Γιάννης Κοτζιάς – Αλέξανδρος Παπαδημητρίου: Ναυτοσύνη και ανανέωση των πλοίων με πράσινα πλοία

Ο Γιάννης Κοτζιάς, Πρόεδρος στην Ελληνική Ένωση Ναυλομεσιτών και Ιδρυτικός Συνεργάτης, Xclusiv Shipbrokers, στην Ελλάδα, ανέλυσε την προσφορά της ελληνικής ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία, λέγοντας ότι αποτελεί σημαντικό μέρος της ελληνικής ταυτότητας, που προσφέρει υπερηφάνεια στην χώρα, αλλά και έμπρακτη υποστήριξη, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Κάνοντας λόγο για την «ναυτοσύνη» ως βασική αξία των Ελλήνων, πρόσθεσε ότι αυτή προσφέρει μία πολύ δυνατή «φωνή» για την Ελλάδα σε επίπεδο lobbying τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην προσφορά της ελληνικής εφοπλιστικής κοινότητας σε επίπεδο υποτροφιών αλλά και σημαντικών φιλανθρωπικών ενεργειών.

«Η ναυτιλία είναι προσαρμοστική και ανθεκτική. Ξέρουμε να προσαρμοζόμαστε και να αποφεύγουμε κρίσιμες αναταράξεις ακόμα και σε γεωπολιτικό επίπεδο», τόνισε, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το μέλλον.

Την παράμετρο της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας στη ναυτιλία ανέλυσε ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, Υπεύθυνος Στρατηγικής Ανάπτυξης GasLog, επισημαίνοντας ότι 80-90% του παγκόσμιου εμπορίου διακινείται από τον εμπορικό στόλο στις θάλασσες.

Αφού ανέλυσε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τη χρήση του εμπορικού στόλου, τόνισε την ανάγκη για τη θέσπιση ξεκάθαρων όρων σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ αναφέρθηκε στις προκλήσεις για την ανανέωση του στόλου με σύγχρονα πλοία χαμηλών εκπομπών ρύπων.

Συντονίστρια του πάνελ ήταν η Δανάη Μπεζαντάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Navigator Shipping, στην Ελλάδα, η οποία περιέγραψε την αξία της προσφοράς της ελληνικής εφοπλιστικής κοινότητας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Μιλώντας για την γαλάζια οικονομία, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη προώθησης της σχετικής εκπαίδευσης και παιδείας, ιδιαίτερα όσον αφορά τη νέα γενιά, προκειμένου ο ελληνικός εμπορικός στόλος να παραμείνει στην κορυφή.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα θαύματα της ελληνικής ναυτιλίας

ΗΕλλάδα είναι η μεγαλύτερη ναυτιλιακή χώρα στον κόσμο, καθώς οι έλληνες πλοιοκτήτες ελέγχουν το 21% του παγκόσμιου εμπορικού στόλου σε όρους dwt. Τα τελευταία δέκα χρόνια η συνολική χωρητικότητα του ελληνικού εμπορικού στόλου, που αποτελείται από 5.520 πλοία, έχει αυξηθεί

Τρόφιμα, μόδα και ναυτιλία: Γιατί πρέπει να ενδιαφέρεστε περισσότερο για τη ναυτιλία

Αρσένιο Ντομίνγκεζ Οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη ντύνονται και τρέφονται χάρη στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Ωστόσο, η ναυτιλία παραμένει σε μεγάλο βαθμό υποτιμημένη και αόρατη, παρά τον ζωτικό της ρόλο στη μεταφορά βασικών αγαθών που καθιστούν δυνατή τη ζωή όπως την

Λιμάνι Πειραιά: Τουλάχιστον 109 κιλά κοκαΐνης σε φορτίο με κατεψυγμένα καλαμαράκια

Εκατό συσκευασίες που περιείχαν πάνω από 109 κιλά κοκαΐνης εντοπίστηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο με νόμιμο φορτίο κατεψυγμένα καλαμαράκια, ανακοίνωσε η αστυνομία την Τρίτη. Το συγκεκριμένο εμπορευματοκιβώτιο προερχόταν από το Περού με προορισμό την Κροατία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε

Πειραιάς: Νέο φορτίο με 46 κιλά κοκαΐνης εντόπισε η ΑΑΔΕ σε κοντέινερ με μπανάνες

Ειδικότερα, οι τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κατέσχεσαν 46 κιλά κοκαΐνης, επιμελώς κρυμμένης μέσα σε ψυκτικό κοντέινερ με μπανάνες προερχόμενο από το Εκουαδόρ και τελικό προορισμό τον Πειραιά. Ακολούθησε έλεγχος x-ray όπου εντοπίστηκε ύποπτη οργανική ουσία στα ψυκτικά μηχανήματα του

Μετάβαση στο περιεχόμενο