Europol: Συνελήφθησαν 8 από τους πλέον επικίνδυνους διακινητές μεταναστών που δρούσαν σε όλη την ΕΕ

Στη σύλληψη οκτώ εκ των πλέον επικίνδυνων διακινητών μεταναστών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, προχώρησε η επιχειρησιακή ομάδα δράσης της Europol.

Μια επιχειρησιακή ομάδα OTF, υπό την ηγεσία της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας και τον συντονισμό της Europol, έβαλε στο στόχαστρο μερικούς από τους πιο επικίνδυνους διακινητές μεταναστών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η επιχείρηση της ομάδας OTF Pathfinder, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις από την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, την Σερβία και την Ολλανδία, οδήγησε στην έναρξη 39 νέων ερευνών. Την τελευταία ημέρα δράσης της ομάδας, την 1η Ιουνίου, συνελήφθησαν δύο «στόχοι υψηλής αξίας», διενεργήθηκαν 12 κατ’ οίκον έρευνες και κατασχέθηκαν ποσά άνω των 80.000 ευρώ στη Γερμανία και στη Γαλλία.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης:

  • Συνελήφθησαν 8 «στόχοι υψηλής αξίας» και τρεις με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης (2 στην Αυστρία, 7 στη Γερμανία, ένας στην Ουγγαρία και ένας στη Ρουμανία).
  • Έγιναν 127 συλλήψεις διαμεσολαβητών (63 στην Αυστρία, 19 στη Γερμανία, 15 στην Ουγγαρία, 25 στη Ρουμανία, 4 στην Ολλανδία και ένας στη Σερβία).
  • Εντοπίστηκαν 916 περιστατικά διακίνησης μεταναστών (600 στην Αυστρία, 262 στη Γερμανία, 26 στην Ουγγαρία, 22 στη Ρουμανία και 6 στην Ολλανδία).
  • Διενεργήθηκαν 151 έρευνες σε σπίτια (37 στην Αυστρία, 70 στη Γερμανία, 17 στην Ουγγαρία, 25 στη Ρουμανία και 2 στην Ολλανδία).
  • Κατασχέθηκαν περιουσιακά στοιχεία συνολικής αξίας περίπου 900.000 ευρώ.

Το OTF Pathfinder, που ιδρύθηκε στην Europol τον Αύγουστο του 2021 και ξεκίνησε από τη Γερμανία, στόχευε μερικούς από τους πιο επικίνδυνους διακινητές μεταναστών που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την ΕΕ. Αυτοί οι «στόχοι υψηλής αξίας» της Europol, κυρίως Σύροι υπήκοοι, είχαν παγκόσμιες διασυνδέσεις στις χώρες προέλευσης, διέλευσης και προορισμού. Η Europol ήλεγξε τις βάσεις δεδομένων της και ανακάλυψε ότι αυτοί οι ύποπτοι συνδέονται ήδη με 150 έρευνες.

Από την έναρξη της δράσης της OTF Pathfinder, οι εθνικές αστυνομικές αρχές έχουν ξεκινήσει 39 νέες έρευνες που σχετίζονται με αυτά τα 14 άτομα.

Μία από αυτές τις έρευνες οδήγησε στη σύλληψη ενός από τους στόχους υψηλής αξίας από το Ιταλικό Οικονομικό Σώμα, με την υποστήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας και της Αλβανικής Αστυνομίας.

Μία άλλη έρευνα οδήγησε στη σύλληψη 18 υπόπτων στη Ρουμανία. Οι ύποπτοι χρέωναν μεταξύ 4.000 και 10.000 ευρώ, παρά το ότι διακινούσαν και φιλοξενούσαν μετανάστες σε εξαιρετικά δυσμενείς και συχνά απειλητικές για τη ζωή συνθήκες.

Τα στοιχεία της έρευνας αποκάλυψαν ότι οι στόχοι διευκόλυναν την παράνομη διακίνηση τουλάχιστον 10.000 μεταναστών, οι οποίοι είναι κυρίως αφγανικής, πακιστανικής και συριακής καταγωγής, στην ΕΕ.

Πηγή

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαύδος – Συνεχείς οι ροές μεταναστών! Δημοσίευμα Deutsche Welle: “Θα γίνει η Γαύδος δεύτερη Λαμπεντούζα;”

Το Σάββατο η Ελληνική Ακτοφυλακή εντόπισε στη Γαύδο, νότια της Κρήτης, ένα ακόμη σκάφος με μετανάστες, το οποίο κατευθυνόταν προς την Ελλάδα, με τις αρχές να διασώζουν τους 25 επιβαίνοντες. «Το ειδυλλιακό νησί της Γαύδου γίνεται ολοένα και πιο ελκυστικό για τους διακινητές που

Κρήτη: Δύο συλλήψεις μετά την επιχείρηση διάσωσης 85 μεταναστών νότια των Καλών Λιμένων

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε εντοπισμός και διάσωση 85 επιβαινόντων σε λέμβο στη θαλάσσια περιοχή 49 ν.μ. νότια των Καλών Λιμένων της Κρήτης από δεξαμενόπλοιο σημαίας Παναμά υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Αρχηγείου του

Απεγκλωβισμός 42 ατόμων από τη βραχονησίδα Μπαρμπαλιάς στη Λέσβο – Εντοπίστηκαν 25 αλλοδαποί στη Γαύδο

Τις πρωινές ώρες χθες, Περιπολικό Πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιπολίας του, εντόπισε μεγάλο αριθμό αλλοδαπών στη νησίδα Μπαρμπαλιάς της Λέσβου. Αμέσως καθελκύστηκε το βοηθητικό σκάφος του πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο προσέγγισε στη νησίδα και με τη συνδρομή της Ελληνικής

Το μέλλον του πολέμου: Επιστροφή στα χαρακώματα ή Τεχνητή Νοημοσύνη;

Ολοκληρώνοντας το 2020 τη μεγαλειώδη σύνθεσή της με τίτλο «Μια σύντομη ιστορία του πολέμου», όπου αφηγείται τη διαδρομή των ένοπλων συρράξεων από τα προϊστορικά χρόνια έως τις μέρες μας (στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός), η διακεκριμένη καναδή ιστορικός Μάργκαρετ Μακ

Μετάβαση στο περιεχόμενο