Γερμανοί λιμενεργάτες απεργούν για τον πληθωρισμό

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απεργία σε γερμανικά λιμάνια εδώ και 40 χρόνια. Τα συνδικάτα εργαζομένων ζητούν αυξήσεις στους μισθούς εξαιτίας του καλπάζοντος πληθωρισμού.

Απεργία στο λιμάνι του Αμβούργου

Xάος επικρατεί από χθες σε σημαντικά λιμάνια της βόρειας Γερμανία, από το Αμβούργο, το Mπρέμερχαφεν και τη Βρέμη έως το Όλντενμπουργκ και το Βίλελμσχάφεν. Οι λιμενεργάτες απεργούν από χθες με κεντρικό σύνθημα να μπει φρένο στον πληθωρισμό.

Αναμένεται μάλιστα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, πιθανώς μέχρι και την Κυριακή, μετά και το πράσινο φως δικαστηρίου που έκρινε νόμιμη την απεργία, κατόπιν απόρριψης αιτήματος εταιρειών διαχείρισης λιμανιών για λήψη ασφαλιστικών μέτρων.

Εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων Γερμανών λιμενεργατών βρίσκονται εδώ και καιρό σε διαπραγματεύσεις με λιμενικές εταιρείες για την αναπροσαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και άρα των μισθών 12.000 περίπου εργαζομένων σε 58 εταιρείες, εξαιτίας του διαρκώς διογκούμενου πληθωρισμού, της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία.

Το συνδικάτο Ver.di ζητά συγκεκριμένα αύξηση του ωρομισθίου κατά 1,20 ευρώ και αναπροσαρμογή των μισθών  λαμβάνοντας υπόψη το νυν ποσοστό του πληθωρισμό, που αγγίζει ήδη το 7,6%.

Πρόγευση «κοινωνικής έκρηξης»;

Λιμάνι ΑμβούργουΤα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες ξεκίνησαν με την πανδημία

Πρόκειται, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, για τη μεγαλύτερη απεργία Γερμανών λιμενεργατών εδώ και σαράντα χρόνια, η οποία επηρεάζει όχι μόνο τους τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων στα γερμανικά λιμάνια,  αλλά τη συνολική διέλευση πλοίων κοντέινερ και τους χώρους αποθήκευσης.

Μια απεργία που έρχεται να προστεθεί στα σοβαρά προβλήματα που ακόμη υπάρχουν στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Σημειωτέον ότι τα γερμανικά λιμάνια και ειδικά το Αμβούργο παίζουν κομβικό ρόλο στην παγκόσμια διακίνηση αγαθών.

Σύμφωνα μάλιστα με τους υπολογισμούς του Ινστιτούτου του Κιέλου για την Παγκόσμια Οικονομία, πάνω από το 2%  της παγκόσμιας χωρητικότητας εμπορευμάτων έχει κολλήσει για την ώρα στη Βόρεια Θάλασσα.

Όλα αυτά αποτελούν ίσως μια πρόγευση του δύσκολου χειμώνα, για τον οποίο προετοιμάζουν πολίτες και εργαζομένους οι Γερμανοί πολιτικοί, με τον καγκελάριο Σολτς να έχει μιλήσει πρόσφατα για κίνδυνο «κοινωνικής έκρηξης» εξαιτίας του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης.

Δήμητρα Κυρανούδη, Βερολίνο

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας