ΕΠΛΣΑΠΝ: Το Λιμενικό Σώμα στηρίζει τον αθλητισμό και τη συμπερίληψη

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή 1.040 μαθητών και μαθητριών, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιανουαρίου στο 1ο Αθλητικό Κέντρο Γέρακα ένας ξεχωριστός αγώνας μπάσκετ, όπου Ολυμπιονίκες που υπηρετούν στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή (ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.) αναμετρήθηκαν με Ολυμπιονίκες Κωφών, προωθώντας το μήνυμα της ισότητας, της αλληλεγγύης και της δύναμης του αθλητισμού.

 

Στήριξη από την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής, Πειραιώς & Νήσων

Την Ένωση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας και Αντιδήμαρχος Σχολικής Στέγης Παλλήνης, Στέφανος Σταυρινούδης, ο οποίος συνεχάρη τους αθλητές και τους μαθητές για τη συμμετοχή τους, τονίζοντας ότι το Λιμενικό Σώμα είναι πάντα παρόν σε δράσεις που προάγουν την κοινωνική ευαισθητοποίηση, τη συμπερίληψη και την ευγενή άμιλλα.

 

 

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών (ΕΟΑΚ), σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας και Λιμένων (ΥΝΑΝΠ), το Γραφείο Αθλητισμού του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., τον Δήμο Παλλήνης και με τη στήριξη του προγράμματος BE ACTIVE.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης Χρήστος Αηδόνης, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, τόνισε τη σημασία τέτοιων δράσεων που προάγουν την κοινωνική ενσωμάτωση και την ευγενή άμιλλα.

Οι Ολυμπιονίκες του Λιμενικού Σώματος και οι διακεκριμένοι αθλητές

Στον αγώνα συμμετείχαν Ολυμπιονίκες και διακεκριμένοι αθλητές του Λιμενικού Σώματος από διάφορα αθλήματα:
•       Πόλο: Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών Θοδωρής Βλάχος, η τέως προπονήτρια της Εθνικής ομάδας πόλο των Νέων γυναικών Ευτυχία Καραγιάννη, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Αφρουδάκης και οι Ολυμπιονίκες πολίστες Αντώνης Βλοντάκης, Κωνσταντίνος Δάνδολος, Κώστας Λούδης, Θέμης Χατζής, Γεωργία Ελληνάκη, Αικατερίνη Οικονομοπούλου.
•       Κωπηλασία: Χρύσα Μπισκιτζή και ο νυν Πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων Βασίλης Πολύμερος.
•       Ιστιοπλοΐα: Γεωργία Χειμώνα.
•       Beach Volley: Βάσω Καραντάσιου.
•       Μπάσκετ: Οι πρώην παίκτριες Κέλλη Μενελάου και Κωνσταντίνα Κακαρά.
•       Διαιτησία Πόλο: Νικόλαος Μπουδραμής.
•       Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πένταθλο: Ιντρα Ανδρέας.
•       Φιλική συμμετοχή στον αγώνα είχε ο Γιάννης Τσουμπρής, προπονητής και ιδρυτής του “Τζάμπολ Αγάπης”.

Οι Ολυμπιονίκες Κωφών που συμμετείχαν στον αγώνα

Με την ομάδα των Ολυμπιονικών Κωφών αγωνίστηκαν οι:
•       Μπάσκετ Γυναικών: Ιωάννα Βουδούρη, Σταυρούλα Κοτσιρέα.
•       Μπάσκετ Ανδρών: Ραφαήλ Πεταλάς, Έκτορας Μητσώνης, Ελισσαίος Κοσκινάς.
•       Τάεκβοντο: Δήμητρα Πασχάλη.
•       Ποδόσφαιρο: Λευτέρης Μηνάς, Νίκος Τουάρδης.
•       Σκάκι: Νίκος Δεληγιάννης.
•       Επιτραπέζια Αντισφαίριση: Αλεξάνδρος Τατασόπουλος.

Για την ιστορία, η ομάδα των Ολυμπιονικών Κωφών επικράτησε με 34-22, όμως το πραγματικό κέρδος ήταν το μήνυμα της συμπερίληψης και της ευγενούς άμιλλας.

Σημαντικές Παρουσίες από το Λιμενικό Σώμα και το Υπουργείο Ναυτιλίας

Ιδιαίτερη τιμή για την εκδήλωση αποτέλεσε η παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων του ΥΝΑΝΠ, Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, ο οποίος δέχθηκε ως συμβολικό δώρο μια φανέλα της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, υπογεγραμμένη από όλους τους Ολυμπιονίκες.

Από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, παρευρέθηκαν:
•       Ο Υποναύαρχος Δημήτρης Κωσταράκης, εκπροσωπώντας τον Αρχηγό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. Γιώργο Αλεξανδράκη, ο οποίος αναφέρθηκε στις αξίες του αθλητισμού και στο κοινωνικό έργο του Λιμενικού.
•       Εκπρόσωποι του Γραφείου Αθλητισμού του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ..
•       Ο Αθανάσιος Μακρής, εκπρόσωπος του Υφυπουργού Ναυτιλίας Στέφανου Γκίκα, ο οποίος μετέφερε τη στήριξη του Υπουργείου σε τέτοιες δράσεις.

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής, Πειραιώς & Νήσων συνεχίζει να στηρίζει πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν το κοινωνικό έργο των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, προωθώντας τα ιδανικά του αθλητισμού και της αλληλεγγύης στην κοινωνία.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λέσβος: Με τους εκπροσώπους των εργαζομένων Λιμενικού Σώματος Λέσβου ο Περιφερειάρχης

Με εκπροσώπους της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Λέσβου συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα ζητήματα που τους απασχολούν. Ο Περιφερειάρχης τους συνεχάρη για την αυταπάρνηση που δείχνουν στην φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων

Μεταναστευτικό. Απαντάμε με έργα, εικόνα και αριθμούς

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών – Π.Ο.Λ.  υποχρεώνεται για ακόμη μία φορά να απαντήσει σε αυτούς που εκμεταλλεύονται τον πόνο και τον αγώνα των ανθρώπων που η ανάγκη για επιβίωση, τους φέρνει αντιμέτωπους με τα κυκλώματα των έμπορων ζωής και πολύ συχνά

Η ναυτιλία συνεισφέρει 14 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ της Ελλάδας

Η πρόσφατη μελέτη της McKinsey & Company, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, αποκαλύπτει την καθοριστική συμβολή του κλάδου της ελληνικής ποντοπόρου ναυτιλίας στην παγκόσμια και την εγχώρια οικονομία. Η μελέτη αναδεικνύει τη στρατηγική σημασία της ελληνόκτητης ναυτιλίας, η

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια θα έχουν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές για το διδακτικό έτος 2024-2025 και πρόκειται να αναλάβουν υπηρεσία τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να μεταβούν στην περιοχή τοποθέτησης και ανάληψης

Μετάβαση στο περιεχόμενο