Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Ηράκλειο Κρήτης

Με μια λαμπρή εκδήλωση και παρουσία πλήθους κόσμου, φωταγωγήθηκε απόψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατεία Ελευθερίας, ενώ παράλληλα άνοιξε τις πύλες του και το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο», το οποίο προσφέρει και φέτος πληθώρα επιλογών σε μικρούς και μεγάλους, για να ζήσουν το πνεύμα των εορταστικών ημερών.

Την αντίστροφη μέτρηση για τη φωταγώγηση έδωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Με την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, δίδεται το έναυσμα της εφετινής εορταστικής περιόδου. Ακολουθεί ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για κάθε ηλικία. Με σεβασμό στο περιβάλλον και λαμβάνοντας υπόψιν μας την ενεργειακή κρίση που διανύουμε, το ‘Χριστουγεννιάτικο Κάστρο’ επιστρέφει στην καρδιά της πόλης με σκοπό να προσφέρει την χαρά και την ατμόσφαιρα της γιορτής, σε κάθε επισκέπτη, σε μικρούς και μεγάλους. Στον δήμο Ηρακλείου θα είμαστε και κατά την εορταστική περίοδο δίπλα σας, όπως και ολόκληρο το χρόνο. Και θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, οι εορταστικές ευχές να είναι και έμπρακτες. Για να ανακουφιστούν συμπολίτες μας που έχουν άμεσες ανάγκες και βρίσκονται σε δυσχερή θέση. Καλές Γιορτές σε όλους».

7c4a0207
7c4a0958
7c4a1000

 

Νωρίτερα ο κόσμος που κατέκλυσε την πλατεία και γενικά το κέντρο της πόλης, είχε την ευκαιρία να διασκεδάσει με την «Κυρία των Ξωτικών», τους χριστουγεννιάτικους Mickey και Minnie και τον πανύψηλο Ξυλοπόδαρο και να ακούσει χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη δημοτική παιδική χορωδία και από τη φιλαρμονική του δήμου Ηρακλείου.

Αμέσως μετά τη φωταγώγηση και τα πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό, οι «Vamos Enseble» έδωσαν μια πολύ ωραία συναυλία και χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό. Η συναυλία είχε συνδιοργανωθεί από την Περιφέρεια Κρήτης.

Στη φωταγώγηση παρευρέθηκαν αντιπεριφερειάρχες, αντιδήμαρχοι, μέλη της δημοτικής αρχής, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.ά..

Το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» του δήμου Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.) θα λειτουργήσει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος, εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, κρίθηκε προτιμότερο να μειωθούν οι ημέρες και οι ώρες λειτουργίας του, ενώ ο στολισμός, τόσο στο «Κάστρο», όσο και στην πόλη γενικά, έχει γίνει κατά κύριο λόγο με λαμπάκια LED.

Φωτογραφίες: ekiti.gr

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιάσκο με το μαγικό φίλτρο Πανοραμίξ  κατανομής των οργανικών θέσεων των Λ/Φ στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ηρεμία επικρατεί στο Γαλατικό Χωριό των Λιμενικών παρά το γεγονός, ότι μειώθηκε και με την βούλα η εισαγωγή για το έτος 2023 των Λ/Φ κατά 40%. Φούσκα αποδείχθηκε και στην πράξη το «μαγικό φίλτρο» κατανομής των οργανικών θέσεων που κατασκεύασε

Πίτα ΕΑΑΛΣ: Οι τυχεροί της χρονιάς

Αναδημοσιεύουμε ενημέρωση της Ε.Α.Α.Λ.Σ. που αναρτήθηκε πριν λίγο στην ιστοσελίδα της: “Όπως επιτάσσει το έθιμο, αλλά και η δεοντολογία είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τους τυχερούς της χρονιάς για την Ένωσή μας, που έτυχαν τα τέσσερα φλουριά που είχαν

Δημήτριος και Τάσος Καφετζής: Δύο αδέλφια στο πηδάλιο του Celebrity Ascent

Το κρουαζιέροπλοιο Celebrity Ascent της Celebrity Cruises, το οποίο θα ξεκινήσει από το Fort Lauderdale των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2023, προσφέρει δρομολόγια Ανατολικής και Δυτικής Καραϊβικής, φέρνοντας τους επιβάτες του σε λιμένες, όπως η Aruba, το Bimini, το Grand

«Επιλέγω Ναυτιλία»

Στο πλαίσιο των πανελλαδικών επιμορφωτικών εκδηλώσεων που έχει υιοθετήσει και διεξάγει συστηματικά η ομάδα της Isalos.net, με τη συμμετοχή του Ιδρύματος Ευγενίδου, διοργάνωσε για μια ακόμη χρονιά ημερίδα- συνάντηση των σπουδαστών των Σχολών Πλοιάρχων & Μηχανικών της ΑΕΝ Μακεδονίας με