Γερμανία: Πολιτικοί τριγμοί μετά το αποτέλεσμα των εκλογών στην Βαυαρία

Βαριά συντριβή για το στενό εταίρο της Άγκελα Μέρκελ, τους χριστιανοκοινωνιστές, που βγαίνουν λαβωμένοι, την ώρα που οι ακροδεξιοί, πραγματοποιούν θεαματική είσοδο στο κοινοβούλιο του κρατιδίου.

Με ποσοστό 37,4% και απώλεια της αυτοδυναμίας της, η Χριστιανο-κοινωνική Ένωση, η οποία ωστόσο, παραμένει πρώτη δύναμη στην Βαυαρία, αναζητεί τα αίτια της ήττας, αλλά και τον κυβερνητικό εταίρο της.

Άνοδος ρεκόρ για τους Πράσινους, που ενισχύθηκαν
κατά σχεδόν 10 μονάδες από τις εκλογές του 2013. Ακολουθούν οι Ελεύθεροι
Ψηφοφόροι και η Εναλλακτική για την Γερμανία.

Δραματικές οι απώλειες και για το Σοσιαλ-δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο έχασε ποσοστό 9,4% από τις εκλογές του 2013.

Μάχη για την είσοδό τους στη Βουλή δίνουν οι Φιλελεύθεροι που βρίσκονται στο όριο του 5%. Εκτός βουλής η αριστερά.

Ήδη ο πρώην αρχηγός της Χριστιανο-κοινωνικής Ένωσης Έρβιν Χούμπερ, ζήτησε από τον αρχηγό και ομοσπονδιακό υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ να αναλάβει την ευθύνη του αποτελέσματος και να παραιτηθεί.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να υπάρξουν εξελίξεις ο Χ. Ζεεχόφερ, λόγω του δυσμενούς αποτελέσματος, ωστόσο, απέφυγε να μιλήσει για δική του αποχώρηση από την ηγεσία του κόμματος και τόνισε ότι προέχει ο σχηματισμός κυβέρνησης στην Βαυαρία.

Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Βαυαρία – και οι πιθανές εξελίξεις που θα πυροδοτήσει – είναι σήμερα το βασικό θέμα του γερμανικού Τύπου, ο οποίος προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει την συμπεριφορά του εκλογικού σώματος του πλουσιότερου κρατιδίου της Γερμανίας.

Οι αναλύσεις συμφωνούν στο ότι οι μεγάλοι χαμένοι της χθεσινής αναμέτρησης είναι οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και προβλέπουν ότι η ήττα τους θα έχει αντίκτυπο στη συμμετοχή τους στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ευχαριστώ του Προέδρου της ΠΕΑΛΣ…

Ευχαριστώ όλους τους προσκεκλημένους και συμμετέχοντες και ιδιαίτερα όσους συναδέλφου -φίλους ανταποκρίθηκαν στο προσωπικό  κάλεσμα που τους απηύθυνα με αποτέλεσμα σε  μόλις σε 3 ημέρες από την ανακοίνωση πραγματοποίησης του συνεδρίου να συμπληρωθεί ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός συμμετοχών . Ευχαριστώ

Λιμενικό: Σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών – Το κόστος έκτακτης ιατρικής περίθαλψης στους συνοδούς (!)

Οι σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών με την κατάλληλη καθοδήγηση και εκπαίδευση από τους συνοδούς χειριστές (Κ-9 ) συνδράμουν ουσιαστικά στην καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Η αποτελεσματική όσφρηση τους εντοπίζει καλά κρυμμένες ναρκωτικές ουσίες, που ο εντοπισμός τους με τις ανθρώπινες

Δωροεπιταγές για τα παιδιά των μελών της ΕΠΛΣΑΠΝ

Ανακοίνωση Ένωσης Αττικής: Όπως κάθε χρόνο έτσι και τη φετινή χρονιά η ΕΠΛΣΑΠΝ θα προβεί στη χορήγηση δωροεπιταγών για τα παιδιά των μελών μας  ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Για τη φετινή χρονιά το σύνολο των παιδιών των μελών μας

Στην Αλεξανδρούπολη και ο Γαλλικός στρατός

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος διπλωματικού και στρατιωτικού και της Γαλλίας, έχει μπει η Αλεξανδρούπολη. Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ συναντήθηκε με τον Γάλλο Πρέσβη Patrick Maisonnave, τη Γενική Πρόξενο της Γαλλίας Sadrine Mouchet