ΕΒΕΠ – Κορκίδης: «Σταθμός» τα Ποσειδώνια – Η σημασία του Πειραιά

Επιστολή του προέδρου του ΕΒΕΠ προς τον διευθύνοντα σύμβουλο των εκθέσεων Ποσειδώνια, Θεόδωρο Βώκο

Τα «Ποσειδώνια» είναι «σταθμός» στα ναυτιλιακά δρώμενα σε παγκόσμια κλίμακα, σημειώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, με επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο των εκθέσεων Ποσειδώνια ΑΕ, Θεόδωρο Βώκο.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μέλλον των θαλάσσιων μεταφορών είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ευημερία των ανθρώπων και του πλανήτη. Γι’ αυτό τον λόγο, η υιοθέτηση μιας παγκόσμιας προσέγγισης για την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα, αποτελεί το πλέον επίκαιρο ζήτημα στα Ποσειδώνια 2022. Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε, ότι η ναυτιλία ευθύνεται μόλις για το 1,7% της συνολικής εκπομπής ρύπων παγκοσμίως. Παραταύτα, σε όρους περιβαλλοντικής απόδοσης, η ναυτιλία των Ελλήνων ηγείται μακράν της προσπάθειας, έχοντας υιοθετήσει τις πιο καινοτόμες και τεχνολογικά προηγμένες τεχνολογίες, που υποδηλώνουν τον αποδιδόμενο δέοντα σεβασμό στο θαλάσσιο περιβάλλον και όχι μόνο. Και στα φετινά Ποσειδώνια, ο ‘κόσμος της ναυτιλίας’ αναμένει με ενδιαφέρον τις καινοτόμες τεχνολογίες που προάγουν τη ναυτιλιακή βιομηχανία, τις νέες προτάσεις για το ‘αύριο’ της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Ο Πειραιάς

Σε αυτό τον ‘καμβά’, ο Πειραιάς, για την ναυτιλία των Ελλήνων, δεν είναι ένα απλό ναυτιλιακό κέντρο. Είναι ‘η καρδιά και το μυαλό’ της ισχυρότερης ναυτιλίας της Ευρώπης και του κόσμου. Δεν πρέπει να διαλάθει της προσοχής μας, ότι επιχειρηματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τη μεταφορά, την ενέργεια, την εφοδιαστική, την αλυσίδα εφοδιασμού, τη χρηματοδότηση, τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, την κατασκευή, τη ναυπηγοεπισκευή, τη συναρμολόγηση, τις νομικές, ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές υπηρεσίες για τη ναυτιλία, έχουν επιχειρηματικό ορίζοντα στον Πειραιά.

Έπειτα από την τετραετή παύση, η οποία μεσολάβησε λόγω πανδημίας από την τελευταία φορά που τα Ποσειδώνια πραγματοποιήθηκαν στην παραδοσιακή, φυσική τους μορφή, τα φετινά Ποσειδώνια είναι μια ‘γιορτή’ επιστροφής στην κανονικότητα. Η τέλεση τους είναι μια ‘ευκαιρία’ να γίνει η απαρχή μιας νέας κοινής προσπάθειας για την εδραίωση του Πειραιά στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία Shipping, Ports & Logistics, Maritime Finance & Law, ως κέντρο πλοιοκτησίας, αλλά και ως ναυπηγικό κέντρο που προωθεί την καινοτομία σε όλο το εύρος του ναυτιλιακού επιχειρείν».

«Αναδεικνύεται το εξωστρεφές πνεύμα της χώρας»

«Στα Ποσειδώνια αναδεικνύεται το αισιόδοξο, δημιουργικό και εξωστρεφές πνεύμα της χώρας μας», δήλωσε ο κ. Κορκίδης. «Παράλληλα αναδεικνύεται το μεγάλο λιμάνι, ως ένα σύγχρονο επιχειρηματικό, τουριστικό, ναυτιλιακό και εμπορικό κέντρο διεθνούς αναγνωρισιμότητας και εμβέλειας. Το ΕΒΕΠ δηλώνει παρόν σε κάθε προσπάθεια ανάδειξης του ρόλου της ναυτιλίας και της σημασίας των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών στο διεθνές εμπόριο και τη ναυπηγική βιομηχανία. Οφείλω να εξάρω τη σημαντική συνδρομή των Ποσειδωνίων στην ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων υποστήριξης της ναυτιλίας και να ευχηθώ, η φετινή διοργάνωση να συνεχίσει την επιτυχή, στη διαδρομή του χρόνου, παραδοσιακή της φυσική μορφή. Είμαι βέβαιος πως η ναυτιλιακή κοινότητα, είτε ως εκθέτες, είτε ως επισκέπτες, από όλο τον κόσμο, που υποστηρίζει και υποστηρίζεται από την ναυτιλία των Ελλήνων, θα δώσει δυναμικό παρόν στα φετινά Ποσειδώνια»

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Άμεση εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ για Λιμενικούς και Αστυνομικούς λόγω μεταναστευτικού

Όλοι οι ένστολοι του Λιμενικού και της Αστυνομίας θα πάρουν εφάπαξ 600 ευρώ τα Χριστούγεννα  ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη. «Με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, με δεδομένη την πλάτη που έβαλαν οι

Άσκηση Κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ «CYBER COALITION 2022»

Από την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022 διεξήχθη στο ΓΕΕΘΑ  η άσκηση «CYBER COALITION 2022», η οποία αποτελεί την σημαντικότερη άσκηση κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ. Η «CYBER COALITION 2022» διευθύνεται από το Κέντρο Αριστείας Συνεργατικής Κυβερνοάμυνας (Cooperative