ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος : Ενημέρωση προσωπικού Κ.Λ.Βόλου

Πραγματοποιήθηκε την 11/11/21 ενημέρωση προσωπικού στο Κ.Λ.Βόλου. όπου παραβρέθηκαν στελέχη που υπηρετούν στη 4η ΠΕΔΙΛΣ ,σε Λ/Τ του Κ.Λ.Βόλου και σε άλλες Λιμενικές Αρχές .

Το ΔΣ της Ένωσης μας ενημέρωσε τους συναδέλφους για τις εξελίξεις που αφορούν στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μεταθέσεις.

Η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος και η Π.Ο.Λ. ήδη έχει καταγγείλει τα όσα ευτράπελα έχουν διαδραματιστεί αναφορικά με το νέο καθεστώς των μεταθέσεων, ξεκινώντας με την ένστολη διαμαρτυρία της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος στο Βόλο τον Φεβρουάριο του 2020  πριν την ψήφιση του ν.4676/20 ,τις αναρίθμητες ανακοινώσεις και επιστολές της Ομοσπονδίας μας προς τον ΥΝΑΝΠ όπου και ζητήθηκε ο επαναπροσδιορισμός του νομικού πλαισίου των μεταθέσεων ,την επιστολή στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος ,τη προσφυγή στο ΣτΕ, την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στο Ναυτοδικείο, τα ερωτήματα όλων των κομμάτων προς τον ΥΝΑΝΠ στη Βουλή των Ελλήνων στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου καθώς και παρεμβάσεις φορέων που ενεργοποιήθηκαν μετά τις συναντήσεις με την Ομοσπονδία μας .

Νέο Οργανόγραμμα

Το νέο Οργανόγραμμά μετατρέπει τις Λιμενικές Αρχές οι οποίες ανήκουν στην 8η ,9η και 6η ΠΕΔΙΛΣ (Αιγαίο) σε υπερ-υποστελεχωμένες  σε ποσοστό στελέχωσης 30-40% . Τα κενά αυτά δεν μπορεί να καλυφθούν με τα νέα στελέχη που αναμένεται να αποφοιτήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα από τις σχολές του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Αντιθέτως αν και πλασματικά φαίνεται να αυξάνονται οι συνθέσεις στις Λιμενικές Αρχές της ηπειρώτικης Ελλάδος στην ουσία το νέο οργανόγραμμα φέρνει μειώσεις αφού στις θέσεις που αυξάνονται έχουν συμπεριληφθεί και 1427 θέσεις των σκαφών που ήδη υπάρχουν στα Λιμεναρχεία.

Προκλητικά μηδενικές και οι αυξήσεις σε Σκιάθο ,Σκόπελο και Αλόννησο.

Από πλευράς μας έχει ζητηθεί η πλήρης ανακατανομή των οργανικών θέσεων προκειμένου να αποκατασταθεί η ισορροπία στο Σώμα.

Νέο Βαθμολόγιο.

Στα χέρια μας έχουμε το προσχέδιο για το νέο Βαθμολόγιο των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ τον συντάχτη του οποίου και αναζητούμε αφού τόσο από τη στρατιωτική όσο και τη πολιτική ηγεσία ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη για τη προώθησή του!!!

Η ουσία πάντως είναι πως τα όσα προβλέπονται είναι επιζήμια για κάθε βαθμίδα στελεχών κυρίως για τους προερχόμενους από τη σχολή ΔΥΛΣ και ΛΦ.

Σύμφωνα με το προσχέδιο κάθε στέλεχος θα πρέπει να μείνει σε κάθε βαθμό στο μέγιστο χρόνο ήτοι 8 έτη που θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση μείωση μισθού ,τη μείωση στη σύνταξη και τη μείωση στο εφάπαξ.

Πραγματικά φαντάξει αδιανόητο να προωθείται από στρατιωτική και πολιτική ηγεσία μία νομοθετική ρύθμιση που θα μειώνει τους μισθούς μας .

Επιπροσθέτως συζητήθηκαν και επί μέρους ζητήματα που αφορούν στο ασφαλιστικό ,στις συνθήκες εργασίας ,στην αναγνώριση ετών ,στο ρόλο των στη στελεχών στην επιβολή των μέτρων και ελέγχου κατά τον έλεγχο για τον covid-19 κ.α.

Η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος θα συνεχίσει με σοβαρότητα και σθένος να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των συνάδελφων επενδύοντας στη σωστή ενημέρωση και στην αδιάλειπτη στήριξή από τα μέλη της εδώ και χρόνια βρίσκονται στο πλευρό της.

 

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σχολείο κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, το σχολείο κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την επιμέλεια της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως 30 Σεπτεμβρίου 2022, στις εγκαταστάσεις

Τελετή Ορκωμοσίας Νεοκαταταγέντων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2022-2023

Παρουσία του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αλεξανδράκη Γεώργιου, τελέσθηκε σήμερα η ορκωμοσία ενενήντα επτά (97) νεοκαταταγέντων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2022-2023. Στην τελετή που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), στο Ναυτικό

ΛΣ : Να μετακινείται ο φάκελος…Όχι ο πολίτης

Ποιος γνωρίζει ότι το slogan αυτό πρωτοξεκίνησε από το Υπουργείο Αιγαίου το 1998;;; Ποιος γνωρίζει ότι το slogan αυτό αποτέλεσε την πρώτη διαφήμιση των σημερινών Κ.Ε.Π.(Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών); Ποιος γνωρίζει ότι ο «προάγγελος» των σημερινών ΚΕΠ (τότε λέγονταν «Γραφεία τουΠολίτη»)

Ο Ερντογάν μηνύει τον αντιπρόεδρο της γερμανικής Βουλής

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κινδυνεύει να βρεθεί ο αντιπρόεδρος της γερμανικής Βουλής και αντιπρόεδρος των Φιλελευθέρων Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του κατά του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο χαρακτήρισε σε προεκλογική συγκέντρωση «μικρό αρουραίο των υπονόμων». Το