Eurostat: Στο 9,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

Ελαφρώς χαμηλότερα είναι τα τελικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat για τον πληθωρισμό, τόσο για την Ελλάδα όσο και συνολικά για την Ευρωζώνη.

Ειδικότερα, τα τελικά στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας για τη χώρα μας έδειξαν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός επιβράδυνε στο 9,5% τον Οκτώβριο, αντί για 9,8% που είχε ανακοινώσει αρχικά, μετά το άλμα του 12,1% τον Σεπτέμβριο.

Αντίθετα, στην Ευρωζώνη ο ετήσιος πληθωρισμός ενισχύθηκε, σκαρφαλώνοντας στο 10,6% – έναντι της αρχικής μέτρησης που ήταν το 10,7% – από 9,9% τον Σεπτέμβριο.

Στην Ε.Ε. ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν 11,5% τον Οκτώβριο από 10,9% τον Σεπτέμβριο.

eurostat

Κατά 1,79% μειώθηκε το καθαρό επιχειρηματικό εισόδημα των αγροτών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού

Μείωση 1,79% σημειώθηκε στο καθαρό επιχειρηματικό εισόδημα των αγροτών την τριετία 2018-2021, σύμφωνα με στοιχεία που έχει επεξεργαστεί η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Για το 2021 το καθαρό επιχειρηματικό εισόδημα από την αγροτική δραστηριότητα ανήλθε σε 5.763 εκατ. ευρώ, έναντι των 5.869 εκατ. ευρώ το 2020.

Η καθαρή προστιθέμενη αξία σε βασικές τιμές μειώθηκε κατά 10,52% το 2021 (σταθερές τιμές) στα 4.504 εκατ. ευρώ, έναντι των 4.955 εκατ. ευρώ το 2020. Ο εν λόγω δείκτης βρίσκεται σε συνεχή πτώση από το 2020, παρουσιάζοντας αυτή τη χρονιά μείωση 1,02% συγκριτικά με το 2019 (4.974 εκατ. ευρώ).

Όπως αναφέρει η ΕΛΣΤΑΤ, τα στοιχεία για το έτος 2021 αντανακλούν τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 και της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ. Για την κατάρτιση των εκτιμήσεων χρησιμοποιήθηκαν όλες οι βέλτιστες διαθέσιμες πηγές δεδομένων

Τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για την κατάρτιση των Οικονομικών Λογαριασμών Γεωργίας, προέρχονται από έρευνες της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, από στοιχεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και από άλλες διοικητικές πηγές δεδομένων.

Επισυνάπτεται η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ:

Αύξηση 70,4% καταγράφηκε τον Ιούλιο εφέτος στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας

Αύξηση 70,4% καταγράφηκε τον Ιούλιο εφέτος στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας, καθώς και αύξηση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 50,4% και των εισπράξεων κατά 80,2%.

Το επτάμηνο, παρατηρείται αύξηση κατά 294,5% στους επισκέπτες των μουσείων, κατά 312,6% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 264,8% στις εισπράξεις, δεδομένης της σταδιακής αναστολής λειτουργίας τους από την 1η Νοεμβρίου 2020 έως τις 13 Μαΐου 2021 σε εφαρμογή των μέτρων που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, στους αρχαιολογικούς χώρους καταγράφεται τον Ιούλιο αύξηση των επισκεπτών κατά 54,4%, των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 31,9% και των εισπράξεων κατά 70,7%.

Το επτάμηνο, παρατηρείται αύξηση κατά 231,9% στους επισκέπτες, κατά 223,7% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 242,6% στις εισπράξεις, δεδομένης της αναστολής λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων από τις 7 Νοεμβρίου 2020 έως τις 21 Μαρτίου 2021.

 

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λαιμός: Γιορτάζει τα 50 χρόνια του στη μουσική και τη θάλασσα με μια συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

«Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος»: Η παραπάνω άποψη του Νίτσε μοιάζει να εκφράζει απόλυτα τον Γιώργο Λαιμό, έναν άνθρωπο που, επί σειρά ετών, καταρρίπτει τα στερεότυπα που θέλουν τους πλούσιους και ισχυρούς να θεωρούν την κάθε μορφής ευαισθησία

Συνταξιούχος αστυνομικός έπεσε θύμα απάτης από κέντρο αισθητικής, του πήραν μισό εκατομμύριο ευρώ

Νέα στοιχεία για καταγγελίες που αφορούν τον όμιλο κλινικών αισθητικής δερματολογίας και πλαστικής χειρουργικής που εμπλέκεται στην υπόθεση απαγωγής και ξυλοδαρμού υπαλλήλων ανταγωνιστικής επιχείρησης φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr. Πρόκειται για την περίπτωση ενός συνταξιούχου αστυνομικού που αναγκάστηκε να δώσει μισό εκατ.

Ο ιός που αυξάνει κατά 30% τον κίνδυνο εγκεφαλικού και εμφράγματος

Απειλή και μάλιστα μακροπρόθεσμη για την ομαλή καρδιαγγειακή λειτουργία θα μπορούσε να αποτελέσει ο ιός του έρπητα ζωστήρα, όπως αποκαλύπτει νεότερη συγκεντρωτική μελέτη Αυξημένο κίνδυνο για την υγεία της καρδιάς μπορεί να προκαλέσει ο ιός του έρπητα ζωστήρα, σύμφωνα με

Ο 28χρονος που εκτελέστηκε ως ο «Δράκος του Σέιχ Σου»: «Μανούλα μου γλυκιά είμαι αθώος» – Το χρονικό της υπόθεσης

«Μανούλα μου γλυκιά είμαι αθώος, αθώος, αθώος…» ήταν τα τελευταία λόγια που κατάφερε να εκστομίσει ο 28χρονος Αριστείδης Παγκρατίδης πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος της Χωροφυλακής στις 07:06 το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου 1968. Η εκτέλεση πραγματοποιήθηκε στο