Φιάσκο με το μαγικό φίλτρο Πανοραμίξ  κατανομής των οργανικών θέσεων των Λ/Φ στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ηρεμία επικρατεί στο Γαλατικό Χωριό των Λιμενικών παρά το γεγονός, ότι μειώθηκε και με την βούλα η εισαγωγή για το έτος 2023 των Λ/Φ κατά 40%.

Φούσκα αποδείχθηκε και στην πράξη το «μαγικό φίλτρο» κατανομής των οργανικών θέσεων που κατασκεύασε ο αόρατος κάθε φορά Δρυίδης Πανοραμιξ, ο οποίος ύστερα από σχετική εισήγηση των εκπροσώπων των Γαλατών και    χρησιμοποιώντας  το χρυσό του δρεπάνι, περιέκοψε δραστικά  οργανικές θέσεις από τους Λ/Φ και να δημιουργήσει μεγάλο αριθμό οργανικών θέσεων  για εκείνους τους Γαλάτες, που ανεβαίνουν τάχιστα στην ιεραρχία  με φωτογραφικές διατάξεις, ανεξαρτήτως  αν υπάρχουν οργανικές θέσεις.

Βέβαια για να λέμε και του τυφλού το δίκιο, ποιος από τους εκπροσώπους θα μπορούσε να αντιδράσει,  όταν με ανακοινώσεις και παρεμβάσεις τους  είχαν κάνει τόση φασαρία για τους 900 Υπαξιωματικούς – Αξιωματικούς που υποτίθεται ήταν στον αέρα;

Να σημειώσουμε δε, ότι οι ίδιοι εκπρόσωποι   παρέλειψαν να θυμηθούν   κατά την σύνταξη των Οργανισμών έτους 2018 (π.δ.13/2018) ή του έτους 2014, που η κατάσταση ήταν ακριβώς ίδια, ότι αυτοί οι 900  και τότε  ήταν στον αέρα…

Με τις σοφιστείες αυτές, που χωρίς την βάσανο της νομικής επεξεργασίας έγιναν αποδεκτές, φτάσαμε σήμερα στο σημείο   ο αριθμός των προβλεπόμενων πλέον (π.δ. 33/2021) 497 οργανικών θέσεων για τους εισαγόμενους με Πανελλήνιες Λ/Φ, να έχει σχεδόν καλυφθεί.

Και αυτό διότι θεωρητικά από το έτος  2019 έως και το έτος 2022  έχει γίνει εισαγωγή 400 στελεχών, για το έτος 2023 καθορίστηκε η εισαγωγή 60  και απομένουν  για τα έτη 2024-2027 που συμπληρώνεται 8ετία για την προαγωγή των πρώτων εισαχθέντων,  μόνο 37 θέσεις…

Βγήκε η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) 31/27-9-2022 για την κατανομή των προσλήψεων στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ έτους 2023, εκδόθηκε η  αριθ. 2421.1/3980/23/24-1-2023 ΚΥΑ και κανείς δεν αναρωτήθηκε,  γιατί αυτή η μείωση εισαγωγής των Σημαιοφόρων από 30 σε 24 και των Λ/Φ από 100 σε 60.

Πολλούς  βέβαια τους έφαγε η εσωστρέφεια και η ομφαλοσκόπηση… Κάποιους άλλους οι επερχόμενες κρίσεις και η διατήρηση και διεύρυνση των κεκτημένων…

Και ας έφτασαν οι Ρωμαίοι προ των πυλών του Γαλατικού χωριού…

Τα Λιμενικά Νέα την 28-5-2021 με δημοσίευμα τους με τον τίτλο «Κατανομή οργανικών θέσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ: habemus papam. (2)»  ΕΓΚΑΙΡΑ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ  τότε το αδιέξοδο και το ανερμάτιστο της  ρύθμισης που τορπίλιζε την προσπάθεια Κυβέρνησης και του Υπουργού Ναυτιλίας για αύξηση της πραγματικής δύναμης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με την μη κατανομή μεγάλου αριθμού οργανικών θέσεων στους εισαγωγικούς βαθμούς (Λ.Φ, Σημαιοφόρους).

