Ερντογάν: «Η ΕΕ να καλέσει την Ελλάδα για διάλογο αντί να υποστηρίζει παράνομες πρωτοβουλίες»

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου στην Τουρκία, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πρόοδο στις σχέσεις της Άγκυρας με την ΕΕ. 

Ταυτόχρονα, επιδόθηκε ξανά σε ψευδείς ισχυρισμούς εναντίον της Ελλάδας, αναφέροντας ότι η Αθήνα είναι εκείνη που προκαλεί και αρνείται τον διμερή διάλογο, ενώ ο ίδιος είναι που έχει αρνηθεί πολλάκις κάθε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, διαμηνύοντας ότι «η Ελλάδα δεν είναι ίση με την Τουρκία σε κανένα επίπεδο».

«Από την προηγούμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, έχουμε αξιολογήσει τις εσωτερικές και εξωτερικές απειλές στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Επαναβεβαιώσαμε τη θέση μας σχετικά με τις στάσεις που επιδεικνύει ειδικά η Ελλάδα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

 

«Κάθε εξέλιξη στον κόσμο αποκαλύπτει ότι η Τουρκία είναι ‘απαραίτητη’ για την ευρωπαϊκή γεωγραφία. Επίσης, οι ευρωπαίοι ηγέτες στη σύνοδο κορυφής της Πράγας εκτίμησαν τον μεσολαβητικό ρόλο της Άγκυρας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας».

«Στην Πράγα είπαμε ότι θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Προτρέπουμε την ΕΕ να καλέσει την Ελλάδα για διάλογο σε διμερή βάση αντί να υποστηρίζει παράνομες πρωτοβουλίες που μεταμφιέζονται ως πράξεις ενότητας ή αλληλεγγύης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

«Σε αντίθεση με άλλα κράτη, η Τουρκία είναι μια χώρα που έχει την ικανότητα να προβλέπει τις απειλές ως αποτέλεσμα των επιθέσεων και των παγίδων στις οποίες έχει εκτεθεί εδώ και πολύ καιρό».

«Οι αδικίες που έχουμε υποστεί στη διπλωματία εδώ και πολύ καιρό μας δίνουν την ευκαιρία να αναπτύξουμε ισορροπημένες και εποικοδομητικές πολιτικές. Ήμασταν προετοιμασμένοι για την ενεργειακή κρίση που έκανε ολόκληρο τον κόσμο, ιδιαίτερα την Ευρώπη, να σκέφτεται ‘σκοτεινά’», δήλωσε μεταξύ άλλον ο Τούρκος ηγέτης, μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου.

Με πληροφορίες από: TRT Haber / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαιρετισμός Επίτιμου Προέδρου Π.Ε.Α.Λ.Σ. στο 15ο Πανελλήνιο συνέδριο

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ  ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ  ΠΕΑΛΣ ΣΤΟ 15Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Σεβασμιότατε Αρχιεπίσκοπε Κρήτης κ.κ Ευγένιε Κύριε Αρχηγέ ΛΣ, φαντάζομαι ότι σήμερα εκπροσωπείται τον κ. υπουργό αν και θα ήταν επιθυμητό έως και αναγκαίο να έχει περιληφθεί στο πρόγραμμα του Υπουργού η παρουσία του

Το Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Λ.Σ. στο Ηράκλειο Κρήτης

Προσκεκλημένο να συμμετάσχει στις εργασίες του 15ου Τακτικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λ.Σ. (ΠΕΑΛΣ), κλιμάκιο του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Λ.Σ., αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Σταύρο Βοϊδονικόλα, το Γενικό Γραμματέα Δημ. Σαϊτάκη, την Ταμία και επικεφαλής Τομέα Ισότητας Ελένη Κοντάκου και τον

Ξεκίνησε το ταξίδι της…αποκαθήλωσης για 4 ελικόπτερα ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Σε δύο διαδοχικά ρεπορτάζ των Λιμενικών Νέων (στις 18/8 και 6/9), σας πληροφορούσαμε για τη σύμβαση-πλαίσιο που υπεγράφη ανάμεσα στην NSPA (ΝΑΤΟ Support & Procurement Agency – Υπηρεσία Υποστήριξης και Προμηθειών του ΝΑΤΟ) και την Airbus France, με την οποία

Η Π.Ο.Λ στο συνέδριο της Π.Ε.Α.Λ.Σ. (Φωτογραφίες)

Ανακοίνωση Π.Ο.Λ. Η Ομοσπονδία μας συμμετείχε , προσκεκλημένη, το διήμερο 25-26 Νοεμβρίου στο συνέδριο της Π.Ε.Α.Λ.Σ που έλαβε χώρα στο Ηράκλειο Κρήτης παρουσία της Ηγεσίας του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, εκπροσώπων των κομμάτων ,τοπικών φορέων , συνδικαλιστικών εκπροσώπων των Σ.Α και Ε.Δ και