ΓΕΕΘΑ: Αποκαλυπτήρια μνημείου πεσόντων αξιωματικών των ΕΔ στον Κιθαιρώνα

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών των Ενόπλων Δυνάμεων στο όρος Κιθαιρώνα, πραγματοποιήθηκαν σήμερα από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Βαθύτατη συγκίνηση κατά την σημερινή τελετή των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου που ανηγέρθη στον Κιθαιρώνα προς Τιμήν και Μνήμη των 23 Πεσόντων Αεροπόρων και Καταδρομέων της 12ης Ιανουαρίου του 1970».

«Στον τόπο που πριν από 52 χρόνια συνέβη το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, που συγκλόνισε και βύθισε στο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και ολόκληρη την Ελλάδα», συνεχίζει, «αποτίσαμε φόρο τιμής στη μνήμη των 5 μελών του πληρώματος του αεροσκάφους και των 18 καταδρομέων που έπεσαν πάνω στην εκτέλεση του καθήκοντος για την πατρίδα, όπως και στις οικογένειές τους, που τους έχασαν τόσο πρόωρα και τόσο άδικα».

«Το στρατιωτικό προσωπικό, πιστό στις διαχρονικές αρχές και αξίες των Ενόπλων Δυνάμεων, δίνει και σήμερα με σθένος, αυταπάρνηση και πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του, τον αγώνα τον καλό, μέσα από την ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση και την ετοιμότητα άμεσης αντίδρασης, όπου και όταν χρειαστεί και σε κάθε γωνιά του πατρίου εδάφους» υπογράμμισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

«Το μνημείο αυτό» τόνισε, «θα αποτελεί εφεξής φάρο μνήμης και θα θυμίζει σε όλους τη θυσία των παλικαριών που χάθηκαν, γεννώντας σκέψεις και συναισθήματα χρέους και τιμής προς τους συναδέλφους που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος».

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, καταλήγοντας στην ανάρτησή του, ευχαρίστησε «το Γενικό Επιτελείο Στρατού και τους φορείς – υπηρεσίες που συνέδραμαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην ανέγερση του μνημείου».

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο: ΓΕΕΘΑ  ΓΕΕΘΑ  ΓΕΕΘΑ  ΓΕΕΘΑ  

Πηγή 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Λ. Βόλου: Ευχαριστήριο σημείωμα σε Κ. Λ. Πειραιά

Ευχαριστήριο Σημείωμα Είναι πλέον γνωστές οι πρωτόγνωρες καταστάσεις, που βιώνουμε στη Θεσσαλία και στον Βόλο. Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε όλοι όσοι διαβούμε εδώ είναι ιδιαίτερα δύσκολες και απαιτητικές, ακόμη και στην προμήθεια των πιο βασικών αγαθών, όπως το πόσιμο νερό.

Παρμενίων 23: Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τη μεγαλύτερη ελληνική στρατιωτική άσκηση [Βίντεο]

Η άσκηση περιείχε και το σενάριο αναχαιτίσεις αεροσκαφών με την κωδική ονομασία Renegade που εντυπωσίασε. Την Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023, στο πλαίσιο διεξαγωγής της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 23», κατά την οποία συνεξετάζεται η άσκηση του Πολιτικού

Νέες αποκαλύψεις για τα μαρτύρια της γυναίκας που βίαζε και εξέδιδε ο αστυνομικός – Πώς την πλησίασε

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση προέβη η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Ο άνδρας εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του και το γεγονός ότι εκτελούσε υπηρεσία στην ίδια περιοχή όπου δραστηριοποιείτο μία

Μετάβαση στο περιεχόμενο