Φυτοπλαγκτόν στον Θερμαϊκό: «Το κεντρικό κράτος αναθέτει την απομάκρυνση σε ιδιώτες»

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αναφέρθηκε στην εμφάνιση των φυτοπλαγκτόν και την έντονη δυσοσμία τους στον Θερμαϊκό κόλπο. Ο Κ. Ζέρβας τόνισε πως πρόκειται για φυσικό φαινόμενο, το οποίο δεν αποτελεί αρμοδιότητα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα:

«Δυστυχώς η εμφάνιση μεγάλης έκτασης φυτοπλαγκτόν και η έντονη δυσοσμία που αυτό προκαλεί, αποτελούν ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο ταλαιπωρεί για χρόνια την πόλη της Θεσσαλονίκης. Είναι γνωστό, πως το φαινόμενο υποχωρεί σταδιακά όταν φυσάει ο Βαρδάρης και πέφτει η θερμοκρασία.

Ωστόσο, η τεχνική απομάκρυνση της βιομάζας απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και εξοπλισμό, την οποία το κεντρικό κράτος τα τελευταία χρόνια αναθέτει σε ιδιώτες.

Παρότι η αντιμετώπιση του φαινομένου δεν αποτελεί αρμοδιότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ή άλλου φορέα ΟΤΑ θα συνεχίσουμε να πιέζουμε τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, προκειμένου να βρεθεί ένας μόνιμος μηχανισμός αντιμετώπισης του φαινομένου, κι επιτέλους να βρεθεί η πρέπουσα και αποτελεσματική λύση για την ολοκληρωμένη διαχείριση τόσο του Θερμαϊκού, όσο και του δάσους του Σέιχ Σου, που αποτελούν τους δύο πνεύμονες της πόλης.

Σε ότι αφορά την απομάκρυνση της επιπλέουσας βιομάζας, εάν παρά τις εκκλήσεις μας, οι υπηρεσίες του κεντρικού κράτους συνεχίσουν να κωφεύουν για μόνιμη επίλυση του ζητήματος, ο Δήμος Θεσσαλονίκης κατά παρέκκλιση κάθε τυπικής αρμοδιότητας, και ευθύνης θα διεκδικήσει και θα εφαρμόσει λύση, εδώ και τώρα. Κι ας έρθουν μετά να μας πουν ότι παρανομήσαμε. Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να περιμένει κι άλλο».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aνταλλαγή κρατουμένων Ουκρανίας και Ρωσίας…

Η Ρωσία και η Ουκρανία αντάλλαξαν σήμερα από 270 αιχμαλώτους πολέμου και 120 πολίτες η κάθε πλευρά, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας… Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι το πρώτο στάδιο της ανταλλαγής κρατουμένων «1000 έναντι 1000» ολοκληρώθηκε.«Επιστρέφουμε

Ο Παναθηναϊκός παρέδωσε το στέμμα του…

Κατώτερος των περιστάσεων εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, στον πρώτο ημιτελικό του φάιναλ φορ για τη Euroleague που διεξάγεται στο Αμπού Ντάμπι… Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν τον περσινό τους θρίαμβο και παρέδωσαν το στέμμα τους μετά την

Ναυάγιο Πύλου: Ποινική δίωξη για κακουργήματα σε 17 μέλη του Λιμενικού – Ανάμεσά τους ο τότε Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος

Ποινική δίωξη για κακουργήματα ασκήθηκε εναντίον 17 μελών του Λιμενικού Σώματος, μεταξύ των οποίων και ανώτεροι αξιωματικοί της ηγεσίας του, σχετικά με το ναυάγιο του αλιευτικού σκάφους “Adriana” που έγινε δυτικά της Πύλου στις 14 Ιουνίου 2023. Υπενθυμίζεται ότι στο πλοίο επέβαιναν 700-750 μετανάστες.

Πώς… βυθίστηκε η υπερηφάνεια του Κιμ: Δορυφορικές εικόνες από τις ζημιές στο πολεμικό πλοίο μετά την αποτυχημένη καθέλκυσή του

Δορυφορικές εικόνες κατέγραψαν τις ζημιές που υπέστη το νέο πολεμικό πλοίο της Βόρειας Κορέας κατά την αποτυχημένη καθέλκυσή του σε ναυπηγείο στην πόλη Τσονγκτζίν, παρουσία του Κιμ Γιονγκ Ουν. Το πλοίο εμφανίζεται πλαγιασμένο στο νερό, καλυμμένο με μεγάλους μπλε μουσαμάδες, ενώ ένα τμήμα του βρίσκεται εκτός νερού,

Μετάβαση στο περιεχόμενο