Επτά «μνηστήρες» διεκδικούν το 67% του λιμένα Βόλου

Εως τις 22 Αυγούστου η υποβολή οικονομικών δεσμευτικών προσφορών

Στις 22 Αυγούστου εκπνέει η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών οικονομικών προσφορών για την εξαγορά του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε. (ΟΛΒ Α.Ε.). Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να δοθεί παράταση, ενώ από τα οκτώ σχήματα που έχουν προκριθεί στην τρέχουσα τελική φάση του διαγωνισμού επτά εμφανίζονται ενεργά.

Ο ανταγωνιστικός ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει ο Βόλος για το λιμάνι Θεσσαλονίκης, με δεδομένη τη γεωγραφική του θέση και τη γειτνίασή του με υπάρχουσες αλλά και αναπτυσσόμενες οδικές και σιδηροδρομικές υποδομές, έχει προσελκύσει ισχυρό αγοραστικό ενδιαφέρον. Αυτός είναι και ο λόγος που μεταξύ των οκτώ υποψηφίων σχημάτων που έχουν προκριθεί είναι και η «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης», η πλειοψηφία της οποίας ελέγχεται από εταιρείες συμφερόντων της οικογενείας Ιβάν Σαββίδη. Η λειτουργία του Βόλου ως πύλη προς τα Βαλκάνια είναι αυτή που έχει προσελκύσει τη βουλγαρική Advance Properties, συμφερόντων της εφοπλιστικής οικογένειας Domuschiev, με επενδύσεις σε 107 θυγατρικές και 4 συνδεδεμένες εταιρείες σε 26 χώρες και δραστηριότητες σε φαρμακευτικά, ναυτιλία (Navibulgar), διαχείριση λιμένων (2 τερματικοί σταθμοί λιμένων στο Μπουργκάς) αλλά και ακίνητα και media.

Διαγωνισμοί για έξι μαρίνες από ΤΑΙΠΕΔ

Στον αγώνα διεκδίκησης συμμετέχει και η καταριανή QTerminals που αποτελεί κρατικό βραχίονα των εισαγωγών και εξαγωγών του Κατάρ. Στην αγορά συνδέουν τη συμμετοχή της και με την προοπτική ανάπτυξης τερματικού σταθμού αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου στον Βόλο. Υπενθυμίζεται ότι έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες ελληνικές ρυθμιστικές αρχές σχέδια για ανάπτυξη σταθμού αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (Argo FSRU) στον Βόλο. Αλλη μία ξένη εταιρεία στον διαγωνισμό είναι η εδρεύουσα στη Μάλτα, Mariner Capital, συμφερόντων της οικογενείας Hili, η οποία εκμεταλλεύεται μεσαίου μεγέθους λιμάνια (Αλβανία, Λετονία, Ιταλία) και έχει και ναυτιλιακές δραστηριότητες και logistics. Στους παραπάνω 4 ομίλους αντιπαρατίθενται 4 σχήματα ελληνικού ενδιαφέροντος: Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μια κοινοπραξία θυγατρικών της Goldair, κοινοπραξία των Intrakat και TΕΚΑΛ και κοινοπραξία της Israel Shipyards με τη Χαλυβουργία Ελλάδος. Πρόκειται για βιομηχανία συμφερόντων της οικογενείας Μάνεση, η οποία λειτουργεί χαλυβουργία στο Βελεστίνο και χρησιμοποιεί το λιμάνι τόσο για την εισαγωγή πρώτης ύλης (scrap) όσο και για εξαγωγές χάλυβα.

Η γεωγραφική θέση του λιμένα, υφιστάμενες και υπό ανάπτυξη μεταφορικές υποδομές ενισχύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η Ηγουμενίτσα

Εντός των αμέσως επόμενων εβδομάδων αναμένεται να κυρωθεί από τη Βουλή η σύμβαση παραχώρησης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας που έχει περάσει στον έλεγχο του ομίλου Γκριμάλντι έναντι τιμήματος 84 εκατ. Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος επενδυτής αναδείχθηκε ως προτιμητέος επενδυτής με τίμημα 81 εκατ. για την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου. Η συγκεκριμένη σύμβαση παραχώρησης θα υποβληθεί προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο άμεσα.

Την ίδια ώρα, το ΤΑΙΠΕΔ που θα διατηρήσει υπό τον έλεγχό του και θα αναπτύξει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προσέλαβε ως σύμβουλο για την κατάρτιση του business plan τον πολυεθνικό όμιλο Steer Group και σύντομα θα ξεκινήσει η διαδικασία και για την κατάρτιση της περιβαλλοντικής μελέτης, ενώ θα ακολουθήσει το master plan. Υπενθυμίζεται πως το ΤΑΙΠΕΔ πρόκειται να «τρέξει» επενδύσεις άνω των 24 εκατ. στις υποδομές και εξοπλισμό του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, που έχει καταστεί υψίστης γεωπολιτικής σημασίας πύλη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης μετά και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι κλάδοι θαλασσίων μεταφορών ναυπηγούν τα περισσότερα πλοία;

Μετάφραση-απόδοση στα ελληνικά: “ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ” Σύμφωνα με στοιχεία των Clarksons Research πάνω από 50% των παραγγελιών για ναυπηγήσεις πλοίων (μετρούμενες σε cgt – compensated gross tonnage) προέρχεται από μόλις δύο τομείς ναυτιλιακών μεταφορών, τα LNG και τα containers. Η επικείμενη

Αντίο δίπλωμα, μπάι μπάι άδεια: Αυτά είναι τα 6 λάθη που δεν συγχωρεί ο νέος ΚΟΚ

Όπως στο ποδόσφαιρο έτσι και στη ζωή – και στον δρόμο- υπάρχουν φάουλ και φάουλ. Είναι άλλο πράγμα δηλαδή πάνω στη φάση να χτυπήσεις κατά λάθος παίκτη της αντίπαλης ομάδας κι άλλο πράγμα να φερθείς αντιαθλητικά, να βγεις σαν κλαδευτήρι και

Πήγε για μεροκάματο και βρέθηκε σιδηροδέσμιος στα κρατητήρια

Στα κρατητήρια και από κει στο αυτόφωρο με τον… μισό ποινικό κώδικα στην πλάτη κατέληξε 24χρονος διανομέας στη Χαλκίδα, ο οποίος υπέπεσε στο …παράπτωμα να κινηθεί με το δίκυκλο της δουλειάς στον παραλιακό πεζόδρομο της πόλης, όπου και βρίσκεται το κατάστημα εστίασης

Μετάβαση στο περιεχόμενο