«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά ενόψει Πάσχα – Μια «περιουσία» για ταξίδι με πλοίο στα νησιά

Απλησίαστος προορισμός τα νησιά για τους έλληνες ταξιδιώτες. «Τσίμπησαν» και άλλο οι τιμές στα ακτοπλοϊκά.

Όνειρο… πασχαλινής νυκτός φαντάζει για μία οικογένεια ένα ταξίδι με πλοίο σε κάποιο νησί για το Πάσχα 2024, καθώς οι τιμές στα ακτοπλοϊκά έχουν πραγματικά εκτροχιαστεί.

Μετά τις απανωτές αυξήσεις στα εισιτήρια από το καλοκαίρι του 2022 λόγω της ενεργειακής κρίσης, δεν έγινε καμία «διόρθωση» στις τιμές των ακτοπλοϊκών παρά το γεγονός ότι οι τιμές στα καύσιμα αποσυμπιέστηκαν.

Τα ακριβά εισιτήρια σε συνδυασμό και με τη γενικότερη ακρίβεια και το ήδη «κουτσουρεμένο» εισόδημα των πολιτών, έχουν μετατρέψει τα νησιά σε απλησίαστο προορισμό ή προορισμό για τουρίστες του εξωτερικού.

Οι τιμές στα ακτοπλοϊκά

Για μια παρέα τεσσάρων ατόμων ή μια οικογένεια με δύο παιδιά άνω των 12 ετών τα εισιτήρια ακόμα και στο κατάστρωμα είναι πανάκριβα, όπως φαίνεται σε σχετικό ρεπορτάζ του MEGA.

  • Χίος: Για 4μελη οικογένεια με ΙΧ, με επιστροφή: 596€
  • Ρόδος: Για 4μελη οικογένεια με ΙΧ, με επιστροφή: 1.028€ (91€ / εισιτήριο, χωρίς καμπίνα & 150€ το ΙΧ)
  • Νάξος: Για 4μελη οικογένεια με ΙΧ, με επιστροφή (με ταχύπλοο): 952€ (90€/εισιτήριο -business θέση- & 116€ το ΙΧ)

«Τσίμπησαν» και άλλο οι τιμές στα εισιτήρια

Και σαν να μην έφταναν οι αυξήσεις που έχουν μεσολαβήσει έως σήμερα, από τον Μάρτιο έως τον Απρίλιο, οι τιμές «φούσκωσαν» κι άλλο.

Μάρτιος 2024 Απρίλιος 2024 Αύξηση
Πειραιάς – Πάρος 50 € (συμβατικό)

63,70 € (γρήγορο)

50 € (συμβατικό)

83,50 € (γρήγορο)

+ 19,80€ (γρήγορο)
Πειραιάς – Τήνος 49€ (συμβατικό)

75€ (γρήγορο)

49€ (συμβατικό)

83,50€ (γρήγορο)

+ 8,50€ (γρήγορο)
Πειραιάς – Αμοργός 84,90€ (γρήγορο) 87,90€ (γρήγορο) + 3€
Πειραιάς – Σέριφος 59,70€ (συμβατικό) 63,70€ (συμβατικό) + 4€
Πειραιάς – Φολέγανδρος 83,70€ 83,70€

Χωρίς πλοία τη Μεγάλη Τετάρτη λόγω απεργίας για την Πρωτομαγιά

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Μεγάλη Τετάρτη (1/5) τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα σε όλα τα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ για την Πρωτομαγιά.

Συγκεκριμένα, η απεργία της ΠΝΟ αρχίζει την 00.01 ώρα της 1-5-2024 και λήγει στις 24.00 της ίδιας ημέρας.

Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Λίγες ημέρες απομένουν για το Πάσχα και -όπως είναι φυσικό- όσοι σκοπεύουν να σουβλίσουν τον πατροπαράδοτο οβελία αναμένουν ο καιρός να βάλει το «χέρι» του.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο θα είναι είτε άστατος στις περισσότερες περιοχές είτε θα σημειωθούν βροχές στη βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 23 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή της Ανάστασης, το ένα σενάριο θέλει τον καιρό να είναι άστατος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ σύμφωνα με το δεύτερο, ο καιρός θα είναι βροχερός στα δυτικά και βόρεια.

Θα υπάρξει μικρή μεταφορά σκόνης, ενώ οι βοριάδες θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα

tsatrafillias_kairos_fec4e.jpg

Μαρουσάκης: Σίγουρη η κακοκαιρία την Ανάσταση

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης «βλέπει» κακοκαιρία.

Αν και όλη η εβδομάδα θα κυλήσει με κάποια αστάθεια και βροχές προς τη δυτική και και βόρεια Ελλάδα, ωστόσο, μία οργανωμένη κακοκαιρία θα φτάσει το Μεγάλο Σάββατο αρχικά από τα δυτικά και θα επεκταθεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Κυριακή του Πάσχα.

Περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας μπορούν να δουν βροχές ακόμα και κατά τη διάρκεια της Ανάστασης.

Για την Κυριακή, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει πως οι βροχές μπορεί να επεκταθούν ακόμα και μέσα στο Αιγαίο.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συντάξεις: Αυξήσεις έως 100 ευρώ και αναδρομικά για ειδικές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών

Νέα ρύθμιση προβλέπει επανυπολογισμό συντάξεων για δικαιούχους που εξαιρέθηκαν από τον νόμο Κατρούγκαλου – Ποιοι ωφελούνται και τι αλλάζει Σημαντικές αυξήσεις στις συντάξεις ειδικών κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών φέρνει νέα νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με τους δικαιούχους να

Νέος ΚΟΚ: 100 ευρώ πρόστιμο σε κάθε επιβάτη που δεν φορά ζώνη

Παρότι η χρήση της είναι υποχρεωτική εδώ και δεκαετίες, πολλοί επιβάτες εξακολουθούν να μην τη φορούν, υποτιμώντας τους κινδύνους αλλά και τις νομικές συνέπειες που προβλέπει η νομοθεσία. Τα πρόστιμα για οδηγούς και επιβάτες Η μη χρήση ζώνης ασφαλείας από τον οδηγό

Το ψάρι που κλωνοποιεί τον εαυτό του και συνεχίζει να ευημερεί

Στα ποτάμια του Μεξικού και του νότιου Τέξας ζει ένα ιδιαίτερο είδος ψαριού που φαίνεται να αψηφά τους βασικούς κανόνες της εξέλιξης. Πρόκειται για την Amazon molly, ένα ψάρι που αποτελείται αποκλειστικά από θηλυκά άτομα και καταφέρνει να επιβιώνει χωρίς τη συμβολή αρσενικών

Καταδίωξη ταχύπλοου με 31 μετανάστες στο Φαρμακονήσι – Συνελήφθη ο διακινητής

Επεισοδιακή καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους που μετέφερε μετανάστες σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 5 Ιουνίου στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου. Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε το ταχύπλοο να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας προς τις ακτές του νησιού. Ο