Έρχεται καλοκαίρι χωρίς μέτρα μετά από 2 χρόνια – Τι θα ισχύει από την 1η Μαΐου

Πού θα φοράμε υποχρεωτικά μάσκα – Τι θα γίνει με τα διαγνωστικά τεστ
Ένα κανονικό καλοκαίρι με ελευθερίες για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, θα ζήσουμε μετά από 2 χρόνια περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, καθώς αυτά θα αρθούν σε δύο φάσεις, την 1η Μαΐου και την 1η Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα:

Από την 1η Μαΐου έως τις 31 Αυγούστου καταργείται η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης και επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100% της χωρητικότητας.
Επίσης, από την 1η Μαΐου καταργούνται οι διαγνωστικοί έλεγχοι στα σχολεία και οι μαθητές θα επιστρέψουν στις αίθουσες μετά το Πάσχα χωρίς τη διενέργεια self test.
Αλλαγές ανακοινώθηκαν και για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, καθώς από 1η Μαΐου θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση στον χώρο εργασίας τους.
Η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας στους εσωτερικούς χώρους καταργείται από 1η Ιουνίου με ορισμένες εξαιρέσεις που θα οριστούν σε επόμενες ΚΥΑ.
Συγκεκριμένα, θεωρείται πιθανή η διατήρηση της υποχρεωτικότητας της μάσκας σε:

– Αστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ κ.ό.κ.)
– Ταξί
– Ακτοπλοϊκές μετακινήσεις (κλειστοί χώροι στα πλοία)
– Τρένα
– ΚΤΕΛ

Υπενθυμίζεται, ότι από 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Όσον αφορά στις γιορτές του Πάσχα, αν και όλες οι θρησκευτικές λειτουργίες θα γίνουν παρουσία πιστών, η σύσταση είναι να κρατήσουμε τις μάσκες και στους εξωτερικούς χώρους.

Όλα τα μέτρα θα επανεξεταστούν την 1η Σεπτεμβρίου, αναλόγως με την εικόνα της πανδημίας.

Κορονοϊός: Έρχεται καλοκαίρι χωρίς μέτρα μετά από 2 χρόνια – Τι θα ισχύει από την 1η Μαΐου

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γυναίκες των υποβρυχίων: «Είμαστε έτοιμες να κάνουμε ό,τι χρειαστεί»

Ναύσταθμος Σαλαμίνας Παρασκευή πρωί.  Το τζιπ του Πολεμικού Ναυτικού φτάνει στα υποβρύχια.  Στόχος όχι τόσο να μάθουμε αυτό το άγνωστο πλοίο του βυθού, αλλά τους ανθρώπους που το έχουν κάνει σπίτι τους.  Και πιο συγκεκριμένα τις γυναίκες που έχουν αρχίσει

40% λιγότεροι εισακτέοι Λ/Φ φέτος στο Λ.Σ.!!!

Βαθύτατη ανησυχία προκαλεί η μείωση του αριθμού εισακτέων ιδιωτών στο Λ.Σ. μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων που δημοσιεύτηκε σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, οι θέσεις των δοκίμων Σημαιοφόρων για φέτος μειώθηκαν κατά 20% σε σχέση με πέρυσι (από 30 σε 24) ενώ οι

Δόκιμοι Λ/Φ: Εκπαιδεύονται για να υπηρετούν τον πολίτη

Στις 24/1/23 ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία ακόμα μία εκπαίδευση σε θέματα Βασικών Πρώτων Βοηθειών, στους Σπουδαστές της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, στις εγκαταστάσεις των στη Ναυτική Βάση «Κανελλόπουλος» του Πολεμικού Ναυτικού στο Σκαραμαγκά. Μας εξέπληξε ο έντονος ενθουσιασμός αλλά και η

Συντάξεις: Έρχεται έκτακτο Δώρο Πάσχα σε όσους έχασαν την αύξηση – Δικαιούχοι και ποσά

Τρόπους αντιστάθμισης της «ζημιάς» για τους συνταξιούχους που δεν θα πάρουν τώρα αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής διαφοράς μελετά το οικονομικό επιτελείο, με το επικρατέστερο μέχρι στιγμής σενάριο να κάνει λόγο για καταβολή ενός εφάπαξ επιδόματος πριν το Πάσχα,