ΕΠΛΣ Νοτίου Πελοποννήσου: Καθεστώς εργασίας των στελεχών από μια άλλη εποχή

Παρέμβαση ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

“Η Ένωση μας έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων στελεχών που είχαν μετακινηθεί για εκτέλεση υπηρεσίας σε Λιμενικές Αρχές στο Ανατολικό Αιγαίο.

Ειδικότερα παρατηρείται οι προϊστάμενοι των Λιμενικών Αρχών να προβαίνουν στην καταστρατήγηση του Π.Δ 68/03 και οποιαδήποτε προσπάθεια διαμαρτυρίας από μέρους των συνάδελφων να αντιμετωπίζεται με την μέθοδο εργασιακού bullying.

Δυστυχώς πολύ φοβούμαστε ότι αυτό πραγματοποιείται με την γνώση- ανοχή της φυσικής ηγεσίας του Σώματος γιατί πως αλλιώς θα βλέπαμε να αποσπούνε πλωτά από την ηπειρωτική χώρα με την ελάχιστη σύνθεση μονού πληρώματος να εκτελούν καθημερινή 24 η υπηρεσία όταν και πολύ σωστά στις λιμενικές αρχές του Α. Αιγαίου έχουν για την εκτέλεση της συγκεκριμένης υπηρεσίας διπλά και τριπλά πληρώματα.

Επίσης αναρωτιόμαστε πως η Ηγεσία έχει αφήσει υποστελεχωμένες υπηρεσίες από την διαδικασία των μεταθέσεων με την πρόφαση της έλλειψης πιστώσεων ( 300 χιλιάδες ευρώ για το 2022) και τη ιδιά ώρα εξασφαλίζονται εκατομμύρια ευρώ για εκτέλεση υπηρεσίας(αποσπάσεις) στις λιμενικές αρχές του Α. Αιγαίου.

Κανένα στέλεχος που υπηρετεί ή αποσπάται σε οπουδήποτε υπηρεσία και ειδικά στις κρίσιμες λιμενικές αρχές του Α. Αιγαίου δεν μπορεί να εργάζεται σε μόνιμο καθεστώς υπερεργασίας. Για να μην γίνει από την Ηγεσία διαστρέβλωση της πρόθεσης της διαμαρτυρία μας, που είναι και προσφιλή τακτική, δηλώνουμε ότι τιμούμε και αναγνωρίζουμε το σημαντικό έργο των στελεχών που υπηρετούν στις λιμενικές αρχές του Α. Αιγαίου.

Αλλά δεν μπορούμε να παρατηρούμε εργασιακό bullying από τους προϊστάμενους των Λιμενικών Αρχών, πολύμηνες αποσπάσεις με μονά πληρώματά ελάχιστης σύνθεσης των πλωτών οδηγώντας τα στελέχη στα όρια της βιολογικής εξόντωσης με την πρόφαση-δικαιολογία της καταβολής των κουτσουρεμένων από το 2016 εκτός έδρας .

Ενημερώνουμε τους ιθύνοντες ότι συλλέγουμε στοιχεία για καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας και των συνθήκων και εάν απαιτηθεί θα απευθυνθούμε με τον νομικό μας σύμβουλο στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Τέλος αυτές οι καταστάσεις θα είχαν αμβλυνθεί εάν δεκαεννιά χρόνια από τη θέσπιση Π.Δ ωραρίου εργασίας εξεταζόταν το πάγιο αίτημα μας, εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου ,καθώς ο Οργανισμός και ρόλος των στελεχών που υπηρετούν σε αυτόν θυμίζει ελάχιστα τις ,συνθήκες του 2003.”

Ο Πρόεδρος                                  Αν.Γενικός Γραμματέας
ΚΑΜΒΥΣΗΣ Σαράντος                   ΚΟΥΣΚΟΥΛΑΣ Βασίλειος

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιώργος Προκοπίου έχει το ακριβότερο πλοίο του ελληνόκτητου στόλου – Κοστίζει $286,1 εκατ.

Η έρευνα της ValueVessels για την ελληνόκτητη ναυτιλία περιέχει ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία. Ο ελληνικός στόλος κατατάσσεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως. Αυτό ισχύει τόσο για τον αριθμό των πλοίων όσο και για τη συνολική αξία, που περιλαμβάνει 4.709 πλοία ενεργά και υπό παραγγελία και συνολική αξία 152,69 δισ.

Το δώρο του Ωνάση στον «γάμο του αιώνα» ταξιδεύει στα νησιά Γκαλάπαγκος

Ήταν το μεγαλειώδες γαμήλιο δώρο του Αριστοτέλη Ωνάση προς τον πρίγκιπα Rainier και την Grace Kelly, που παντρεύτηκαν στις 18 Απριλίου του 1956 στο Μονακό – ένα γεγονός που χαρακτηρίστηκε «ο γάμος του αιώνα», με λίστα καλεσμένων που περιλάμβανε από

Κοπή Βασιλόπιτας Αποστράτων ΛΣ Β.ΕΛΛΑΔΟΣ(φωτο)

Ανακοίνωση Αποστράτων ΛΣ Β.ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ 29Η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Β.Ε. ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ (Κ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ κ. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ Α, κ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ Ε. Δ