Frontex: Αύξηση 86% των παράτυπων εισόδων προσφύγων στην ΕΕ

Ο αριθμός των παράτυπων εισόδων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκε κατά 86% μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου και ανήλθαν σε 155.090 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Frontex, ο Οργανισμός Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής.

Τον Ιούλιο, ο αριθμός των εισόδων αυξήθηκε κατά 63% σε ετήσια βάση, σε 34.570, σύμφωνα με ανακοίνωση στην οποία δημοσιεύονται τα προκαταρκτικά στοιχεία.

Η Frontex διευκρίνισε ότι οι Ουκρανοί πρόσφυγες που εισέρχονται στην ΕΕ μέσω των συνοριακών διελεύσεων δεν ελήφθησαν υπόψη σε αυτούς τους υπολογισμούς.

Σύμφωνα με την Frontex, 7,7 εκατομμύρια Ουκρανοί πολίτες έχουν εισέλθει στην ΕΕ από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο.

Περισσότερες από 14.866 παράτυπες είσοδοι, «σχεδόν τριπλάσιες» σε σχέση με τον περασμένο Ιούλιο, καταγράφηκαν μέσω της Διαδρομής των Βαλκανίων, η οποία συνεχίζει να είναι «η πιο ενεργή», με 70.770 περιπτώσεις που εντοπίστηκαν τους επτά μήνες του έτους.

Οι κύριες εθνικότητες σε αυτήν τη διαδρομή ήταν μετανάστες από τη Συρία, το Αφγανιστάν και την Τουρκία.

Η διαδρομή της Κεντρικής Μεσογείου χρησιμοποιήθηκε από περισσότερους από 42.500 μετανάστες μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου, σημειώνοντας αύξηση 44% σε σύγκριση με τους πρώτους επτά μήνες της περασμένης χρονιάς.

Ο αριθμός των περιπτώσεων που εντοπίστηκαν στη διαδρομή της Ανατολικής Μεσογείου παρέμεινε υψηλός με 22.601 αφίξεις, «υπερδιπλάσιες» σε σχέση με πέρυσι.

Ο αριθμός των αφίξεων στην Κύπρο αντιπροσώπευσε περισσότερο από το ήμισυ του συνολικού αριθμού των εντοπισμένων περιπτώσεων, οι περισσότεροι ήταν μετανάστες από τη Συρία, τη Νιγηρία και το Κονγκό.

Στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ, ο αριθμός των παράτυπων διελεύσεων μειώθηκε κατά 32% από την αρχή της χρονιάς, σε 2.923.

Οι εθνικότητες που ακολούθησαν αυτή τη διαδρομή ήταν κυρίως Ουκρανοί, Ιρακινοί και Λευκορώσοι πολίτες.

Οι διελεύσεις και στις δύο πλευρές της Μάγχης αυξήθηκαν κατά 55% σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2021, σε 28.000 περιπτώσεις που εντοπίστηκαν, σύμφωνα με τη Frontex.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο «μικροσκόπιο» της Ε.Ε. ελληνική ναυτιλία και Μόσχα

Νέα προβλήματα στην ελληνική ναυτιλία -και ειδικά στις εταιρίες που πρωταγωνιστούν στη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου προς τρίτες χώρες- θα προκαλέσει το 12ο «πακέτο» κυρώσεων της Ε.Ε. κατά της Μόσχας το οποίο προγραμματίζεται να υιοθετηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 14ης-15ης Δεκεμβρίου.

«Η Ελλάδα να είναι παρούσα στην Ερυθρά θάλασσα»

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» H Ερυθρά Θάλασσα, μήκους 1.400 ναυτικών μιλίων από το Σουέζ μέχρι τον πορθμό του Μπαμπ ελ Μαντέμπ, είναι καίριας σημασίας θαλάσσια λεωφόρος, από εμπορική και ενεργειακή άποψη για την Ευρώπη και την Ασία. Τη σημασία της

Προειδοποίηση ασφαλείας για τα εμπορικά πλοία

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Η διεθνής ναυτιλία ζητά περισσότερη στρατιωτική προστασία στις θαλάσσιες διαδρομές στη Μέση Ανατολή μετά τις επιθέσεις των ανταρτών που υποστηρίζονται από το Ιράν στην Ερυθρά Θάλασσα, οι οποίες προκάλεσαν φόβους για νέες διαταραχές στο παγκόσμιο εμπόριο, συμπεριλαμβανομένου του ενεργειακού εφοδιασμού. Η ανησυχία

Εντός Δεκεμβρίου ξεκινά η επέκταση του φράχτη μήκους 35 χλμ. στον Έβρο

Εντός του Δεκεμβρίου θα αρχίσει να υψώνεται σταδιακά ο νέος φράχτης, μήκους 35 χλμ. στον Έβρο. Την ίδια ώρα που οι περιπολίες στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, παρά το γεγονός ότι έχουν μειωθεί σημαντικά οι μεταναστευτικές ροές

Μετάβαση στο περιεχόμενο