Έστω και «κατά λάθος», είπατε την αλήθεια…

Όπως έγινε γνωστό, ο πρώην υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, έθεσε εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δήλωσή του ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, αν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες κατά 20%.

Η δήλωση Κατρούγκαλου προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο σεισμικές αναταράξεις και ανάγκασε ακόμη και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του πρώην υπουργού και συνεργάτη του να διευκρινίσει σε συνέντευξή του ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει κανενός είδους πρόβλεψη για αύξηση εισφορών.

Λίγα λεπτά μετά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. «Παρακολουθώ τη θεατρική παράσταση που οργανώνει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή χθεσινή μου τοποθέτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Ξεκαθάρισα από το πρωί ότι αναφερόμουν σε προσωπικές θέσεις αρχής και όχι στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι δημοσιευμένες εδώ και καιρό. Οι συκοφαντίες της Νέας Δημοκρατίας περί ‘κρυφής ατζέντας” είναι φαιδρές. Η Αριστερά μιλά πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Αν υπήρχε κρυφή ατζέντα, θα τη φανέρωνα αυτόβουλα δυο μέρες πριν από τις εκλογές; Η ζημιά όμως γίνεται, με όργανο την μηντιακή παντοκρατορία της δεξιάς. Δεν θα τη διευκολύνω. Άλλωστε η εμπλοκή μου στην πολιτική δεν έγινε ποτέ με όρους προσωπικού συμφέροντος, αλλά προσφοράς. Εγκατέλειψα το Ευρωκοινοβούλιο όταν προσκλήθηκα στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανέλαβα με άγνοια κινδύνου την καυτή πατάτα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη.» έγραψε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Από τα παραπάνω συγκρατώ αυτό περί  …γλώσσα της αλήθειας.
Μάλλον θέλετε να μας πεθάνετε από τα γέλια για να μην πάμε να ψηφίσουμε κύριε Κατρούγκαλε! Το 2015 δυστυχώς για εσάς δεν είναι πολύ μακριά.
Η γλώσσα της αλήθειας ήταν  και το θα καταργήσουμε το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο:
Η γλώσσα της αλήθειας ήταν και το δημοψήφισμα;
Αν μιλούσατε τη γλώσσα της αλήθειας θα είχατε παραιτηθεί χρόνια τώρα λόγω αποκλίνουσας άποψης.
Έλα βρε Γιώργο… απλά αυτή την φορά δεν μπορέσατε να κρατήσατε για σας, αυτά που λέτε μεταξύ σας στις κλειστές πόρτες…
Έστω και «κατά λάθος», είπατε την αλήθεια…

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αεροπλανοφόρο «Harry Truman»: Στη Σούδα για έκτακτες επισκευές έπειτα από σύγκρουση με εμπορικό πλοίο

Εφτασε στα Χανιά, την Κυριακή, το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Harry Truman, το οποίο έδεσε νωρίς το πρωί στην Αμερικανική βάση της Σούδας, για να διεξαγάγει επείγουσες επισκευές μετά από πρόσφατη σύγκρουση. Κατά πληροφορίες, οι επισκευές αφορούν ζημιές που εντοπίστηκαν στο εξωτερικό τοίχωμα δύο

Καιρός: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Ποιες περιοχές θα «πνιγούν», πού θα σαρώσει ο χιονιάς

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ θα σημειωθούν σήμερα(16/02) ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Καιρός: Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ αναφέρει Οι κατά τόπους ισχυρές βροχές

Δένδιας: F-35, drones, νέες φρεγάτες – Το εξοπλιστικό πρόγραμμα που θα θωρακίσει την Ελλάδα

Το 2030 η Ελλάδα θα έχει από τις πιο προηγμένες Ένοπλες Δυνάμεις στην Ε.Ε, τόνισε ο υπουργός Αμυνας, Νίκος Δένδιας – Τι περιλαμβάνει το εξοπλιστικό πρόγραμμα των 10+ 10 ετών – Η αναφορά στον Καραμανλή Ηπατρίδα μας προχωρά στη μεγαλύτερη

Τα κρουαζιερόπλοια παρακάμπτουν τη Σαντορίνη και καταπλέουν σε Χανιά και Ηράκλειο – Στο κάδρο Σύρος και Δωδεκάνησα

Έχουμε κλείσει ήδη δύο εβδομάδες με επανειλημμένες σεισμικές δονήσεις να ταλαιπωρούν τη Σαντορίνη, την Αμοργό και τα τριγύρω νησιά των Κυκλάδων, μια περιοχή πολύ ευαίσθητη. Η ανησυχία τώρα μεταφέρεται κυρίως στον τουριστικό κλάδο αφού πλησιάζει ο καιρός για την προετοιμασία λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο