Ερώτηση για τις μεταθέσεις 500 Λιμενικών

Ερώτηση για τις μεταθέσεις 500 Λιμενικών κατέθεσαν στη Βουλή προε τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Μετά την διακοπή των συμβουλίων των τακτικών μεταθέσεων κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2022 και κατόπιν της ψήφισης νέας διάταξης (άρθρο 76 του ν. 4926/20-04-22) για την διενέργεια τακτικών μεταθέσεων, μέχρι του ορίου των δεσμευθεισών πιστώσεων, ξεκινάει άμεσα σύμφωνα με δημοσιεύματα η διενέργεια συμβουλίων μεταθέσεων για πεντακόσιους (500) περίπου λιμενικούς με μια διαδικασία που είναι άγνωστη και χωρίς κριτήρια.

Η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να πραγματοποιήσει μεταθέσεις κατόπιν Υπουργικής Απόφασης την οποία ουδείς γνωρίζει. Οι λιμενικοί δεν έχουν ενημερωθεί για το περιεχόμενο της και οι μεταθέσεις τους θα γίνουν με βάση την προγενέστερη δήλωση προτίμησης υπηρεσιών κατά το μήνα Νοέμβριο 2021. Τονίζουμε επίσης πως η δήλωση των οκτώ (8) υπηρεσιών επιλογής από τα στελέχη βασίστηκε σε πίνακα μορίων που συμπεριλαμβάνει το σύνολο των στελεχών και όχι μόνο αυτών που τελούν υπό μετάθεση. Με τον τρόπο αυτό στερούνται της δυνατότητας να υπολογίσουν βάσει των μορίων τους τις βέλτιστες για αυτούς επιλογές Υπηρεσιών, όπως κανονικά αυτό προβλέπεται. Καθίσταται σαφές πως η δήλωση επιλογής βασίστηκε σε ένα άλλο καθεστώς μεταθέσεων, το οποίο όμως διακόπηκε με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας τον Φλεβάρη του 2022.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (ΠΟΛ) όπως και οι Ενώσεις Προσωπικού που είναι μέλη της έτερης Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ) έχουν καταθέσει επανειλημμένα τις προτάσεις τους. Κοινό σημείο των προτάσεων είναι ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η αλλαγή του καθεστώτος των μεταθέσεων με την κατάργηση όλων των διατάξεων των νόμων 4504/2017, 4676/2020 και κατ’ επέκταση και του ΠΔ 11/2021 καθώς και η θέσπιση ενός νέου ΠΔ Μεταθέσεων, ως αποτέλεσμα συνεργασίας των συνδικαλιστικών φορέων, της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας.

Το ΚΚΕ έχει φέρει επανειλημμένα το πρόβλημα των μεταθέσεων στη Βουλή με τη μορφή Ερωτήσεων. Μάλιστα με Επίκαιρη Ερώτησή του, στις 4 Μαρτίου 2022 προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αφού ανέλυσε τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που προκαλεί το Προεδρικό Διάταγμα του 2021 στις μεταθέσεις των λιμενικών, ζητούσε από τον Υπουργό την πρόσκληση όλων των συνδικαλιστικών φορέων των λιμενικών, ώστε μέσα από ουσιαστικό διάλογο να προκύψει ένα πιο αξιοκρατικό σύστημα μεταθέσεων. Με αφορμή τη συζήτηση του πρόσφατου νόμου (4926/20-04-22) του Υπουργείου Ναυτιλίας, το ΚΚΕ επανήλθε τονίζοντας ότι με τις νέες διατάξεις του σχετικά με τις πιστώσεις ο εκάστοτε Υπουργός έχει τη δυνατότητα με απόφασή του να μεταθέτει όποτε θέλει, όποιον θέλει, όπου θέλει.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο Κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε:

  1. – Να μην ξεκινήσει η διαδικασία μεταθέσεων των πεντακοσίων (500) Λιμενικών με το υπάρχον άδικο καθεστώς;
  2. – Να εξασφαλιστεί ότι δεν θα αδικηθούν όσοι λιμενικοί είναι για χρόνια εγκλωβισμένοι μακριά από το σπίτι τους;
  3. – Να καλέσει όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των λιμενικών ώστε μέσα από ένα ουσιαστικό διάλογο να προκύψει ένα λειτουργικό και πιο αξιοκρατικό καθεστώς μεταθέσεων; »

Ερώτηση για τις μεταθέσεις 500 Λιμενικών

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα άτυχο πλοίο: USS WILLIAM D. PORTER (DD-579)

Άρθρο του J. M. Caiella από το “Naval History Magazine”, V.35, Number 3, June 2021. Ελεύθερη απόδοση στα ελληνικά, Αναστάσης Παπαδάκης, Μέλος του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ Το αντιτορπιλικό, τύπου Fletcher, USS William D. Porter (DD-579) απέκτησε από τον πρώτο επιχειρησιακό του πλου

Ένα τόνο ακατάλληλα όστρακα για ανθρώπινη κατανάλωση κατασχέθηκαν από το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε χθες στο λιμάνι της Μυτιλήνης, από στελέχη του γραφείου Αλιείας της Λιμενικής Αρχής, εντοπίστηκαν εντός Φ/Γ-Ψ/Γ οχήματος ένας τόνος και είκοσι επτά κιλά (1.027 kgr) όστρακα του είδους χάβαρα, τα οποία διακινούνταν χωρίς τα προβλεπόμενα παραστατικά,

Έριξε το αυτοκίνητο της συντρόφου του στη θάλασσα- Πώς ξεκίνησε το επεισόδιο

Κανείς δεν περίμενε αυτή την τροπή στον καυγά των δύο συντρόφων που κατέληξε στη… βύθιση του αυτοκινήτου της γυναίκας στη θαλάσσια περιοχή της Αμμουδάρας! Το νέο ενδοοικογενειακό επεισόδιο, όπως γράφει το Cretalive, εξελίχθηκε επικίνδυνα όταν ο άνδρας, μετά τη διαμάχη με τη

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για συμπληρώματα διατροφής που διακινούνται μέσω διαδικτύου και περιέχουν μη εγκεκριμένες φαρμακευτικές δραστικές ουσίες. Ειδικότερα προειδοποιεί ότι τα προϊόντα SOMATOMAX και ECDISTEN της εταιρείας Hi-Tech Pharmaceuticals τα οποία κυκλοφορούν στην

Μετάβαση στο περιεχόμενο