Παραθέτουμε απόσπασμα από αυτήν την δημοσίευση:

«Κατανομή οργανικών θέσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ: habemus papam. (2)

Άνθρακας ο θησαυρός για αύξηση της πραγματικής δύναμης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατά 1.500 άτομα.

Άλλη η πολιτική βούληση που εκφράστηκε με τις διατάξεις του άρθρου 22 του ν. 4676/2020 και άλλες οι βουλές των  «τεχνοκρατών» και όσων «βοήθησαν» για την έκδοση του π.δ.33/2021

Τραγική διαπίστωση από τις διατάξεις του νέου π.δ. 33/2021 αποτελεί το γεγονός, ότι  είναι  περιορισμένες οι δυνατότητες προσλήψεων, προκειμένου ενισχυθεί αριθμητικά το  Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, δεδομένου ότι σε σχέση με τον αριθμό της αύξησης των οργανικών θέσεων (1.500)  κατανεμήθηκαν  ελάχιστες συγκριτικά οργανικές θέσεις στους εισαγωγικούς βαθμούς (Σημαιοφόρου, Λιμενοφύλακα).

 

  1. Τι συμβαίνει με τις οργανικές θέσεις των Λ/Φ;

 Με το νέο π.δ. 33/2021:

………..

β)  Καθορίστηκαν 497 θέσεις για λιμενοφύλακες που κατατάσσονται μετά από πανελλήνιες εξετάσεις. Αν υποθέσουμε ότι κατ’ ετος εισάγονται στην Σχολή Λ/Φ 100 δόκιμοι ετησίως θα έπρεπε ο αριθμός των οργανικών θα έπρεπε να είχε καθοριστεί τουλάχιστον στις  1.000 (Σχολή:2 έτη χ 100=200, 8ετη παραμονής στο βαθμό Λ/Φ χ 100=800. ΣΥΝΟΛΟ:1.000)

Τι σημαίνει αυτό;

Είναι πολύ απλό. Σε τρία χρόνια δεν θα υπάρχουν θέσεις για να κατατάσσονται  ετησίως στην Σχολή Λιμενοφυλάκων  ούτε οι 100 Λ/Φ που θέσπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η Σχολή Λ/Φ σε τρία χρόνια δεν θα μπορεί να έχει εισαγωγή νέων δοκίμων ,  αν δεν τροποποιηθεί άμεσα η «περίεργη»  κατανομή κατά βαθμό του προσωπικού που θεσπίστηκε με το π.δ. 33/2021.

Έτσι θα αυξηθεί η δύναμη του Σώματος;

Όχι μόνο δεν θα αυξηθεί η δύναμη του Σώματος αλλά θα συρικνωθεί σχεδόν στο μισό της δύναμής του όταν θα συνταξιοδοτηθούν οι μεγάλες «σειρές» των δεκαετιών του 1990 και 2000.

Είναι φανερό ότι αδόκιμα κάποιοι «τεχνοκράτες», προσπάθησαν να εναρμονίσουν τις Οργανικές Θέσεις με την πραγματική κατάσταση που έχει προκύψει από τις κατά καιρούς τερατουργικές και φωτογραφικές διατάξεις περί προαγωγών στελεχών  που προέρχονται από την ΣΔΥΛΣ και την  Σχολή Λ/Φ.

Να υποθέσουμε, ότι αγνοούσαν την νομοθεσία περί Ιεραρχίας και Προαγωγών των  ΥΠΑΞ και Λ/Φ η οποία επιτρέπει την προαγωγή των ανεξαρτήτως ύπαρξης κενών οργανικών θέσεων αν συμπληρώνεται ο ελάχιστος χρόνος παραμονής σε ένα βαθμό;

Μπορεί. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι  δεν κατανόησαν  το γιατί ότι  π.χ. παρά την μία (01) οργανική θέση στο βαθμό του Αντιπλοιάρχου ή αντίστοιχα των 17 στον βαθμό του Πλωτάρχη  για αξιωματικούς προερχόμενους εκ ΔΥΛΣ έχει προαχθεί στους βαθμούς αυτούς εκτός οργανικών θέσεων πολύ μεγαλύτερος αριθμός στελεχών.

