Γερμανία: Καρτέλ ενέργειας έβαζε στην τσέπη κρατικές επιδοτήσεις για τους πολίτες

Το περίφημο πακέτο των €200 δισ., που έδωσε το Βερολίνο για την ανακούφιση καταναλωτών στην αιχμή της ενεργειακής κρίσης, πιθανώς καταχράστηκαν ουκ ολίγες εταιρείες στη χώρα. Ερευνα από την αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή.

Η αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας διεξάγει έρευνα σε διψήφιο αριθμό προμηθευτών ενέργειας για πιθανή κατάχρηση του πλαφόν στις τιμές που εισήγαγε η κυβέρνηση για να προστατεύσει τους πολίτες και τις εταιρείες από την άνοδο του ενεργειακού κόστους, μεταδίδει το Reuters.

Το Βερολίνο εισήγαγε πέρυσι πακέτο 200 δισ. ευρώ για να βοηθήσει τις εταιρείες και τα νοικοκυριά να αντεπεξέλθουν στους υπερφουσκωμένους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με ιστοτόπους καταναλωτών, τα τιμολόγια ορισμένων Γερμανών προμηθευτών ξεπερνούν τα ανώτατα όρια που θέσπισε το κράτος, παρά την πτώση των παγκόσμιων τιμών του φυσικού αερίου σε σύγκριση με το περασμένο καλοκαίρι, ενισχύοντας τις ανησυχίες ότι ορισμένοι προμηθευτές αυξάνουν τις τιμές για να επωφεληθούν από τις επιδοτήσεις.

«Καθήκον μας είναι να προστατεύσουμε το κράτος από την εκμετάλλευση», δήλωσε ο Andreas Mundt, επικεφαλής του γραφείου που διεξάγει την έρευνα κατά του πιθανού καρτέλ.

Η ρυθμιστική αρχή είχε ενδείξεις ότι οι τρέχουσες τιμές δεν μπορούν να δικαιολογηθούν αντικειμενικά για τους τελικούς πελάτες και ξεκίνησε διαδικασίες για τον έλεγχο τέτοιων παραβιάσεων, πρόσθεσε ο Mundt.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο της σπείρας που άρπαξε πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ

Το κόλπο με το… αλουμινόχαρτο εφάρμοζε η σπείρα που δρούσε από τον περασμένο Μάρτιο στα νότια προάστια της Αττικής και έκλεβε ηλικιωμένους που νόμιζαν ότι οι νεαροί που έμπαιναν στα σπίτια τους ήταν υπάλληλοι παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ή συντηρητές ασανσέρ.

Πέθανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος

Έφυγε σε ηλικία 84 ετών ο Θεόδωρος Πάγκαλος, πρώην αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης, βουλευτής, υπουργός και ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσα από ανάρτηση της οικογένειάς του στο Twitter. «Ο αγαπημένος μας Θόδωρος Πάγκαλος έφυγε σήμερα από κοντά

Ολυμπία Οδός: «Νερό από τον αέρα» σε ακόμα 10 χώρους στάθμευσης

Το σύστημα λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια και αποτελείται από δύο Hydropanels που μέσω ενός συμπιεστή μετατρέπουν τους υδρατμούς του αέρα σε νερό. Το νερό στη συνέχεια εμπλουτίζεται με μεταλλικά στοιχεία τα οποία το καθιστούν κατάλληλο για πόση. Το σύστημα διαθέτει

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Η 31η Μαΐου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (World No Tobacco Day), με απόφαση που έλαβε το 1988 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), για να υπενθυμίσει στο παγκόσμιο κοινό τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος. Το φετινό μήνυμα

Μετάβαση στο περιεχόμενο