Τελετή ορκωμοσίας αποφοίτων Ανθυποπυραγών του Ειδικού Τμήματος Πυρονόμων της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

Παρουσία Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 11 Απριλίου 2023, η τελετή ορκωμοσίας Ανθυποπυραγών της 2ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Ειδικού Τμήματος Πυρονόμων της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης, στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Κάτω Κηφισιά.

Στην τελετή χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος Κύριλλος συνεπικουρούμενος από τον Προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Αστυνόμο Β’ Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Κουρτέση.

Η Διοικητής της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης του Ειδικού Τμήματος Πυρονόμων, Πύραρχος Σταυρούλα Μπονέ, ανέγνωσε την ημερήσια διαταγή, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων, τα εξής: «… ολοκληρώνεται σήμερα το πρόγραμμα σπουδών της 2ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Ειδικού Τμήματος της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Μία νέα αντίληψη στη σύγχρονη εκπαίδευση όλων των στελεχών, οι οποίοι υπηρετούν με αυταπάρνηση το Πυροσβεστικό Σώμα και τόσο η φυσική όσο και η πολιτική ηγεσία αναγνωρίζουν τις προσπάθειες και το έργο τους. Η Πυροσβεστική Ακαδημία με το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής, έχει ως σκοπό να λάβουν οι σπουδαστές τις γνώσεις που απαιτούνται για να θωρακιστούν και να ανταποκριθούν με επιτυχία στη δύσκολη αποστολή τους».

Επιπρόσθετα η Διοικητής της Σχολής, απευθυνόμενη στους σπουδαστές τόνισε: «Αξιοποιήστε τις γνώσεις που αποκτήσατε στη Σχολή, ως αφετηρία για περαιτέρω βελτίωσή σας. Αναλαμβάνετε ευθύνη για ένα έργο – λειτούργημα, το οποίο είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, σκληρό, δύσκολο και επικίνδυνο, ενώ ταυτόχρονα είναι συναρπαστικό με μεγάλη κοινωνική αποδοχή».

Στο τέλος της ομιλίας της η διοικητής της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης του Ειδικού Τμήματος Πυρονόμων συνεχάρη στους απόφοιτους για την ευδόκιμη αποφοίτηση τους και τους ευχήθηκε Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς, επέδωσε τα διπλώματα στους είκοσι οκτώ (28) άνδρες και  δύο (2) γυναίκες Ανθυποπυραγούς.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Αρχηγού ΓΕΣ, Υποστράτηγος Γεώργιος Μπακόλας, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ Αρχιπλοίαρχος Γρυπάρης Βασίλειος, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ Ταξίαρχος Τούρβαλης Ευάγγελος, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχος Χρήστος Μανούρας, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής Υποναύαρχος Νικόλαος Πολέμης, καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθηγητές της Σχολής, λοιποί προσκεκλημένοι και συγγενείς των απόφοιτων Ανθυποπυραγών.

Εκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος παρέστησαν ο Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Μάριος Αποστολίδης, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής, Υποστράτηγος Παναγιώτης Νιάφας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Δημήτριος Καλιανιώτης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης Υποστράτηγος Δημοσθένης Ραγκαβάς, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Αρχιπύραρχος Δημήτριος Μπριόλας και o Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού  Π.Σ. Αρχιπύραρχος Γεώργιος Μαρκουλάκης.

Σημειώνεται, ότι η φοίτηση των Ανθυποπυραγών του Ειδικού Τμήματος Πυρονόμων στη Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας είναι τετράμηνη εξ αποστάσεως  –  και λειτουργεί κατ’ εφαρμογή του νόμου 4662/2020.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάλυμνος: Συγκινητική απελευθέρωση δελφινιού από καΐκι

Ψαράδες στην Κάλυμνο έσωσαν ένα δελφίνι που μπλέχτηκε στα δίχτυα τους. Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook με τίτλο «Απελευθέρωση δελφινιού από Καλύμνιο καΐκι» φαίνονται οι ψαράδες να κρατούν στην αγκαλιά τους το πανέμορφο μικρό δελφίνι και να κόβουν τις πετονιές, ενώ

Ένας Αμερικάνος «κροίσος» με ελληνικές ρίζες για τον Λευκό Οίκο – Ο Jamie Dimon της JP Morgan

Η ιδέα να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ ο Jamie Dimon βγάζει κατά κάποιον τρόπο νόημα, σύμφωνα με τον αρθρογράφο του Reuters, John Foley: μετά τη διοίκηση της JP Morgan, της μεγαλύτερης τράπεζας στον δυτικό κόσμο, δεν υπάρχουν και πολλές θέσεις περαιτέρω

Ο άγνωστος στρατηγός Κωσταράκος

Τέτοιες μέρες, αρχές Ιουνίου του 2011, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου έχει μπει στην διαδικασία επιλογής νέου αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Προερχόμενος από το διπλωματικό σώμα και με αριστερές καταβολές ο υπουργός αναζητεί για αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό που

Θεσσαλονίκη: Το μπάνιο στη θάλασσα κατέληξε σε οικογενειακή τραγωδία

Ένας 60χρονος πήγε με την σύζυγό του για κολύμπι και πνίγηκε. Σε τραγωδία εξελίχθηκε το μπάνιο στη θάλασσα για ένα ζευγάρι στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, καθώς ο 60χρονος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή στο νερό. Σύμφωνα με πληροφορίες του Thesstoday.gr, πήγε για κολύμπι

Μετάβαση στο περιεχόμενο