Φυτοπλαγκτόν στον Θερμαϊκό: «Το κεντρικό κράτος αναθέτει την απομάκρυνση σε ιδιώτες»

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αναφέρθηκε στην εμφάνιση των φυτοπλαγκτόν και την έντονη δυσοσμία τους στον Θερμαϊκό κόλπο. Ο Κ. Ζέρβας τόνισε πως πρόκειται για φυσικό φαινόμενο, το οποίο δεν αποτελεί αρμοδιότητα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα:

«Δυστυχώς η εμφάνιση μεγάλης έκτασης φυτοπλαγκτόν και η έντονη δυσοσμία που αυτό προκαλεί, αποτελούν ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο ταλαιπωρεί για χρόνια την πόλη της Θεσσαλονίκης. Είναι γνωστό, πως το φαινόμενο υποχωρεί σταδιακά όταν φυσάει ο Βαρδάρης και πέφτει η θερμοκρασία.

Ωστόσο, η τεχνική απομάκρυνση της βιομάζας απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και εξοπλισμό, την οποία το κεντρικό κράτος τα τελευταία χρόνια αναθέτει σε ιδιώτες.

Παρότι η αντιμετώπιση του φαινομένου δεν αποτελεί αρμοδιότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ή άλλου φορέα ΟΤΑ θα συνεχίσουμε να πιέζουμε τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, προκειμένου να βρεθεί ένας μόνιμος μηχανισμός αντιμετώπισης του φαινομένου, κι επιτέλους να βρεθεί η πρέπουσα και αποτελεσματική λύση για την ολοκληρωμένη διαχείριση τόσο του Θερμαϊκού, όσο και του δάσους του Σέιχ Σου, που αποτελούν τους δύο πνεύμονες της πόλης.

Σε ότι αφορά την απομάκρυνση της επιπλέουσας βιομάζας, εάν παρά τις εκκλήσεις μας, οι υπηρεσίες του κεντρικού κράτους συνεχίσουν να κωφεύουν για μόνιμη επίλυση του ζητήματος, ο Δήμος Θεσσαλονίκης κατά παρέκκλιση κάθε τυπικής αρμοδιότητας, και ευθύνης θα διεκδικήσει και θα εφαρμόσει λύση, εδώ και τώρα. Κι ας έρθουν μετά να μας πουν ότι παρανομήσαμε. Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να περιμένει κι άλλο».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμάνι Ηρακλείου: Ο Λ. Σιγάλας μιλά για τις προτεραιότητες του Ομίλου Grimaldi!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan Lines τόνισε ότι στόχος του ομίλου είναι να αξιοποιηθεί η κομβική θέση του λιμανιού και να ενισχυθεί τόσο η οικονομία της πόλης όσο και η Κρήτη συνολικά Από την ανάπτυξη των υφιστάμενων υποδομών των λιμανιών Ηρακλείου και

Κατσαφάδος: Όλοι μας νιώθουμε περήφανοι που ενισχύεται η πιο μάχιμη μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανάρτηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Πριν λίγες μέρες, μαζί με τον Υπουργό @joikonomou , παρακολουθήσαμε την Τελετή Αποφοίτησης του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΚΑΜ. Η δύναμη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, αυξήθηκε με 22 νέους αστυνομικούς που ολοκλήρωσαν το 24ο Σχολείο

Μεγάλη αύξηση στον κατάπλου ιστιοφόρων στην Χάλκη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Χάλκης από το 2019 έως και τον Αύγουστο του 2023, χωρίς να προσμετράται ο αριθμός των επισκεπτών με τα ιστιοφόρα, γιοτ και φουσκωτά, το νησί της Χάλκης είχε αύξηση 427% μέσω της Ακτοπλοΐας.

Πέντε κατηγορούμενοι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας στη Βρετανία

Πέντε άτομα στη Βρετανία κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό την κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας. Σύμφωνα με το BBC, οι Ορλίν Ρούσεφ, Μπίζερ Ντζαμπάζοφ, Κατρίν Ιβάνοβα, Ιβάν Στογιάνοφ και Βάνια Γκαμπέροβα. Οι πέντε κατηγορούμενοι ζουν επί χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο Οι συγκεκριμένοι

Μετάβαση στο περιεχόμενο