Επιστολή Επιλαχόντων Αξιωματικών διαγωνισμού Απευθείας Κατάταξης Ειδικότητας Τεχνικού έτους 2021

Προς

Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη

Θέμα: «Επιστολή Επιλαχόντων Αξιωματικών διαγωνισμού Απευθείας Κατάταξης Ειδικότητας Τεχνικού έτους 2021»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ως επιλαχόντες του διαγωνισμού απευθείας κατάταξης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ειδικότητας Τεχνικού έτους 2021 με εφαρμογή του συστήματος μοριοδότησης των υποψηφίων (προκήρυξη με Αριθμ. Πρωτ. 2421.6-4/59443/2021 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 46 Τεύχος Α.Σ.Ε.Π. 20/08/2021), θα θέλαμε να σας εκφράσουμε με την παρούσα επιστολή μας, την έντονη επιθυμία μας να καταταγούμε στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προκειμένου να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στην πατρίδα.

Όπως είναι γνωστό σε εσάς, με την ολοκλήρωση του ως άνω διαγωνισμού οι επιλαχόντες είμαστε έντεκα (11).

Με δεδομένη την υψηλή επιστημονική γνώση που αποκτήσαμε με την φοίτηση μας στις πολυτεχνικές σχολές αλλά και τις πολλαπλές επαγγελματικές δεξιότητες και ικανότητες που αναπτύξαμε κατά την πορεία του επαγγελματικού μας βίου, έχουμε την δυνατότητα και την ικανότητα να ανταποκριθούμε και να διαχειριστούμε σημαντικό εύρος αρμοδιοτήτων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Αναπόσπαστο μέρος της προσφοράς του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πάντοτε αποτελούσε η  διαμόρφωση όρων και η εξασφάλιση συνθηκών ασφάλειας για την Ελληνική Ναυτιλία. Εξειδικευμένα θέματα, όπως ελέγχου διαχείρισης της ναυτικής ασφάλειας στα πλοία, τις λιμενικές εγκαταστάσεις και τους λιμένες, επιθεώρησης και πιστοποίησης των υπόχρεων πλοίων και φορέων, καθιστούν την στελέχωση της Υπηρεσίας με Αξιωματικούς ειδικότητας Τεχνικού καίριας σημασίας.

Οι Αξιωματικοί Τεχνικοί συνολικά που υπηρετούν στο Σώμα, μετά και την τελευταία πρόσκληση κατάταξης υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε ενενήντα (90). Σύμφωνα με την παρ.2γ του αρθ.1 του Π.Δ. 33/2021 (ΦΕΚ 84 Α’) οι οργανικές θέσεις Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με ειδικότητα Τεχνικού απευθείας κατάταξης, ή από μετάταξη ανέρχονται σε εκατόν σαράντα δύο (142).

Επιπλέον σύμφωνα με το άρθρο 22 του νόμου 4676/2020 αυξήθηκε η οργανική δύναμη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατά 1.500 θέσεις και με την υπ’ Αριθμ. 2411/77111/2021 Απόφαση του κ. Αρχηγού Λ.Σ. (ΦΕΚ Β’ 4914/22.10.2021) οι παραπάνω θέσεις κατανεμήθηκαν μεταξύ άλλων και στις περιφερειακές Υπηρεσίες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Παράλληλα, με την παραπάνω απόφαση, προβλέφθηκε η δυνατότητα κατωτέρων αξιωματικών Λ.Σ. ειδικότητας Τεχνικού να υπηρετήσουν και από τοποθετήσεώς τους σε Υπηρεσίες Λ.Σ. της περιφέρειας ενώ, η ανάγκη στελέχωσης των λιμενικών αρχών με επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό καθίσταται επιτακτική, δεδομένης της σύγχρονης πραγματικότητας (μεταναστευτικές ροές, τούρκικη προκλητικότητα) όπως έχετε τονίσει επανειλημμένως.

Κύριε Υπουργέ, επιθυμούμε να ενταχθούμε στο έμψυχο δυναμικό του Λιμενικού Σώματος, υποστηρίζοντας με τις επιστημονικές μας γνώσεις τα στελέχη που υπηρετούν σε αυτό και να ενισχύσουμε το σημαντικό έργο που επιτελούν.

Λαμβάνοντας υπόψιν τις κενές οργανικές θέσεις που προκύπτουν, την ανάγκη άμεσης περαιτέρω ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος, αλλά και το ότι η απαιτούμενη χρονική διάρκεια βασικής εκπαίδευσης της ειδικότητας μας είναι μόλις τέσσερις (4) μήνες, παρακαλούμε θερμά να εξετάσετε την περίπτωση της απορρόφησής μας.

 

Με σεβασμό και εκτίμηση,

Οι επιλαχόντες/ούσες του διαγωνισμού Αξιωματικών Λ.Σ. Απευθείας Κατάταξης ειδικότητας Τεχνικού έτους 2021.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Frontex: Στο «μικροσκόπιο» του Ε. Κοινοβουλίου οι δράσεις του

Από ανάρτηση του Εκτελεστικού Διευθυντή Frontex προκύπτει η συμμετοχή του στις εργασίες ειδικής μόνιμης ομάδας διερεύνησης (Frontex Scrutiny Working Group – FSWG) της Επιτροπής LIBE του Ε. Κοινοβουλίου, χτες 4/12/2023 στις Βρυξέλλες. Επισημαίνεται ότι, τον Ιανουάριο 2021, η Επιτροπή LIBE

Γιατί εμμένει η ΕΑΑΣ στη διάλυση των Μετοχικών Ταμείων Ναυτικού & Αεροπορίας;

Έκπληκτοι οι μερισματούχοι του Πολεμικού Ναυτικού (και του Λιμενικού Σώματος) και της  Αεροπορίας παρατηρούν την έντονη παρασκηνιακή προσπάθεια και χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), να μεταβάλει τους ιδρυτικούς νόμους για την αυτοτέλεια των Μετοχικών Ταμείων Στρατού –

Φρούριο η Αθήνα για επέτειο Γρηγορόπουλου και άφιξη Ερντογάν -Επί ποδός 4.000 αστυνομικοί, drones και σκοπευτές

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τις επόμενες μέρες στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της επετείου του θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν. Για αύριο Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των συγκεντρώσεων και πορειών για τη συμπλήρωση 15

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυξήσεις στο πάγιο και στην κιλοβατώρα φέρνουν τα χρωματιστά τιμολόγια

Αυξήσεις στο πάγιο αλλά και χρεώσεις ανά κιλοβατώρα που μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 20 λεπτά, φέρνουν τα νέα πράσινα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας.   Από τα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι εταιρείες προκύπτει ότι η πάγια

Μετάβαση στο περιεχόμενο