Επιστολή-έκκληση 16 οργανισμών της ναυτιλίας στον ΟΗΕ

Μια ανοικτή επιστολή απέστειλαν στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες 16 οργανισμοί της ναυτιλίας και κοινωνικοί εταίροι με αφορμή την κατάληψη του MSC Aries από ιρανικές δυνάμεις το Σάββατο 13 Απριλίου.

Με την επιστολή τους οι ASA, BIMCO, CLIA, ECSA, INTERCARGO, INTERMANAGER, INTERTANKO, IAPH, ICS, IFSMA, IMCA, IMEC, IPTA, ITF, FONASBA και WSC κάνουν έκκληση σε όλα τα κράτη μέλη να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την απελευθέρωση των ναυτικών και την ασφαλή διέλευση των πλοίων από την ευρύτερη περιοχή.

«Η ναυτιλιακή βιομηχανία, η οποία εκπροσωπείται από οργανισμούς που βρίσκονται πίσω από την παρούσα επιστολή, είναι ευγνώμων για την αναγνώριση που τυγχάνει η ναυτιλιακή βιομηχανία από τον ΟΗΕ. Ευχαριστούμε επίσης και επικροτούμε τον Γενικό Γραμματέα του ΙΜΟ Arsenio Dominguez για όλη τη σκληρή δουλειά που καταβάλλει για να ενισχύσει τη δημόσια εικόνα της ναυτιλίας και των ναυτικών μας.

»Ωστόσο, το περιστατικό το Σαββατοκύριακο (13-14/04), όταν το πλοίο MSC Aries κατελήφθη από ιρανικές δυνάμεις 50 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Φουτζέιρα , ανέδειξε για άλλη μια φορά την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ναυτιλία. Αυτό είναι απαράδεκτο», σημειώνεται στην επιστολή.

Την ίδια ώρα τα 16 μέρη συνεχίζουν λέγοντας ότι οι επιθέσεις εναντίον της ναυτιλίας έχουν αυξηθεί σημαντικά και μάλιστα με απώλειες καθώς ναυτικοί έχουν σκοτωθεί και κρατούνται όμηροι.

«Ο κόσμος θα εξοργιζόταν αν τέσσερα αεροσκάφη καταλαμβάνονταν και κρατούνταν όμηροι με αθώες ψυχές πάνω τους. Δυστυχώς, δεν φαίνεται να υπάρχει η ίδια αντίδραση ή ανησυχία για τα τέσσερα εμπορικά πλοία και τα πληρώματά τους που κρατούνται όμηροι», καταλήγει η επιστολή.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο της ΕΕ και ο ρόλος του Frontex

Οι τέσσερεις πυλώνες του Συμφώνου Tο νέο Σύμφωνο τροποποιεί και εξελίσσει προγενέστερες μεταρρυθμιστικές προτάσεις στο πεδίο της μετανάστευσης και επιχειρεί να εξισορροπήσει ανάμεσα στην αυστηρότητα και τη δικαιοσύνη. Έχοντας υπόψη τις ειδικές ανάγκες που εξέφρασαν τα κράτη μέλη ΕΕ, στον

«Χαμόγελο του Παιδιού»: Δύο παιδιά εξαφανίζονται κάθε τρεις ημέρες στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα δύο παιδιά εξαφανίζονται κάθε τρεις ημέρες ενώ ανά δύο ημέρες εξαφανίζεται ένας ενήλικας, αποκαλύπτουν τα στατιστικά στοιχεία του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με άλλους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς που δίνουν καθημερινά τιτάνιο αγώνα για τον εντοπισμό

Δ. Καιρίδης: Έχουμε τεράστιο κύμα Τούρκων πολιτών που ζητούν άσυλο

«Τα ζητήματα ασφαλείας απασχολούν τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας, όπως είναι το Λιμενικό και οι Μυστικές Υπηρεσίες. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πυρκαγιών στην πατρίδα μας προκαλείται από αμέλεια. Να το έχουμε αυτό υπόψιν όταν πάμε να κάψουν ξερόχορτα με αέρα και ξηρασία», υπογράμμισε

Μετάβαση στο περιεχόμενο