Φωτιά στον Ναύσταθμο Κρήτης: Μήνυμα 112 για εκκένωση – Πνέουν ισχυροί άνεμοι

Συναγερμός στην πυροσβεστική για φωτιά στην περιοχή της Σούδας. Εκκενώθηκαν το νοσοκομείο και οι εγκαταστάσεις.

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή της Σούδας και συγκεκριμένα κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση και στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 19 οχήματα με πέντε πεζοπόρα τμήματα.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται διαρκώς, ενώ, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, Μανώλη Λέκκα, οι άνεμοι αναμένεται να ενταθούν.

Η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα έχει διακοπεί, όπως επίσης και η κυκλοφορία επί του ΒΟΑΚ με εκτροπή των οχημάτων προς Χανιά ή Μαλάξα.

Μήνυμα του 112 για εκκένωση του ναυστάθμου

Λίγο μετά τις 09:20 το πρωί της Τρίτης (23/4), το 112 ενεργοποιήθηκε για τη μεγάλη φωτιά στα Χανιά, στην περιοχή της Σούδας κοντά στον ναύσταθμο, για εκκένωση της ευρύτερης περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, σε μήνυμά του, η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρει τα εξής: «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή».

κρητη φωτια τωρα ναυσταθμος

Όπως μεταδίδει το flashnews, η αιτία πρόκλησης της πυρκαγιάς παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Λίγο πριν τις 10:00 ζητήθηκε η προληπτική εκκένωση του Δημοτικού Σχολείου, του Ναυτικού Νοσοκομείου και της Λέσχης Υπαξιωματικών.

Νωρίτερα η φωτιά απείλησε κατοικίες στον οικισμό.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι έχει εκκενωθεί ο παιδικός σταθμός στη Σούδα.

Σημειώνεται ότι επειδή σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της «άσκησης «Μίνωας» το συγκεκριμένο πρόκειται για πραγματικό συμβάν.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

 

 

 

 

φωτια τωρα κρητη ναυσταθμος

φωτια τωρα κρητη ναυσταθμος

φωτια τωρα κρητη ναυσταθμος

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντοπίστηκε μετά από 58 χρόνια το ναυάγιο της «Φαλκονέρας» – Η αιτία βύθισης του πλοίου

Μετά από 58 χρόνια εντοπίστηκε στα 700 μέτρα βάθος και σε απόσταση 20 ναυτικών μιλίων από την τοποθεσία στην οποία θεωρήθηκε αρχικά ότι είχε βυθιστεί, το ναυάγιο της «Φαλκονέρας». Το κύτος του οχηματαγωγού «Ηράκλειον» που βυθίστηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1966

Ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά δρομολόγια του πρώτου βουλγάρικου ηλεκτρικού καταμαράν στο Δούναβη

Ο δήμος της βουλγαρικής πόλης Σιλίστρα ξεκίνησε δοκιμαστικά δρομολόγια του πρώτου βουλγαρικού ηλεκτρικού καταμαράν στον ποταμό Δούναβη. Το σκάφος, αξίας περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ, κατασκευάστηκε στο πλαίσιο ενός διασυνοριακού έργου μεταξύ της δημοτικής αρχής της Σιλίστρα και του νομαρχιακού συμβουλίου

Νησιά Άλαντ: Η «Αχίλλειος πτέρνα» της Φινλανδίας προκαλεί πονοκέφαλο στην Ευρώπη

Η στρατικοποίηση των ελληνικών νησιών στο Ανατολικό Αιγαίο, για την οποία η Τουρκία προβάλει συνεχώς τις αντιρρήσεις της, έχει κριθεί απαραίτητη εξαιτίας των άστατων ελληνοτουρκικών σχέσεων. Συχνά η ελληνική διπλωματία επικαλείται το ότι «η Ελλάδα δεν έχει τους γείτονες της Σουηδίας». Η εισβολή

ΜΤΝ: Αναρτήθηκαν οι βεβαιώσεις αποδοχών ΜΤΝ & ΕΚΟΕΜΝ 2023 για την Εφορία

Το ΜΤΝ ανάρτησε χτες (24/5/2024) τις Βεβαιώσεις Αποδοχών από το ΜΤΝ και από το ΕΚΟΕΜΝ για το Έτος 2023 που υποβάλλονται αυτούσιες στην Εφορία με τις φορολογικές δηλώσεις των μερισματούχων του Ταμείου. Στις Βεβαιώσεις Αποδοχών εξατομικευμένη πρόσβαση μπορεί να έχει

Μετάβαση στο περιεχόμενο