Γιάννης Παππάς: Λύση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Άμεση λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς σε πλοία των ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών αυτοκινήτων δόθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με πρωτοβουλία που ανέλαβε ο αρμόδιος υφυπουργός, Γιάννης Παππάς.

Ειδικότερα, το πρόβλημα αφορούσε στις προϋποθέσεις μεταφοράς σε πλοία των ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών αυτοκινήτων, αλλά και εκείνων που φέρουν συστήματα υγραερίου ή φυσικού αερίου αλλά και την υποχρεωτική παρουσία συνοδού με το κάθε όχημα.

Πλέον οι ιδιοκτήτες ή εταιρείες ενοικιάσεων ηλεκτρικών, plug-in υβριδικών, υγραεριοκίνητων ή αεριοκίνητων αυτοκινήτων θα μπορούν να τα αποστέλλουν σε οποιοδήποτε νησί επιθυμούν χωρίς συνοδό υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις:

  • στα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά αυτοκίνητα η φόρτιση της μπαταρίας να μην υπερβαίνει το 40%
  • στα αυτοκίνητα με σύστημα υγραερίου ή φυσικού αερίου, η δεξαμενή των συγκεκριμένων καυσίμων να μην φέρει καύσιμο άνω του 50% της χωρητικότητας

Η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα νησιά αυξάνεται συνεχώς ενώ δίνονται και επιπλέον κίνητρα για την αντικατάσταση παλαιότερων οχημάτων. Ενδεικτικό είναι ότι σε δύο από τα νησιά των Δωδεκανήσων, την Αστυπάλαια και τη Χάλκη, επιτρέπεται η κίνηση μόνο σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα καθώς πρόκειται για δύο νησιά που εντάχθηκαν στην περιβαλλοντική πρωτοβουλία Greco islands, όπου έχει ενταχθεί και η Τήλος.

Η λύση που έδωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Παππάς, λύνει ουσιαστικά τα χέρια των εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων που δεν είχαν τη δυνατότητα να εφοδιαστούν με οχήματα, τις περιπτώσεις ακινητοποιημένων οχημάτων με βλάβη καθώς και τους κατοίκους των νησιών που είτε είναι υποχρεωμένοι είτε επιθυμούν να πάρουν κάποιον από τους παραπάνω τύπους οχήματος. Επίσης, πρόκειται για νησιά τα οποία προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες, οι οποίοι είναι συνηθισμένοι στα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Ρωσικό το 86% του πετρελαίου μέσω Σουέζ, με ροή προς νότο

Τα δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν ρωσικό αργό πετρέλαιο με κατεύθυνση την Ασία κυριαρχούν στις διελεύσεις της εμπορικής ναυτιλίας από την Ερυθρά Θάλασσα. Την ίδια ώρα, ελαφρά άνοδο σημείωσαν τις τελευταίες ημέρες οι διελεύσεις συνολικά των crude tankers, αλλά και των LPG carriers από τη Διώρυγα του

Γάζα: Έφθασαν πάνω από 569 τόνοι βοήθειας μέσω της τεχνητής προβλήτας των ΗΠΑ

Πάνω από 569 μετρικοί τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν παραδοθεί μέσω της τεχνητής προβλήτας που έστησαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, ανακοίνωσε χθες μέσω X το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»),

Σοκ σε παραλία της Λάρισας: Φίδι έκανε βόλτες – Τρομάξαν οι λουόμενοι [εικόνες]

Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι κάποιοι φοβήθηκαν αρκετά καθώς θυμήθηκαν ότι προ ημερών στην παραλία Σουτραλί της Αγριάς Βόλου, μια 40χρονη δέχθηκε δάγκωμα από φίδι την ώρα που κολυμπούσε, με αποτέλεσμα να μελανιάσει το πόδι της.

Συνελήφθη ανήλικος με γεμάτο περίστροφο στον Κολωνό

Συνεχείς περιπολίες πραγματοποιούνται από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, ιδιαίτερα κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, με σκοπό την πρόληψη και αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών που επηρεάζουν άμεσα τα αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, από αστυνομικούς της

Μετάβαση στο περιεχόμενο