Για τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ Υποναύαρχο ΛΣ Πασσάκο Σπύρο

Κυράνης: Με τις συνδικαλιστικές διώξεις δεν λύνονται τα προβλήματα των Λιμενικών

Δεν είναι κρυφό ούτε μπορεί κάνεις να αμφισβητήσει πως τα τελευταία χρόνια τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ αλλά και τα συλλογικά όργανα που τους εκπροσωπούν, βιώνουν την πλήρη απαξίωση από την κορυφή της Ηγεσίας είτε αυτή είναι η πολιτική είτε η στρατιωτική.

%CE%9A%CE%A5%CE%A1%CE%91%CE%9D%CE%97%CE%A3-%CE%9A%CE%A9%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%A3-2-696x483

Θα προσπαθήσουμε να δικαιολογήσουμε τον ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκη καθώς ως πολιτικός δεν έχει τους ιδιαίτερους δεσμούς με τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που θα τον υποχρέωναν να δείξει περίσσια ευαισθησία για τα προβλήματα που μας απασχολούν, όμως αδυνατούμε να αποδεχτούμε πως ο Αρχηγός του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχος ΛΣ Αλεξανδράκης Γεώργιος έχει κλειστές τις πόρτες σε κάθε φωνή που ζητά να ακουστεί και να του μεταφέρει την πραγματική εικόνα των προβλημάτων των Λιμενικών.

Μας θλίβει η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την αποστρατεία του Προέδρου της Π.Ε.Α.Λ.Σ. Αρχιπλοιάρχου ΛΣ Πασσάκου Σπυρίδωνα. Όχι γιατί αποστρατεύτηκε ένας υψηλόβαθμος Αξιωματικός αλλά επειδή ο εκάστοτε Πρόεδρος της Π.Ε.Α.Λ.Σ αποτελεί θεσμό και οι θεσμοί δεν διώκονται.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ξεκάθαρη η αιτία της δίωξης του Προέδρου της Π.Ε.Α.Λ.Σ. καθώς έπαψε να είναι “συμβατός” ως συνδικαλιστής με την γραμμή της αφωνίας που επιβάλει η νέα τάξη πραγμάτων στο Αρχηγείο του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

•Είναι αδιανόητο να αναφέρονται στην Αρχηγό μας σωρεία προβλημάτων και αυτός να αδιαφορεί,
•είναι προσβλητικό για εμάς που υπηρετούμε στις διαταγές του να μην μας απαντάει καν στα συνεχόμενα αιτήματα για συνάντηση ή στα ζητήματα που του  έχουμε παραθέσει λες και δεν υπάρχουν ,
• μόνο σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος πως για  προσκομιστούν στην Π.Ο.Λ. ως θεσμικά όργανα μια σειρά από δημόσια έγγραφα για την προσφυγή μας στο ΣτΕ για το Π.Δ 86/22 θα έπρεπε να παρέμβει ο Εισαγγελέας του Ναυτοδικείου.

Είναι γνωστό πλέον πως όλα τα νομοθετήματα του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ μεθοδεύονται και εκδίδονται νύχτα και κανείς δεν λαμβάνει γνώση .

Είναι ξεκάθαρο πως για τα 4 χρόνια απραξίας στις μεταθέσεις η τακτική που ακολουθήθηκε δεν έτυχε …αλλά αποδεικνύεται πως πέτυχε.

Πέτυχε γιατί χιλιάδες συνάδελφοι νιώθουν “ευλογημένοι” που αποσπώνται εκεί που επιθυμούν γιατί τελικά αυτός ήταν ο στόχος.

Να νιώθουν όλοι υπόχρεοι και εξαρτημένοι από τις βουλές τις Ηγεσίας.

Κάποιοι πανηγυρίζουν που αποστρατεύτηκε “βίαια” ο Πρόεδρος της Π.Ε.Α.Λ.Σ, όπως πανηγύριζαν και όταν ο κ.ΥΝΑΝΠ επεδίωξε να καταργήσει την Π.Ο.Λ, την ίδια χαρά είχαν όταν διώκονταν με την δική τους υπογραφή οι εκπρόσωποι των Λιμενικών.

Δυστυχώς όμως για αυτούς και τους μέντορές τους η ουσία δεν βρίσκεται στις διώξεις αλλά στα έργα. Και από έργα για το προσωπικό αγγίζουμε το απόλυτο μηδέν.

Η ιστορία έχει αποδείξει πως όταν η ταυτότητα της παρουσίας μας στην ενεργό δράση χαρακτηρίζεται από το στερητικό (α) η υστεροφημία μας θα ταυτιστεί με την α-φωνία, α-διαφορία, α-πραξία.

 

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και οι επιλογές μας θα μας συντροφεύουν και κατά την αφυπηρέτηση . Ως Π.Ο.Λ. θα συνεχίσουμε να εκτιμούμε και να τιμούμε αυτούς που αγωνίστηκαν χτες προκειμένου εμείς οι εν ενεργεία, σήμερα να έχουμε το δικαίωμα να εκφράζουμε ελεύθερα την άποψή μας .  

 

Κυράνης Κώστας

Πρόεδρος Π.Ο.Λ.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «λεωφόρος» της κοκαΐνης

Έξι φορτηγά γεμάτα με στρατιώτες και αστυνομικούς έφτασε μέσα στη νύχτα έξω από ένα σπίτι στο Γκουαγιακίλ του Ισημερινού. Η πόρτα του σπιτιού έγραφε πως «ενοικιάζεται» και τα φώτα ήταν σβηστά. Ωστόσο, δεν πτοήθηκαν από το φαινομενικά άδειο σπίτι καθώς

Βυθίζεται το ελληνόκτητο πλοίο που χτυπήθηκε από τους Χούθι – Αναφορές για νεκρό

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το πλοίο έχει υποστεί σοβαρή βλάβη στο μηχανοστάσιο, πλέει εδώ και ώρες ακυβέρνητο και παρουσιάζει εισροή υδάτων. Αναφορές σε αραβικά ΜΜΕ σημειώνουν ότι υπάρχει ένα νεκρός από το πλήρωμα. Το ελληνικό λιμενικό διευκρίνισε ότι ανάμεσα στα

Γιώργος Αυτιάς: Στρασβούργο

Ακόμη και στους αριθμούς μπορεί κανείς να ασκήσει ερμηνευτική βία. Μπορεί να βλέπει στα εκλογικά μεγέθη όχι αυτό που μετράνε, αλλά το είδωλο των προκαταλήψεών του. Κάπως έτσι, κάποιοι είχαν «διαβάσει» το αποτέλεσμα προτού καν κλείσουν οι κάλπες την Κυριακή.

Αρχίζει η δικαστική μάχη δισ. ευρώ για τα εγκλωβισμένα αεροσκάφη

Μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες leasing αεροσκαφών ξεκίνησαν τη δικαστική μάχη εναντίον των ασφαλιστικών εταιρειών στο Δουβλίνο, μία αναμέτρηση στην οποία παίζονται αποζημιώσεις τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ για αεροσκάφη που παραμένουν αποκλεισμένα στη Ρωσία. Οι εκμισθωτές έχουν εγείρει αγωγές κατά δεκάδων

Μετάβαση στο περιεχόμενο