«Ever Acme»: Το πέρασμα του γιγαντιαίου containership από τη Διώρυγα του Σουέζ [Video]

Το παρθενικό του ταξίδι σε έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς κόμβους θαλάσσιων μεταφορών πραγματοποίησε το γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Ever Acme», τραβώντας πάνω του όλα τα βλέμματα.

Το «Ever Acme» παραδόθηκε τον περασμένο μήνα από την κινεζική ναυπηγική εταιρεία Hudong-Zhonghua Shipbuilding στην Evergreen, τέσσερις μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα και πριν από λίγες ημέρες πέρασε από τη Διώρυγα του Σουέζ με προορισμό την Ευρώπη.

Πρόκειται για το τρίτο containership, χωρητικότητας 24.000 TEU, που παρέλαβε φέτος η εταιρεία και το οποίο είναι ταξινομημένο στον ABS.

Η παραλαβή του «Ever Acme» έγινε νωρίτερα από την αρχικά εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης, κάτι που επετεύχθη -όπως τονίστηκε- χάρη στη βελτίωση των διαδικασιών ναυπήγησης του πλοίου, μέσω της εκ των προτέρων προμήθειας ενός σημαντικού όγκου των απαιτούμενων υλικών και της έγκαιρης προετοιμασίας των σχετικών εργασιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Διώρυγα του Σουέζ αποτελεί την ταχύτερη και πιο άμεση εμπορική διαδρομή μεταξύ Ασίας και Ευρώπης, ενώ χαρακτηριστικό στατιστικό του ρόλου αυτής της τεχνητής πλωτής οδού είναι η διέλευση σε ετήσια βάση 1,17 δισ. τόνων εμπορευμάτων ή το 12% του παγκόσμιου εμπορίου.

To πλοίο παραδόθηκε στην ταϊβανέζικη εταιρεία στις αρχές του χρόνου από το κινεζικό ναυπηγείο Hudong-Zhonghua Shipbuilding, τέσσερις μήνες πριν από την εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης.  Αποτελεί το τρίτο από μια σειρά εννέα πλοίων τα οποία έχει παραγγείλει η εταιρεία και τα οποία θα είναι ταξινομημένα στον ABS.

Εννέα πλοία

Το πρώτο boxship από τη σειρά εννέα πλοίων, με το όνομα «Ever Alot», παραδόθηκε τον Ιούνιο του 2022, ενώ ακολούθησε το δεύτερο, το «Ever Aria», τον Σεπτέμβριο του 2022.  Τα τρία πλοία συγκαταλέγονται στα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο με βάση τη χωρητικότητά τους, ενώ έχουν σχεδιαστεί από τη Hudong-Zhonghua και είναι εξοπλισμένα με πολλά συστήματα βελτίωσης της ενεργειακής τους απόδοσης, σύμφωνα και με τις απαιτήσεις του προτύπου IMO Tier III για τις παραγόμενες εκπομπές NOx, διαθέτοντας, μεταξύ άλλων καινοτομιών, και υβριδικά scrubbers.

Τα μήκους 400 μ. containerships θα εκτελούν δρομολόγια μεταξύ Ασίας και Ευρώπης, μεταφέροντας περισσότερα από 24.000 containers, τα οποία θα στοιβάζονται σε έως και 25 σειρές, σε ύψος που ισοδυναμεί με εκείνο ενός κτιρίου 22 ορόφων.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Βελτίωση του τρόπου επιλογής τόπου προτίμησης των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μετά από παρεμβάσεις της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. αναφορικά με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στο θεσμικό πλαίσιο των μεταθέσεων του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σας ενημερώνουμε ότι στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, συμπεριλαμβάνεται τροποποίηση του άρθρου 28 του ν. 4504/2017, η οποία βελτιώνει τον

Συγχαρητήριο μήνυμα Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την άψογη παρουσία των πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων που συμμετείχαν στη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, τιμώντας την 202η επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Παλιγγενεσίας. Με το

Προεδρική φρουρά: Εύζωνας λιποθύμησε στην σκοπιά (εικόνα)

Προσωρινή αναστάτωση επικράτησε με Εύζωνα της Προεδρικής Φρουράς, ο οποίος λιποθύμησε εν ώρα υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο Εύζωνας αισθάνθηκε αδιαθεσία και χτύπησε το όπλο του, σε ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά. Άμεσα ο αξιωματικός υπηρεσίας έσπευσε κοντά του

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για αύξηση θανατηφόρων λοιμώξεων από τη θάλασσα λόγω υπερθέρμανσης

Η συνεχής θέρμανση του κλίματος θα μπορούσε να αυξήσει τις θανατηφόρες λοιμώξεις από τη θάλασσα! Τα βακτήρια Vibrio vulnificus αναπτύσσονται σε ζεστά ρηχά παράκτια νερά στη θάλασσα και μπορούν να μολύνουν έναν άνθρωπο μετά από ένα κόψιμο ή ένα τσίμπημα

Μετάβαση στο περιεχόμενο