ΓΕΕΘΑ: Ολοκληρώθηκε η Διακλαδική Δράση «Neptune Strike» με ομάδες ειδικού πολέμου – Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 η Διακλαδική Συμμαχική Δράση «NEPTUNE STRIKE 2022.2», που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου, της Βόρειας Θάλασσας και της Βαλτικής, με την συμμετοχή Χερσαίων, Ναυτικών και Αεροπορικών Μονάδων του ΝΑΤΟ υπό την Διοίκηση και τον Έλεγχο της Ναυτικής Δύναμης Κρούσης και Υποστήριξης του ΝΑΤΟ (Naval Striking and Support Forces NATO – STRIKFORNATO) και του 6ου Στόλου (6th FLEET) των ΗΠΑ.

Η Δράση υλοποιήθηκε για δεύτερη φορά εντός του 2022 έλαβε χώρα από την Παρασκευή 14 έως την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 και αποσκοπούσε στην διεξαγωγή και τον έλεγχο των διαδικασιών ομαλής μεταβίβασης αρμοδιοτήτων από τον Διοικητή της US European Command (USEUCOM) στον Supreme Allied Commander Europe (SACEUR) και ακολούθως από αυτόν στον Διοικητή της STRIKFORNATO του Carrier Strike Group 10 (CSG-10), στο οποίο υπάγεται το Αεροπλανοφόρο USS GEORGE H.W. BUSH (GHWB) και τα πλοία συνοδείας του.

29_oct_008
29_oct_006
29_oct_007
29_oct_005
29_oct_003
29_oct_002
29_oct_004
29_oct_001

Στην «NEPTUNE STRIKE 2022.2» οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με:

• Την διάθεση του Control Reporting Center (CRC) της Πάρνηθας για την καθοδήγηση Μαχητικών Αεροσκαφών (Α/Φ) F-18 του USS GHWB στο Πεδίο Βολής ΚΑΡΑΒΙΑ, όπου εκτελέστηκαν πραγματικά πυρά.

• Μία Ομάδα της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ και 2 Α/Φ F-4 της ΠΑ σε συνεργασία με 2 Α/Φ F-18 του USS GHWB, που εκτέλεσαν αντικείμενα τερματικής καθοδήγησης πυρών [Joint Τerminal Αttack Controller (JTAC)] στην περιοχή δυτικά της Πελοποννήσου και στο Πεδίο Βολής ΜΕΓΑΡΩΝ.

• Δύο Α/Φ F-16 της ΠΑ σε αντικείμενα εκπαίδευσης εναέριας μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών (Dissimilar Air Combat Training – DACT) σε συνεργαςία με 2 Α/Φ F-18 του USS GHWB στην περιοχή δυτικά Πελοποννήσου.

• Δύο Α/Φ F-16 της ΠΑ σε συνεργασία με 2 Α/Φ F-18 του USS GHWB και το Αντιτορπιλικό USS FARRAGUT των ΗΠΑ για την εκτέλεση αντικειμένων αντιμετώπισης αεροπορικής απειλής (Air Defence Exercise – ADEX) στην περιοχή του Ιονίου.

Στην «NEPTUNE STRIKE 2022.2» οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού διεθνών συνεργασιών του ΓΕΕΘΑ, με σκοπό την ενδυνάμωση της συνέργειας και της διαλειτουργικότητας με φίλες και σύμμαχες Χώρες και την επαύξηση της μαχητικής ικανότητάς τους σε Συμμαχικό επίπεδο.

ΓΕΕΘΑ: Ολοκληρώθηκε η Διακλαδική Δράση «Neptune Strike» με ομάδες ειδικού πολέμου – Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λαιμός: Γιορτάζει τα 50 χρόνια του στη μουσική και τη θάλασσα με μια συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

«Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος»: Η παραπάνω άποψη του Νίτσε μοιάζει να εκφράζει απόλυτα τον Γιώργο Λαιμό, έναν άνθρωπο που, επί σειρά ετών, καταρρίπτει τα στερεότυπα που θέλουν τους πλούσιους και ισχυρούς να θεωρούν την κάθε μορφής ευαισθησία

Συνταξιούχος αστυνομικός έπεσε θύμα απάτης από κέντρο αισθητικής, του πήραν μισό εκατομμύριο ευρώ

Νέα στοιχεία για καταγγελίες που αφορούν τον όμιλο κλινικών αισθητικής δερματολογίας και πλαστικής χειρουργικής που εμπλέκεται στην υπόθεση απαγωγής και ξυλοδαρμού υπαλλήλων ανταγωνιστικής επιχείρησης φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr. Πρόκειται για την περίπτωση ενός συνταξιούχου αστυνομικού που αναγκάστηκε να δώσει μισό εκατ.

Ο ιός που αυξάνει κατά 30% τον κίνδυνο εγκεφαλικού και εμφράγματος

Απειλή και μάλιστα μακροπρόθεσμη για την ομαλή καρδιαγγειακή λειτουργία θα μπορούσε να αποτελέσει ο ιός του έρπητα ζωστήρα, όπως αποκαλύπτει νεότερη συγκεντρωτική μελέτη Αυξημένο κίνδυνο για την υγεία της καρδιάς μπορεί να προκαλέσει ο ιός του έρπητα ζωστήρα, σύμφωνα με

Ο 28χρονος που εκτελέστηκε ως ο «Δράκος του Σέιχ Σου»: «Μανούλα μου γλυκιά είμαι αθώος» – Το χρονικό της υπόθεσης

«Μανούλα μου γλυκιά είμαι αθώος, αθώος, αθώος…» ήταν τα τελευταία λόγια που κατάφερε να εκστομίσει ο 28χρονος Αριστείδης Παγκρατίδης πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος της Χωροφυλακής στις 07:06 το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου 1968. Η εκτέλεση πραγματοποιήθηκε στο