργο —μέσω διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ— συνολικής αξίας 3 εκατομμυρίων ευρώ και

Μετάβαση στο περιεχόμενο