Europol: Συνελήφθησαν 8 από τους πλέον επικίνδυνους διακινητές μεταναστών που δρούσαν σε όλη την ΕΕ

Στη σύλληψη οκτώ εκ των πλέον επικίνδυνων διακινητών μεταναστών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, προχώρησε η επιχειρησιακή ομάδα δράσης της Europol.

Μια επιχειρησιακή ομάδα OTF, υπό την ηγεσία της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας και τον συντονισμό της Europol, έβαλε στο στόχαστρο μερικούς από τους πιο επικίνδυνους διακινητές μεταναστών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η επιχείρηση της ομάδας OTF Pathfinder, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις από την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, την Σερβία και την Ολλανδία, οδήγησε στην έναρξη 39 νέων ερευνών. Την τελευταία ημέρα δράσης της ομάδας, την 1η Ιουνίου, συνελήφθησαν δύο «στόχοι υψηλής αξίας», διενεργήθηκαν 12 κατ’ οίκον έρευνες και κατασχέθηκαν ποσά άνω των 80.000 ευρώ στη Γερμανία και στη Γαλλία.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης:

  • Συνελήφθησαν 8 «στόχοι υψηλής αξίας» και τρεις με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης (2 στην Αυστρία, 7 στη Γερμανία, ένας στην Ουγγαρία και ένας στη Ρουμανία).
  • Έγιναν 127 συλλήψεις διαμεσολαβητών (63 στην Αυστρία, 19 στη Γερμανία, 15 στην Ουγγαρία, 25 στη Ρουμανία, 4 στην Ολλανδία και ένας στη Σερβία).
  • Εντοπίστηκαν 916 περιστατικά διακίνησης μεταναστών (600 στην Αυστρία, 262 στη Γερμανία, 26 στην Ουγγαρία, 22 στη Ρουμανία και 6 στην Ολλανδία).
  • Διενεργήθηκαν 151 έρευνες σε σπίτια (37 στην Αυστρία, 70 στη Γερμανία, 17 στην Ουγγαρία, 25 στη Ρουμανία και 2 στην Ολλανδία).
  • Κατασχέθηκαν περιουσιακά στοιχεία συνολικής αξίας περίπου 900.000 ευρώ.

Το OTF Pathfinder, που ιδρύθηκε στην Europol τον Αύγουστο του 2021 και ξεκίνησε από τη Γερμανία, στόχευε μερικούς από τους πιο επικίνδυνους διακινητές μεταναστών που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την ΕΕ. Αυτοί οι «στόχοι υψηλής αξίας» της Europol, κυρίως Σύροι υπήκοοι, είχαν παγκόσμιες διασυνδέσεις στις χώρες προέλευσης, διέλευσης και προορισμού. Η Europol ήλεγξε τις βάσεις δεδομένων της και ανακάλυψε ότι αυτοί οι ύποπτοι συνδέονται ήδη με 150 έρευνες.

Από την έναρξη της δράσης της OTF Pathfinder, οι εθνικές αστυνομικές αρχές έχουν ξεκινήσει 39 νέες έρευνες που σχετίζονται με αυτά τα 14 άτομα.

Μία από αυτές τις έρευνες οδήγησε στη σύλληψη ενός από τους στόχους υψηλής αξίας από το Ιταλικό Οικονομικό Σώμα, με την υποστήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας και της Αλβανικής Αστυνομίας.

Μία άλλη έρευνα οδήγησε στη σύλληψη 18 υπόπτων στη Ρουμανία. Οι ύποπτοι χρέωναν μεταξύ 4.000 και 10.000 ευρώ, παρά το ότι διακινούσαν και φιλοξενούσαν μετανάστες σε εξαιρετικά δυσμενείς και συχνά απειλητικές για τη ζωή συνθήκες.

Τα στοιχεία της έρευνας αποκάλυψαν ότι οι στόχοι διευκόλυναν την παράνομη διακίνηση τουλάχιστον 10.000 μεταναστών, οι οποίοι είναι κυρίως αφγανικής, πακιστανικής και συριακής καταγωγής, στην ΕΕ.

Πηγή

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταναστευτικές ροές: «Αποσυμπίεση» στην Ελλάδα, μεγάλη αύξηση στην Κύπρο

Ενδιαφέροντα στοιχεία για την διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος στη Γηραιά Ήπειρο προκύπτουν από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο με τα στοιχεία να αποτυπώνουν μία ξεκάθαρη αποκλιμάκωση όσον αφορά στην Ελλάδα, την ώρα που άλλες χώρες βιώνουν πιέσεις

Viral: Ψαράς ανασύρει ψάρι – τέρας βάρους 177 κιλών και μήκους 2,5 μέτρων από τον βυθό της Νορβηγίας

Ένα ψάρι – τέρας ανέσυρε από τα παγωμένα νερά της Νορβηγίας ο Βρετανός ψαράς Πολ Στίβενς. Το ψάρι πρόκειται για έναν ιππόγλωσσο βάρους 177 κιλών και με μήκος 2, 5 μέτρων!   Με βάση τις διαστάσεις του ψαριού, η ηλικία

Απεργία στο λιμάνι Felixstowe του Ηνωμένου Βασιλείου από τις 21 εως τις 29 Αυγούστου

Αποκαλύφθηκαν κάποιες λεπτομέρειες για την μεγάλη απεργία στο λιμάνι Felixstowe, η οποία θα προκαλέσει περαιτέρω αποσταθεροποίηση στη μεταφορά των ευρωπαϊκών εμπορευματοκιβωτίων. Πιο συγκεκριμένα, περίπου 1.900 εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων του Ηνωμένου Βασιλείου, θα πραγματοποιήσουν οκταήμερη απεργία από τις 21

Navibulgar: Εξαγορά τεσσάρων eco-lake bulk carriers έναντι $128 εκατομμυρίων

Η ναυτιλιακή εταιρεία Navibulgar αναμένεται να καταβάλει 128 εκατομμύρια δολάρια σε τέσσερα eco-lake handysize bulk carriers. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η βουλγαρική πλοιοκτήτρια εταιρεία παράγγειλε πλοία από το ναυπηγείο Yangzijiang στο πλαίσιο των σχεδίων επέκτασης και ανανέωσης του στόλου της.