Δεν κατανόησαν καν την έννοια των προαγωγών  εκτός οργανικών θέσεων. Με τις διατάξεις του π.δ. 33/2021 ουσιαστικά επιχείρησαν στην πράξη να καταργήσουν προγενέστερες διατάξεις νόμων…

Αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί, αν πρώτα έμπαιναν  στον κόπο να αναμορφώσουν το π.δ. 81/2012 για την ιεραρχία και τις προαγωγές και μετά να καθορίσουν τα της κατανομής των οργανικών θέσεων.

Έτσι θα έμπαιναν στον κόπο π.χ. να αναθεωρήσουν την διάταξη παραμονής του Λιμενοφύλακα στον βαθμό επί οκτώ (08) έτη.

Βέβαια  περιέργως οι εκπρόσωποι των εργαζομένων που «βοήθησαν» για την έκδοση του π.δ. 33/2021,  σχετικά πρόσφατα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 65 του ν. 4504/2017 είχαν αποδεχθεί  να παραμένει η διάταξη αυτή για τους Λ/Φ σε ισχύ.

Έτσι, αναπόφευκτα τους προέκυψε και η ανάποδη πυραμίδα, η οποία αποτρέπει την κατάταξη νέου αίματος στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Δεν αναρωτήθηκαν άραγε αυτοί που συνέταξαν αυτό το νέο π.δ. 33/2021, γιατί δεν έγινε ανάλογη διαδικασία «προσαρμογής» κατά την σύνταξη των Οργανισμών έτους 2018 (π.δ.13/2018) ή του έτους 2014; Ήταν «άσχετοι» οι συντάξαντες εκείνους τους Οργανισμούς, ή  ήξεραν κάτι παραπάνω;

Αναρωτήθηκαν ποτέ  για ποιο λόγο  στους προηγούμενους Οργανισμούς είχαν θεσπιστεί  ως ενιαίες οι θέσεις των Υπαξιωματικών και Λ/Φ που προέρχονταν από απόφοιτους της Σχολής Λ/Φ;

Μήπως τελικά με τις ενιαίες θέσεις  διευκολυνόταν η πρόσληψη νέων στελεχών και η  υπερσκέλιση  πρόσκαιρης φύσεως γραφειοκρατικών θεμάτων;»

Ποιο το συμπέρασμα;

Η κατάσταση αυτή, που είναι πέρα και έξω από τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης αναφορικά με τον ρόλο και την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος και πρόσφατα και του ίδιου του Πρωθυπουργού, πρέπει να διορθωθεί άμεσα με την τροποποίηση του π.δ. 33/2021.

Χωρίς πολλές- πολλές κουβέντες και περικοκλάδες.

Αυτήν την δύσκολη για τα εθνικά μας συμφέροντα περίοδο, μείωση  εισαγόμενων  στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ που προορίζονται για την φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, για τεχνοκρατικούς λόγους; Πού ακούστηκε..

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγιος Νικόλαος: Ο προστάτης των ναυτικών και των λιμενικών

Ο Άγιος Νικόλαος γεννήθηκε στα Πάταρα της Λυκίας, που είναι στη Μ. Ασία, γύρω στα 250 μ.Χ. Ήταν μοναχοπαίδι. Οι γονείς του ήταν ευσεβείς και καλής οικονομικής καταστάσεως. Ακολούθησε τον σκληρό, αλλά άγιο δρόμο της ασκήσεως, από μικρός. Σαν έγινε

Ανοδική η πορεία των πωλήσεων των Σούπερ Μάρκετ το δεκάμηνο του 2024

Αυξάνουν συνεχώς τον τζίρο τους Στα 9,957 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε ο τζίρος των ταχυκίνητων καταναλωτικών αγαθών (FMCGs) την χρονική περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2024 από 9,623 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, σημειώνοντας αύξηση 3,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών

Υπερδιπλασιάστηκε η περιουσία των δισεκατομμυριούχων την τελευταία δεκαετία

  Σύμφωνα με την UBS το διάστημα 2015-2024 αρθροιστικά η περιουσία τους αυξήθηκε κατά 121% περνώντας από τα 6,3 τρισ. δολάρια στα 14 τρισ. δολάρια Η περιουσία των δισεκατομμυριούχων υπερδιπλασιάστηκε σε διεθνές επίπεδο σε ένα διάστημα σχεδόν 10 ετών, καταγράφοντας

Μετάβαση στο περιεχόμενο