ΓΕΕΘΑ: Έλληνες και Αμερικανοί πεζοναύτες σε συνεκπαίδευση σε Μαγνησία και Πιερία

Συνεκπαίδευση στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και της Πιερίας στην οποία συμμετείχαν Έλληνες και Αμερικανοί πεζοναύτες πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου μέχρι και την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ.

Η συνεκπαίδευση, η οποία ήταν τύπου LIVEX/FTX (Live Exercise/Field Training Exercise), επικεντρώθηκε στην σχεδίαση και διεξαγωγή αντικειμένων αμφίβιων επιχειρήσεων και εκτέλεσης συνδυασμένων πυρών υποστήριξης.

Κατά την διάρκειά της άσκησης υπό το συντονισμό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια, τα οποία συνέβαλαν στην ενίσχυση της συνέργειας, στην επαύξηση της μαχητικής ικανότητας, καθώς και στην βελτίωση του επιπέδου συναντίληψης και διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ελληνικών και Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην συνεκπαίδευση από Ελληνικής πλευράς συμμετείχε προσωπικό και μέσα του ΓΕΣ και της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ, ενώ από Αμερικανικής πλευράς προσωπικό και μέσα της 26th Marine Expeditionary Unit (MEU).

Όπως καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ «η εν λόγω δραστηριότητα αποδεικνύει εμπράκτως την άριστη σχέση Ελλάδος και Η.Π.Α. σε στρατιωτικό επίπεδο και την συνεχή αναβάθμιση της συνεργασίας τους με σκοπό την υποστήριξη της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

Δείτε φωτογραφίες από την πολυήμερη συνεκπαίδευση:

synekpaideysi_ellada_usa_21
synekpaideysi_ellada_usa_22
synekpaideysi_ellada_usa_20
synekpaideysi_ellada_usa_19
synekpaideysi_ellada_usa_18
synekpaideysi_ellada_usa_17
synekpaideysi_ellada_usa_16
synekpaideysi_ellada_usa_15
synekpaideysi_ellada_usa_13
synekpaideysi_ellada_usa_14
synekpaideysi_ellada_usa_12
synekpaideysi_ellada_usa_11
synekpaideysi_ellada_usa_10
synekpaideysi_ellada_usa_9
synekpaideysi_ellada_usa_8
synekpaideysi_ellada_usa_7
synekpaideysi_ellada_usa_6
synekpaideysi_ellada_usa_5
synekpaideysi_ellada_usa_4
synekpaideysi_ellada_usa_3
synekpaideysi_ellada_usa_2
synekpaideysi_ellada_usa_1

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά «Σαν να μην πέρασε μια μέρα»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών για ακόμη μια φορά επισκέφτηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά την υπηρεσία που στελεχώνει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας. Συνεπής στο ραντεβού της η Π.Ο.Λ. κατόπιν αιτήματος και της Πρωτοβάθμιας Ένωσης Λιμενικών Αρχών Αττικής και Κορίνθου

Tο μοναδικό σούπερ γιοτ στον κόσμο από χρυσό 24 καρατίων

To μήκους 41,4 μέτρων AK Royalty λάμπει κάτω από τον αραβικό ήλιο του Ντουμπάι και είναι διαθέσιμο προς ναύλωση για 112.000 ευρώ την εβδομάδα. Οταν ήρθε η ώρα να αγοράσει το γιοτ των ονείρων του ο Aaron Fidler, ήξερε ακριβώς

Ελβετία: Τα μετρητά παραμένουν δημοφιλή παρά την αύξηση της χρήσης εφαρμογών πληρωμών στα κινητά

Η Ελβετία εξακολουθεί να είναι ερωτευμένη με τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα, σύμφωνα με έρευνα της κεντρικής τράπεζας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, παρά την ανάπτυξη των εφαρμογών πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων και των προβλέψεων για μια κοινωνία χωρίς μετρητά.

Nόμος στη Φλόριντα απαγορεύει σε νέους κάτω των 16 ετών να έχουν πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το κοινοβούλιο της Φλόριντα ενέκρινε χθες, Πέμπτη, νομοσχέδιο που απαγορεύει στα παιδιά κάτω των 16 ετών να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια αμφιλεγόμενη πρωτοβουλία την ώρα που μαίνεται στις ΗΠΑ συζήτηση για τις επιπτώσεις τους στους νέους. Οι αμερικανικές

Μετάβαση στο περιεχόμενο